idezojelek

Karácsony sunnyogva osztogatja a tízmilliókat

A nyilvánosság előtt tisztességről beszél, nem akar „sunnyogni”, miközben a legnagyobb titokban döntött a cégvezetők sokmilliós jutalmáról.

Kis Ferenc avatarja
Kis Ferenc
Cikk kép: undefined

Egy szép júliusi napon arra ébredt Karácsony Gergely, hogy ismét be kell mennie a munkahelyére, a Városházára, sőt még dolgoznia is kell, mert szóltak neki, hogy fontos papírok várnak aláírásra az asztalán. Annak rendje és módja szerint beült a szolgálati autójába, és a belvárosba hajtott, hogy főpolgármesterkedjen néhány órán át.

Ezúttal nem arról kellett döntenie, hogy melyik forgalmas főúton rajzolja át a maradék autósávot is kerékpárosnak, ezt a jövő nyárra tervezi, ha a sors egészen rosszízű tréfája okán ismét megnyeri a választást. Most éppen sok millió forintos jutalmakat hagyott jóvá önkormányzati vállalatok vezetőinek. Egy igazi úr a pokolban is úr – gondolhatta, és dacolva válsággal, ürességtől kongó fővárosi kasszával, nagyvona­lúan alákanyarította a szignóját az előterjesztésekre, legalább a balos haverok éljenek luxusban, ha már Budapest fejlesztésére egy fillér se jut. Különben is, néhány tízmillió forint csupán aprópénz a saját mozgalmához külföldről befolyt félmilliárd forintnyi euróhoz és angol fonthoz képest.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Na és itt még nem ért véget Karácsony verőfényes júliusi napokra időzített láncfűrész-nyitogató akciója. A java csak ezután jött. A közveszélyes munkakerülő azok után, hogy döntött többek között a budapesti közlekedési cégek, a BKK és a BKV vezetőinek mesés prémiumáról, másnap reggel olyan vastag bőrrel az arcán, mint talán még soha, képes volt bejelenteni a közösségi oldalán, hogy kénytelen megemelni a jegyárakat. Ezt muszáj szó szerint idézni, reggeli kávé helyett kiváló vérnyomásemelő: „Megtesszük az elkerülhetetlent, a BKK-vonaljegyek árának emelését, mert a kormányzati sarcpolitika immár a közösségi közlekedés működtetését veszélyezteti.”

Ez már a lélekgyógyászok szakterületét érinti, mert bizonyos mentális betegségek tüneteként szokott jelentkezni az a hihetetlen mértékű gátlástalanság, az a totális amoralitás, ami Karácsonyt jellemzi.

Tehát tisztázzuk, mi is történt! Egyik nap jóváhagyta a főpolgármester a cégvezetők horribilis jutalmát, például Walter Katalinnak, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatójának 9,96 milliót, Szarka Zsolt operatív vezérigazgató-helyettesnek 8,8 milliót, ugyanennyit Diószegi Ágnesnek, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettesének, Balla Tibornak, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatójának 9,6 milliót, Bátora László gazdasági vezérigazgató-helyettesnek 8,64 milliót, a másik vezérhelyettesnek, Szedlmajer Lászlónak 5,6 milliót, a harmadiknak, Takács Péternek pedig 8,6 millió forintot. Aztán másnap reggel arra jutott, hogy túl sok lesz a cégek kiadása, a jutalmakra szánt összeget valakin be kell hajtani, sarcoljuk meg a budapestieket, van még pénz az emberek zsebében, köszönhetően az elmúlt tizenhárom év kormányzásának, amihez Karácsonyéknak szerencsére semmi közük nem volt.

A Horn-kormány és a Bokros-csomag idején keringett egy találó mondás az országban az akkori miniszterelnökről: ő a fordított Robin Hood, amit elvesz a szegényektől, azt odaadja a gazdagoknak. Karácsony pontosan ezt teszi; tőrőlmetszett baloldali Robin Hoodként behajtja a pénzt a budapestieken, hogy csaknem tízmilliós jutalmakat osztogathasson azoknak a vezetőknek, akik egyébként is milliós fizetésekért irányítják a nem túl magas színvonalú tömegközlekedést.

Sajnos még mindig sok fővárosi választópolgár gondolja azt, hogy Karácsony, ha gyenge kezű és ügyefogyott is, de legalább kedves és becsületes fickó. Aki eddig így gondolta, talán a történtek fényében végre ráébred arra, hogy valójában ki vagy inkább kik vezetik Budapestet. A már említett Facebook-posztjában Karácsony azt is leírta a jegyáremelés kapcsán, hogy „előbb-utóbb emelnünk kellene, és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt, őszintén megtenni, mint a választás után, sunnyogva”.

A nyilvánosság előtt tehát tisztességről beszél, nem akar „sunnyogni”, miközben előtte a legnagyobb titokban döntött a cégvezetők sokmilliós jutalmáról. Valamiért ezt elfelejtette megosztani a nagyérdeművel, pedig sűrűn posztolgat a közösségi oldalán. A főpolgármester a legalattomosabb sunnyogó, arcátlan hazudozó, ráadásul dilettáns és monomániás, az a kényszerképzete, hogy Budapestről el kell üldözni az autósokat, teljesen mindegy, hogy milyen káoszt teremt ezzel a közlekedés egészében.

A „becsületességét” talán a legkirívóbban a már említett külföldi finanszírozási botrány kapcsán tett nyilatkozatai világítják meg: gyakorlatilag összevissza hazudozik, egyik állításával a másikat cáfolva. Karácsony, csakúgy, mint a baloldali főnökei – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon – a globalista amerikai érdekcsoportok zsebében van, valójában a Városházán sem ő irányít, de arra azért van mandátuma vagy inkább megbízatása, hogy osztogassa a fővárosiak pénzét a balos klientúrának.

A sors humorérzéke talán mégsem lesz annyira rossz, és jövő júniusban véget ér az ámokfutás itt, Budapesten és Brüsszelben is.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.