idezojelek

Karácsony, a pancser álkörnyezetvédő

A főpolgármester népszerűtlen, éppen ezért van szükség átlátszó PR-mentőakciókra.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nagy örömrivalgás övezte a főpolgármester részéről, hogy egy felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka most is őt választaná meg Budapest irányítására egy ma még ismeretlen fideszes kihívóval szemben. Maga az érintett a közösségi oldalán zengett ódákat a számára kedvező eredményről és rebegett köszönetet a fővárosiaknak a bizalomért. Mi hát akkor a gond, ami kissé belezavar a képbe?

Hát csak annyi, kedves botcsinálta főpolgi kartárs, hogy van az éremnek egy másik oldala: a kutatás azt is elénk tárja ugyanis, hogy a Mediánnak nyilatkozó fővárosiaknak majdnem a fele még úgy sem szavazna a többszörösen bukott, miniszterelnök-jelöltként kétszer, valamint Párbeszéd-párttárselnökként is befuccsoló Karácsonyra, hogy azt sem tudja, ki lenne a másik jelölt. 

Ergo: bárki másra leadnák a voksukat vagy nem mennének el szavazni, csak ne az eddigi főpolgármester vezesse (félre) ismét Budapestet.

Megvallom őszintén, én például bármilyen versenyen vállalni tudnám az indulást, ahol rajtam kívül más nem állna rajthoz. Garantáltan meg lehet nyerni minden versenyt a sportban és a politikában egyaránt, ahol hiányzik a konkurencia. 

Márpedig éppen ilyesmit ünnepel a valójában nemcsak balos, hanem ténykedése alapján szélsőbaloldali főpolgármester. Gondoljunk bele, milyen negatívan vélekednek róla a fővárosiak, hiszen a lakosság majdnem fele eszerint úgy gondolja: bárki más jöhet, inkább biankó csekket is kiállít, csak nehogy ez a pancser álkörnyezetvédő nyerje el megint a vezető fővárosi tisztséget. 

Ezt viszont mi a jelenlegi főpolgármester helyében nem tennénk ki ily büszkén és böszmén a kirakatba, de hát lelke és politikai reputációja rajta. Hisz mi lesz, ha megjelenik egy kihívó? Akkor már nem fog beválni ez a „Ha nincs senki ellenfelem, akár bombabiztosan győzhetek is!” hurráoptimista stratégia.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne köntörfalazzunk: a főpolgármester valójában népszerűtlen, és éppen ezért van szükség átlátszó PR-mentőakciókra, amelyekhez a Potemkin-kulisszákat a sokszorosan lejáratódott, egyes pártok, személyek alaptalan felturbózásában régebben is jeleskedő közvélemény-kutató cég szolgáltatja.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője nevezte a csúfondáros mosolyú főpolgármestert találóan politikai pedofilnak. 

Akkor az szolgáltatta az okot a definícióra, hogy Karácsony elvtárs a pedagógustüntetésen, illetve az élőláncban való részvételét igazoló, magamutogató fotóhoz azt írta, hogy az oktatás közös ügyünk, a gyerekek mindannyiunk közös gyerekei, és úgymond mi nem adjuk a jövőnket. 

Hozzábiggyesztette a kötelező, dögunalmassá szajkózott liberális hamis klisét: „Legyen szabad az ország, legyen szabad az oktatás!” A fideszes országgyűlési képviselő annyit jegyzett meg lakonikusan, Karácsony politikai pedofíliájának alátámasztásául: „Gergely! Az én gyerekeim kicsit sem a tieid. Rohadtul tartsd távol magad tőlük!”

A főpolgármester ugyanis éppen azt az álságos kollektivizmust alkalmazza, amivel mindenre jogot formál, amihez semmi köze, ami viszont a kötelessége volna, azt szántszándékkal lerontja, kevésbé kedvezőtlen esetben elhanyagolja. 

A politikai pedofília terminus technicust továbbfejlesztve nevezhetjük ezt politikai malofíliának, mivel a „malo” latinul rosszat jelent. Karácsony tudniillik az ellenkező naiv beállítások ellenére a sok rosszat nem csupán ügyetlenségből, tutyimutyiságból követi el, zúdítja a lakosság nyakába, hanem készakarva, szándékosan. 

Azt akarja elérni, hogy a budapesti emberek szokjanak hozzá ismét minden rosszhoz a piszkos, bűzös aluljáróktól, közterületektől kezdve a rozoga járművekig, a lucaszéke lassúsággal, nyögvenyelősen haladó beruházásokig, felújításokig. És nem elég, hogy az emberek elviselik a tönkrevágott közlekedést, a bedugult fővárost, a főpolgármester dicséretet is vár azért, hogy sokkal drágábban, butított tartalommal, csigatempóban készülget a Blaha Lujza tér vagy a Lánchíd.

Legutóbb a világviszonylatban is kiemelkedő állatkerti bio­dóm építésének cserbenhagyásával támadta meg a polgárok idegrendszerét, miután bár vállalták, a jelek szerint mégsem akarják befejezni az építkezést, és – ezt is – a kormányra hagynák. A készülő épületet amiatt utálja Karácsony, mint a Városliget újjászületését is: mert fejlesztés. 

Márpedig számára a szponzorok előírták, hogy mindent fúrjon, ellenezzen, amit saját erőből elérünk. Ő viszont csak egyet tud elérni a sok rossz lakosságra erőltetésével. Végleg meg fogja utáltatni magát és korrupt pereputtyát az emberekkel.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.