idezojelek

Ho-ho-horgásszunk!

Ha pszichológus lennék, horgászni küldenék minden túlpörgött pácienst.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Róka László

Horgászni jó, mondják a megszállott pecások (naná, ezért csinálják!) – hát még most, hogy állítólag a kormányzat támogatására is számíthatnak. (Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója írta minap a közösségi oldalán, hogy a kabinet egy úgynevezett Nemzeti horgászturisztikai stratégián dolgozik a Magyar Országos Horgászszövetséggel közösen. Nagy dolog ez, már csak azért is, mert a legnagyobb hazai civil szervezet taglétszáma évről évre növekszik. Míg hét évvel ezelőtt „csak” háromszázezren voltak a regisztrált horgászok, mára ez a szám már nyolcszáezer! A gyarapodásban hervadhatatlan szerepük van a „horgásznagyköveteknek”. Illusztris társaságról van szó, tagjai komoly sikereket tudhatnak maguk mögött a civil életben. Jelenleg tizenhatan vannak: politikus, Kossuth-díjas zenész, műrepülő-világsztár, mesterszakács, olimpiai és világbajnok sportolók és nem utolsósorban egy exállamfő – Áder János – alkotja a csapatot.

Jómagam sokáig nem értettem a horgászokat. Hogyan lehet órákon át szótlanul üldögélni amellett a nyamvadt bot mellett úgy, hogy közben semmi nem történik? Csak mered az ember a vízre, az úszóra, más az égvilágon nem érdekli. Hallgat, mint hal a szatyorban. Pár méterre tőle ott a másik, a harmadik, de a helyzet ugyanez: víz, bot, csönd… Bosszantott is, érdekelt is, miért olyan nyugodtak. (Régóta szerettem volna írni a horgásztürelemről, csak sosem volt hozzá türelmem.) Miért nem vágják földhöz a botot, ha nincs kapás? Horgászbarátom csak mosolygott. – Próbáld ki.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Egy hétre rá már a Naplás-tó gátjánál lógattam a haver kölcsönbotját.

Ha pszichológus lennék, horgászni küldenék minden túlpörgött pácienst.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Donald Trumpot lelövik, ugye?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Terrorháború új szakaszban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.