idezojelek

Tervezett elévülés mindenkire kiterjesztve

A globalista, multinacionalista rendszer felállt és áll, mint katiban a gyerek.

Cikk kép: undefined

Mind meghalunk, hangzik el gyakran bizonyos szituációkban a viccesnek szánt, erősen közepes szöveg. A valóságtartalmával persze nehéz vitatkozni, a Tervező által eltervezett elévülésünk borítékolható. És még el is avulunk a tetejébe, ahogyan a Google-fordító munkásságának egyik gyönyörű fejezetében olvashatjuk egy olasz recept kapcsán a száraz kenyérről. Elavult kenyér, pontosan így. És miközben avulunk és évülünk, még szórakoznak is velünk, napi szinten, ha úgy tetszik, rendszerszinten.

Mert a rendszer, a globalista, multinacionalista rendszer felállt és áll, mint katiban a gyerek, és mindenki szem lett a fogyasztói láncban, amelyben a reklámok mondják meg, hogy kik vagyunk és mit akarunk, mert már divat sincs úgy önmagában. De ez még csak hagyján lenne, nagyvonalú gesztusainknak és beletörődéseinknek se szeri, se száma, viszont az, hogy paranoiásak lettünk, nem jelenti azt, hogy nem üldöznek bennünket. Védekező mechanizmusaink ugyanakkor fejleszthetők, attól kezdve, hogy nem nézünk olyan televíziócsatornákat, amelyek manipulációkkal szabdalnak szét filmeket, egészen odáig, hogy kikapcsolt telefonunkat elhelyezzük a mikrosütőben, amennyiben a maradék privát szféránk egy darabkáját szeretnénk megosztani a családtagjainkkal.

Igaz, majdnem biztosra csak akkor mehetnénk, ha az utóbbit viszont bekapcsolnánk. Erre akkor van szükség, amikor abba ugyan már beletörődtünk, hogy „rákereséseink” után néhány másodperccel máris elárasztanak minket az odavonatkozó hirdetésekkel és hogy a laptopunk kameráját nemcsak mi használjuk, de fordítva is kiválóan működik, de azt mégis csak érdekesnek találjuk, hogy ha szokásunktól eltérően (értsd soha nem fordult még elő) bélyegekről beszélgetünk (szóban és négyszemközt), a Facebook-oldalunkat azonnal ellepik a bélyegekkel kereskedők, mintha legalábbis megveszekedett filatelisták lennénk és egy csipesszel hadonásznánk egy Mauritius-kép fölött a profilképünkön.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látszólag elkalandoztunk most, de a világ olyanná változott, mintha mindenki egy másfajta bélyeget nyalogatna benne, miközben azért szorítja, nyomja, összefogja egyik dolog a másikat. A nagy terv, az ellenőrzött és irányított fogyasztás, a totális elhülyítés (makacsabb egyedekkel szemben a hülyének nézés) a szórakoztatóipar és a modernitás és haladás szükségességét, valamint a nemzetállamok szükségtelenségét szajkózó média aktív közreműködésével szemkápráztató gyorsasággal lépi, ugorja meg a szinteket. Máris ott vagyunk a meg- és kimagyarázhatatlanban. Igaz, már magyarázat sincs. A simli, a csalás, az átverés, a levevés, a totálissá szervezett bűnözés elfogadottá vált. Már morgás is alig van, nemhogy önvédelem, bojkott, ellenállás. Aki megteheti, a fenntartható fejlődés szent nevében ész nélkül vásárolja a méregdrága dodzsemeket, és fel sem tűnik neki, hogy ezzel többet árt a környezetnek, mint amennyit használ. Közben persze a multik akaratának megfelelően kiszorítják, kitiltják, betiltják a hagyományos autókat, mert most éppen ebben van a lóvé.

De persze az elektromos járművekbe is bekódolták a tervezett elévülést, mint a mosógéptől a telefonokig mindenbe. Épp hogy lejár a garancia és a vele szövetséges törlesztőrészlet, és reccs, máris mehet a kukába. Mert úgy lett kitalálva, hogy javíttatni ugyanannyiba kerülne, mint egy újat venni. Már ha egyáltalán lennének még a javításhoz értő szakik, de nincsenek, mert elévültek ők is, mint az elavult kenyér, vagy visszaadták az ipart, tönkrementek és velük együtt családok milliói, de ez kit érdekel. Hogy ki ölt meg kit. A feltételezett kényszerűségbe való belenyugvás, a totális agymosás és a szolidaritás hiánya megtette a hatását.

Élelmiszerfronton pedig az a tapasztalás, ha betér az ember a multikhoz, hogy egyrészt vérlázító módon bánnak a hatósági áras termékek jelentős részével (magyarul nincsenek és hazudnak róluk reggel és este), másrészt a többi termék irreálisan és indokolatlanul drága, amit most a legegyszerűbb a háborúra fogni, úgy en bloc. Oknyomozni szinte lehetetlen, mert az egyre ingerültebb vásárló azon kérdésére, hogy miért van mindez így, rémült tekintet a válasz, illetve nincs válasz. Pedig a kérdés egyszerű, miért nem tetszenek többet rendelni a tejből, ha lenne rá igény? Mert a sarki fűszeresnél alkalmatlanság miatt ennek a negyedéért a páros láb lenne igénybe véve. Ja, hogy ez a vezetőség döntése, a központé, mint ahogyan azt egy magát megnevezni érthető módon nem kívánó informátoromból hetek múltán sikerült kihúzni? Így már értjük, a Központi Bizottság. A fejlődés utolérte önmagát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Kik követik Magyar Pétert?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.