idezojelek

A Twitter-ügy jelentősége a Watergate-botrányhoz mérhető

Csak úgy hullanak ki a csontvázak a volt vezetőitől megszabadult közösségi portál szekrényéből.

Cikk kép: undefined
Fotó: George Nikitin

Negyvennégymilliárd dollárjába került Elon Musk üzletembernek, a Tesla autógyár tulajdonosának, hogy lerántsa a leplet a progresszív cenzúra fogságába került médiaóriások antidemokratikus tevékenységéről, de sokan vagyunk olyanok, akik szerint megérte az áldozatot. Csak úgy hullanak ki a csontvázak a volt vezetőitől megszabadult közösségi portál szekrényéből.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebből is látszik, hogy a globális médiát uraló hatalomközpontok – mert valójában ezek csak ennek nevezhetők – kizárólag úgy demokratizálhatók és reformálhatók, ha valaki kivásárolja őket, és egytől egyig megszabadul az önkényeskedő szélsőséges véleményelittől. Az aggasztó kérdés csak az, hogy az ilyen üzletekből származó sok milliárd dollárból a szólásszabadság esküdt ellenségei megint mit építenek ki, és melyik érdekeiket kiszolgáló politikai pártnak vagy inkább „mozgalomnak” jut majd ebből konc.

Egy mostanában nyilvánosságra hozott jelentés szerint a Twitter semmilyen törvénybe nem ütköző, mérsékelt hangnemű szerzők bejegyzéseit tette a portálon megtalálhatatlanná, állította le a terjesztésüket vagy pedig tiltotta le azokat. 

Csupán azért, mert nem a globalista radikális liberalizmus szellemében fogalmaztak. Saját tapasztalatomból ismerem, amikor évekkel ezelőtt egy angol nyelvű hírportálnak írtam, egyik napról a másikra, minden indoklás nélkül szüntették meg a fiókunkat. Egy önkényes döntéssel többéves kemény munka ment semmibe. Se figyelmeztetés, se megokolás. Megtehették, tudták, hogy elszámoltathatatlanok, és egy olyan sajtótermékért Brüsszelben sem fog senki kiállni, amelyik némi szkepszist fejez ki az általuk gerjesztett tömeges bevándorlással kapcsolatban.
A lebukásnak vannak elemei, amelyek sokban hasonlítanak az 1972-es Watergate-botrányhoz, amely az Egyesült Államok demokratikus rendszerét alapjaiban rázta meg. 

Ott is egy politikai konspiráció jegyei merültek fel, akkor is a bizonyítékok eltüntetésére került sor, és mint ma is, a szálak a Fehér Házba vezettek.

A különbség az, hogy akkor ez az amerikai elnök székébe került, ma viszont a megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok ellenére még csak meg sem remeg a szék a Fehér Ház jelenlegi ura alatt. Nem remegett meg akkor sem, amikor a CNN hírtelevízió egyik vezetője bevallotta, hogy demokrata párti érdekeket kiszolgálva hazudtak a nézőknek a választások során, hogy megbuktathassák Trumpot, és akkor sem, amikor az egész világsajtó által széttrombitált Trump állítólagos orosz dossziéjáról kiderült, hogy ez az FBI segítségével koholt, szemenszedett hazugság. A Twitterrel egyetemben a többi amerikai sajtótermék kartellszerűen elhallgatta az elnök fia, a Hunter Biden körüli elképesztő méretű korrup­ciós és szexbotrányt is.

A Watergate-botrány és a most leleplezett összeesküvés közötti különbség továbbá az, hogy egyrészt a hetvenes években még volt az Egyesült Államokban politikai érdekektől mentesen működő, független sajtó, másrészt volt egy demokratikusan gondolkodó társadalmi réteg, amelyik megkövetelte a bűnösök felelősségre vonását. 

Ma is van ilyen, csak rendkívül gyenge és mérhetően megcsappant.
A legismertebb amerikai hírcsatornák és sajtótermékek ahelyett, hogy az ilyen égbekiáltó botrányok mentén a politikai felelősségre vonást követelnék, inkább a Magyarország esetében is alkalmazott forgatókönyv szerint Elon Muskot nácizzák cikkeikben. Csak úgy ontják a „tudományos” felméréseket arról, hogy a Twitter a demokrácia világítótornyából pár hét lefogása alatt hogyan ment át egy állítólag strukturálisan antiszemita és rasszista portállá, miután az amerikai demokrata párthoz nyílegyenest köthető menedzserek elvesztették felette az uralmat.

Elkerülhetetlen tehát a következtetés, miszerint az amerikai és európai sajtó meghatározó többsége elfordult a demokráciában nélkülözhetetlen kritikai és információs szerepétől, elvetette a fékek és ellensúlyok fontos funkcióját. 

Ahelyett, hogy elszámoltatnák az uralkodó osztályt, annak részei­vé váltak. Manapság elképzelhetetlen egy Watergate típusú botrány, amelyben a globális baloldal vezéralakjai is érintettek lehetnének. Az elszámoltathatatlanok korát éljük, amelyben a korszellemnek engedelmeskedő mainstream sajtó és média az igazság felderítése helyett aktív szerepet játszik a tények, valóság és bűnösök nevének elhallgattatásában.
A szerző szerkesztő, újságíró

Borítókép: A Twitter emblémája (Fotó: MTI/EPA/George Nikitin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.