Még hogy Szoboszlai Olaszországban! Spalletti tudja, hogy mit beszél?

A labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti sorsolását az olaszok is izgatottan várják. Luciano Spalletti, az olasz válogatott szövetségi kapitánya figyelemmel kíséri honfitársa, Marco Rossi munkásságát, de hangsúlyozza, nem másokhoz méri magát és a csapatát, a saját útját járja. Spalletti a Szoboszlai Dominiket érintő obligát kérdésre azt felelte, Szoboszlainak előrelépés lenne, ha Olaszországba igazolna. Ebben azért nem értünk egyet a sikeres trénerrel.

2023. 12. 02. 9:04
Luciano Spalletti
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Figyelemmel kísérem munkáját. A külföldön dolgozó olaszoknak mintha eggyel több sebességi fokozatuk lenne – mondta a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban Luciano Spalletti. Az olasz válogatott szövetségi kapitánya meg is indokolta, mire gondol. Szerinte azok az olasz szakemberek, akik külföldön is megfordultak, megismertek egy új közeget, abba bele is illeszkedtek, s ez az alkalmazkodási képesség a munkájukra is jótékony hatással van. Ez persze magára Spallettire is érvényes, hiszen öt éven át dolgozott Oroszországban, a szentpétervári Zenitnél többek között Huszti Szabolcs edzője volt.

Luciano Spalletti, olasz válogatott, Marco Rossi, Szoboszlai Dominik, Eb-sorsolás, kalapok
Luciano Spalletti a sikerek mellett viharos időket is megélt a Napoli vezetőedzőjeként Fotó: AFP

A 2024-es Európa-bajnokság csoportjait szombat este sorsolják ki, a magyar válogatott a második kalapból várja a ceremóniát, és akár a csupán a negyedik kalapba került Olaszországgal is összekerülhet.

Eb-sorsolás: Marco Rossi csapata kemény ellenfél lenne

Luciano Spalletti kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy szeretné-e elkerülni Marco Rossi csapatát.

– A saját utunkat fogjuk járni, ahogyan Marco is, de biztosan kemény ellenféllel kellene megküzdenünk, ha összekerülnénk.

 

Spalletti szerint Szoboszlai fejlődne Olaszországban

Spallettinek persze megkapta a másik obligát kérdést is: mit gondol Szoboszlai Dominikról?

– Bár személyesen nem ismerem Szoboszlai Dominikot, de tudom, hogy kiváló képességekkel megáldott játékos. Az olasz futball pedig lehetőséget adna neki a további fejlődésre. Szívből kívánom neki, hogy legyen sikeres Angliában, de jól tenné, ha Olaszországban is megméretné magát – mondta a magyar válogatott csapatkapitányáról Spalletti.

Ez a válasz burkoltan azt jelenti, hogy a Serie A erősebb bajnokság, mint a Premier League. Nos, ezt talán maguk az olaszok sem gondolják így. Meglepő lenne, hogy ha Szoboszlai Liverpoolból valamelyik olasz csapatba vágyna.

Spalletti tudta, miért hagyja el a Napolit

Luciano Spalletti az előző idényben harminchárom év után vezette ismét bajnoki címre a Napolit, s a csapat a Bajnokok Ligájában is egészen a negyeddöntőig menetelt. Ezek után mindenkit meglepetésként ért, hogy a tar tréner az évad végéhez közeledve bejelentette, távozik a mai napig Diego Maradona bűvöletében élő klubtól. A döntése hátterében valószínűleg az állt, hogy megromlott a kapcsolata Aurelio de Laurentiis klubelnökkel. Végül az a történet happy enddel zárult, hogy a nápolyi drukkerek ellopták a kocsiját, de ez a történet is adalék ahhoz, hogy a nápolyi hétköznapok nem csak a dolce vita jegyében telnek.

Spalletti persze valószínűleg már a bejelentéskor tudta, hogy mi lesz a folytatás, augusztusban őt nevezték ki az olasz válogatott szövetségi kapitányának, miután az elődje, Roberto Mancini távozott.

Íme, a teljes beszélgetés:

Borítókép: Luciano Spalletti elismeri Marco Rossi eredményeit (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.