A Fradi nevelésű janicsár elhúzná Sztankovics nótáját + videó

Azt nem mondhatni, hogy a túladagolás veszélye fenyegeti a feleket, mindenesetre a Ferencváros és a Mezőkövesd négy nap alatt kétszer is megmérkőzik a labdarúgó NB I-ben. A vasárnapi randevú az eredeti műsorterv része, a jövő szerdai találkozó a negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása lesz. A Mezőkövesd ferencvárosi nevelésű játékosa, Cseri Tamás kerek perec kijelentette, hogy a tabella tizedik, épp, hogy bentmaradó helyén álló csapat nem kap ki a Groupama Arénában, hiszen a szezonban még egyik fővárosi klub sem tudott a Kövesd fölé kerekedni. A forduló rangadóját Székesfehérváron játsszák, a listavezető Paks vasárnap a rossz passzban levő Újpesthez látogat.

2023. 12. 02. 5:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseri Tamás nem az a szorongó típus; a Mezőkövesd 32 éves középpályása, a janicsár külsejű, technikás labdarúgó kijelentette, hogy a csapata biztosan nem távozik pont nélkül az Üllői útról. A négyszeres válogatott, 2020-ban az NB I-es szezon legjobbjának választott játékos a matyóföldiek kiváló fővárosi mérlegére alapoz: a Mezőkövesd a szezonban még nem kapott ki budapesti együttestől. Az Újpest ellen 1-1 és 4-0 lett a végeredmény, az MTK-val szemben 1-0-ra nyert Kuttor Attila alakulata. Ugyan a tabella utolsó előtti helyén szerénykedik a Kövesd, Cseri nagyra törő tervekkel várja az Üllői úti mérkőzést, és ezt meg is osztotta a Metropollal: – 

Meglehet, sokan meglepődnek, de a győzelem reményében lépünk pályára a Groupama Arénában. Noha a Fradi a legutóbbi három bajnokiján csak egy pontot szerzett, de ez nem téveszt meg bennünket. Minden csapatnál van hullámvölgy, ez igaz Dibusz Dénesékre is, de nem ellenünk fognak javítani, aligha távozunk vereséggel Budapestről. Főleg akkor nem, ha szerb támadónk, a Belgiumot és Kínát is megjárt Sztefan Drazsics ismét felhúzza góllövő futballcipőjét, azaz tartja kiváló formáját.

Cseri Tamás (jobbra) le akarja győzni a Fradit a Groupama Arénában (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Ha már a forma jött szóba, a Ferencváros látványos lejtmenetbe került az utóbbi négy NB I-es mérkőzésen. 

Dejan Sztankovics csapata novemberben nyeretlen maradt, kénytelen volt átadni a vezető helyét a Paksnak, a Csukaricski elleni Konferencialiga-csoportmeccsen jókora szerencsével a 98. percben szerezte meg a győztes gólt.

 Az NB I-ben a Kecskeméttől és a Fehérvártól kikapott, a Puskás Akadémia ellen döntetlent játszott. A szerbiai siker után hazai fronton is javíthat, ráadásul hazai pályán léphet pályára. Még az is elképzelhető, hogy Katona Bálint is megmutatja magát a ferencvárosi közönségnek: a Népligetben nevelkedő játékos a Csukaricski ellen jól szállt be, rászolgált az edzője dicséretére. – Az apró részletek nagyon sokat számítanak, ezeken múlik egy meccs vagy éppen az állásom. Külön kiemelném Katona játékát, aki lehet, hogy eddig nem játszott, de a mai este pontosan megmutatta, hogy lehet rá számítani – mondta Sztankovics a Fradi.hu-n.

 

NB I, 15. forduló:

szombat: Kecskemét–MTK Budapest 13.00 (tv: M4 Sport), Fehérvár FC–Puskás Akadémia 15.30 (tv: M4 Sport), Kisvárda–Debrecen 19.30 (tv: M4 Sport +). Vasárnap: Újpest FC–Paks 12.45 (tv: M4 Sport), Diósgyőr–ZTE 15.15 (tv: M4 Sport), Ferencváros–Mezőkövesd 17.45 (tv: M4 Sport).

 

Zöldek a lilák ellen

Az NB I éllovasa, a Paks önbizalomtól duzzadva várhatja a vasárnapi újpesti vendégjátékát. Nem feltétlenül a saját formája, az Újpest negatív szériája miatt is. A lilák zsinórban négy meccset veszítettek el, legutóbb éppen a Mezőkövesd ellen mutattak tragikus formát, és e mellett az edzőjük, Nebojsa Vignjevics sem ment el szó nélkül. Az Újpest a tizedik forduló után még a harmadik helyen állt a tabellán éppen a Paks mögött mindössze egy pont hátránnyal. Azóta viszont egyetlen pontot sem tudott szerezni, a Ferencvárostól, a Fehérvártól, a Puskás Akadémiától, legutóbb pedig a Mezőkövesdtől is kikapott.

 

Fejér vármegyei rangadó

Székesfehérváron a múlt héten végletekig kiélezett, izgalmas meccset játszott a hazai alakulat a Kecskeméttel. A 3-3 nem csak a mesterhármast jegyző Katona Mátyás zseniális megoldásai, hanem Kalmár Zsolt sérülése miatt is emlékezetes marad. 

Az egyik Katona-gól a háromból:

A fehérvári színfalak mögött is történhetett valami, mindenesetre a klub közleményben fordult a szurkolóihoz, hogy ne szidják a csapat egyik (meg nem nevezett) játékosát. Ritka az ilyen a hazai klubkommunikáció történetében.

Mindeközben Felcsúton a Fradi vezetett, de nyerni nem tudott, a Puskás Akadémia 1-1-et ért el hazai pályán a Pancho Arénában. Mindkét Fejér vármegyei csapat jó formában van: a Vidi felemelkedése látványosabb. Nem is olyan rég, még Bartosz Grzelak menesztése lógott a levegőben, ma már ez fel sem vetődik. A Puskásnál is biztos a háttér. A forduló rangadója izgalmas mérkőzést ígér.

A Kisvárda a válogatott középpályásával, Kata Mihállyal felálló MTK-t legyőzte a múlt héten (Fotó: MTI/Kovács Péter)

 

Utazik a Loki

A zalaegerszegi győzelme után szombaton a Kisvárda otthonában folytatja idegenbeli turnéját a DVSC. Az újabb erőpróbáról a Loki edzője, Szrdjan Blagojevics vezetőedző nyilatkozott.
– Ebben a bajnokságban bármi megtörténhet, függetlenül attól, hogy kivel játszunk. A ZTE-hez hasonlóan a Kisvárdánál is edzőváltás történt nemrég, valami olyasmire számítunk, amit az új tréner által irányított csapattól láthattunk az elmúlt két találkozón. A Kisvárdának megvan a motivációja, harcolni fog a kiesés ellen, míg a mi motivációnk pedig az, hogy sikeresen zárjuk az idei évet – mondta a szerb szakember a klubja honlapján.
A tabellán utolsó Kisvárda a nemrég kinevezett Feczkó Tamás vezetésével legutóbb 3-1-re nyert az MTK ellen. Talán kitart a lendület Dzsudzsákék ellen.

Borítókép: Cseri Tamás már alig várja a Fradi elleni meccset (Fotó: Nemzeti Sport)

Cseri november elején a DVSC-nek lőtte ezt a gólt:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.