idezojelek

Macron veszélyes, azonnal le kellene mondatni

A Nyugatot uraló őrült felbőszültekkel az élen a legrosszabbat sem lehet kizárni.

Jacques Guillemain avatarja
Jacques Guillemain
Cikk kép: undefined
Fotó: AFP

Francia tábornok urak, honnan veszik a bátorságot, hogy kiálljanak Macron őrült oroszellenes politikája mellett? Ne legyenek a cinkosai az egyre veszélyesebb megalomániájában. Nincsenek tisztában mindazzal, amivel országunk az oroszoknak tartozik? Nem tudják, hogy ők a nácizmus valódi legyőzői a 26 millió halottjuk árán? Nem tudják, hogy pilótáink vállvetve harcoltak az orosz pilótákkal a hitleri légierővel szemben, ahogy azt De Gaulle tábornok kívánta?

Fikarcnyi tisztelet sincsen már a Saint Cyr-i Katonai Akadémiáról, illetve a haditengerészet és a légierő tisztképzőjéről kikerültekben? Valóban cinkosok akarnak lenni egy olyan eszkalációban, amely felett elveszíthetjük a kontrollt? 

Valóban azt akarják, hogy a katonáink a vérüket ontsák a korrupt ukrán maffiaállamért, miközben Moszkva semmilyen módon nem fenyegeti az alapvető érdekeinket? Azt akarják, hogy orosz rakéták csapódjanak be katonai támaszpontjainkon, hiszen Franciaország az, amely Oroszország megtámadására készül? Hazugság azt állítani, hogy Putyin meg fogja támadni Európát, önök pedig jól tudják ezt. 

Az isten szerelmére, ne kövessék el ezt a becstelenséget, hogy az oroszok ellen harcolnak, miközben Franciaországot nem támadták meg. Ez nem a mi háborúnk! Ha pedig Ukrajna tiszteletben tartotta és alkalmazta volna a minszki megállapodásokban foglaltakat, akkor Putyin nem kényszerült volna rá, hogy a Donbász orosz lakosságának segítségére siessen, akiket 2014 óta üldöz a kijevi rezsim.

Önök minden békát szemrebbenés nélkül lenyelnek. Így nukleáris elrettentésünk lehetséges megosztását az Európai Unió­val, a minden előzetes vita nélkül Kijevvel kötött biztonsági megállapodásokat, most pedig a harcoló alakulatok április végére tervezett Ukrajnába kiküldését – tudván, hogy a francia nép ellenzi ezt. Elképesztő! Azelőtt tábornokok ennél sokkal kevesebbért lemondtak. Macron márpedig nem tágít: kitartóan szítja a tüzet. Katasztrófához vezet bennünket. Amikor légiósokat, páncélozott harcjárműveket és tüzérséget küldünk, akkor nem egyszerű aknamentesítési műveletről van szó. Ezek auto­nóm harcoló egységek minden szükséges logisztikai támogatással. Katonáink tehát jogos célpontjai lesznek az orosz tüzérségnek és légierőnek. Egyetlen hiperszonikus csapás megtizedelné a csapatainkat a visszavágás minimális lehetősége nélkül.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Megengedjük Macronnak, hogy véghez vigye ezt az őrületet? A Southfront.press krími orosz weboldal szerint a csapatokat már április végén kiküldhetik, miközben nálunk a sajtó hallgat, az embereket pedig tájékozatlanságban hagyják. Macron megmakacsolta magát, és valóban nagy háborút akar Ukrajnában. Az ellenzékkel szemben is fölénybe akar kerülni az európai parlamenti választások előtt, amelyek nehéznek ígérkeznek az elnöki tábor számára. Márpedig mi lehetne alkalmasabb az erők egyesítésére, mint egy kis háborús fenyegetés, a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés megvádolása azzal, hogy Putyin csizmáját fényesíti. Miközben képtelen Franciaország biztonságának garantálására, valamint arra, hogy megvédje asszonyainkat és gyermekeinket a napi kétezer támadástól és a számos iszlamista agressziótól, Macronnak nincs jobb dolga, mint hogy hadat üzenjen a világ vezető katonai hatalmának.

Ez tiszta őrület; nincs az a nagy katonai vezető, aki áldását adhatná katonáink tervszerű lemészárlására. Egy katonai vezetőnek semmi nem lehet értékesebb, mint a beosztottai vére. Semmi nem indokolja ezt az eszkalációt. Fenyegetik alapvető érdekeinket? Nem. Putyin hadat üzent nekünk? Nem. Ukrajna tagja a NATO-nak? Nem. Az EU-nak? Annak sem. Az amerikai hírszerzés megerősítette, hogy Putyin nem törekszik a NATO-val való közvetlen konfrontációra. Miért is lenne ez az érdeke? Hiszen ez közös nukleáris öngyilkossághoz vezetne.

Bűncselekmény mészárlásba vezetni a katonáinkat. Macronnak és mindazoknak, akik jóváhagyják ezt az eszkalációt, katonáink vére szárad majd a lelkén, és elszámoltathatók lesznek e bűnért a nemzet, valamint az özvegyek és árvák, azaz egy olyan megszállott szerencsétlen áldozatai előtt, aki már nem tudja, mit tesz. Ukrajna – egy elnáciasított, korrupt, a fegyvereinket a darkneten továbbértékesítő, többmilliárdos nyugati segélyt elkótyavetyélő maffiaállam – megvédésének örve alatt Macron olyan nagy konfliktusba vezet bennünket, amit képtelenek vagyunk kezelni. Mintha legalábbis az orosz hadsereg berezelne pár ezer francia katonától.

 

Emlékeztetnék, hogy az oroszok a megölteket és a sebesülteket is számolva napi 1500 ukrán katonát semlegesítenek. Arra várok most tehát, hogy a vállapcsillagjaira méltó katonai vezetők most lemondjanak, arra, hogy a politikusok parlamenti vitát követeljenek, és véget vessenek ennek az őrültségnek. Végül arra várok, hogy lemondatási eljárás induljon az elnök, hadseregünk főparancsnoka ellen, aki minden fő ok nélkül háborúba vezeti hazánkat Oroszországgal szemben, mégpedig anélkül, hogy megkérdezné a népet, amely ellenzi a szárazföldi csapatok Ukrajnába küldését. A népet ezúttal is semmibe veszik.

Amennyiben mindez kudarcba fúl, készüljünk fel a legrosszabbra. Ha ugyanis katonáink nem képesek rá, hogy megváltoztassák a terepen az erőviszonyokat, az beláthatatlan következményekkel járó spirált bocsáthat útjára. 

Putyinnak világszínvonalú hadserege van, amely a jövő egyes fegyverze­teit tekintve húsz év előnyre tett szert. Hadiipara páratlan. Ennek következtében csak az őrültek hiszik, hogy majd visszavonul és visszaadja a kilencven százalékban orosz Donbászt és a Krím félszigetet. A

 nyugatiak előtt két választás áll. Az egyik, hogy tárgyalnak a „győztes cár” feltételei szerint, a másik pedig a kollektív nukleáris öngyilkosság. A bölcsek már letették a voksukat, a Nyugatot uraló őrült felbőszültekkel az élen azonban a legrosszabbat sem lehet kizárni.

A szerző nyugalmazott francia katonatiszt, a Riposte Laïque hírportál publicistája

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.