idezojelek

Nem akar összeomlani

A baloldal szerint Orbán Viktor összedönti a gazdaságot, pedig a világjárvány sem fogott ki a kormányon.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined
Fotó: Lang Róbert

„A közös ellenzék egyetért abban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök válságkezelése nem csupán megbukott, de olyan kaotikus állapotokat eredményezett, amelyek a kormány által tönkretett magyar egészségügyet a mélybe taszították.” A Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP közölte: „Orbán Viktor és parlamenti papagájai számos nyilvánvaló mulasztást és ballépést igyekeztek elhárítani a járvány kiszámíthatatlanságára, Brüsszelre, Sorosra mutogatva.” Hozzátették: „Munkavállalók százezrei, munkahelyeket jelentő vállalkozások tízezrei, magukra maradt magyar emberek milliói nem kaptak semmilyen konkrét pénzügyi segítséget a kormánytól, csak a köztévében pufogtatott lózungokat, milliárdokba kerülő óriásplakátokat és persze a tízéves hazug ígéretet, hogy senkit sem hagyunk az út szélén.” Ezt olvashattuk Gyurcsányék közleményében 2021. március 27-én.
Mit látunk ma, 2021. augusztus 18-án? Azt, hogy az egészségügy nem esett össze, ellenben beoltottak mintegy 5,7 millió embert, egyre többen pedig már a harmadik oltásukat is megkapják. Magyarországon ugyanis erre is van lehetőség.
Mit látunk még? Azt, hogy 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. A tizenegy évvel ezelőttihez képest pedig a bruttó keresetek 109 százalékkal, míg a nettó keresetek kedvezmények nélkül 112,5 százalékkal nőttek. Ha az utóbbinál figyelembe vesszük a családi kedvezményeket, akkor a növekedés 119 százalékot mutat.
Most már azt is látjuk, hogy a magyar gazdaság az idei második negyedévben rekordot döntött. A 17,9 százalékos mutató a valaha mért legmagasabb negyedéves növekedésnek számít.
A balliberális oldal 2010 óta fújja, hogy Orbán Viktor és kormánya összedönti a gazdaságot. Ehhez képest a magyar teljesítmény az Európai Unió élmezőnyébe került, és most a válságos időszakban is érdemben meghaladja a régiós államok, valamint az unió átlagos növekedését. Bevált a 2010-től kialakított gazdasági modell, amely a foglalkoztatás bővülését ösztönzi. Bevált az adórendszer is, amelynek az a lényege, hogy több pénzt hagy az emberek zsebében. 
A fentiek mellett sajnos látunk mást is. Gyurcsány Ferenc és beolvasztott szövetségesei kormányon ugyanott folytatnák, ahol 2010-ben be kellett fejezniük. A megszorítások nagymesterei visszaforgatnák az idő kerekét. Joe Biden megkapná hazánktól is a globális minimumadóját, az IMF tapsolhatna, mert lenne szolidaritási adó is. A bérből és fizetésből élők pedig búcsút mondhatnának az egykulcsos személyi jövedelemadónak. Ez azt jelenti, hogy aki többet keres, azt megbüntetik.
Egyszerre nem lehet két úrnak szolgálni. Gyurcsányék a globális hatalmaknak igyekeznek mindenben megfelelni, nem a magyar embereknek. A családokat és a hazai cégeket nem támogatják, mert a megtermelt jövedelmet különféle csatornákon külföldre kell játszani.
Szinte biztosra vehető, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén magasabb lesz 5,5 százaléknál. Olyannyira, hogy akár a nyolc százalékot is meghaladhatja. Ezzel pedig lehetővé válik, hogy a kormány visszaadja a családoknak az idei évben befizetett személyi jövedelemadót. Ez az összeg egy olyan háztartásban, ahol két szülő nevel gyermeket, elérheti az 1,6 millió forintot is. Ezzel is segíti az állam a családokat, amelyek nagy áldozatot vállaltak a járvány időszakában. Egy ilyen lépést bárki el tudna képzelni egy megszorításoktól megszorításokig bukdácsoló Gyurcsány-kormánytól? Mindenki biztos lehet benne, hogy ezt maga Gyurcsány Ferenc sem tudná elképzelni.

 

(A borítóképen egy kaposvári családi ház építése látható. Az építőipar az egyik húzóágazat. Fotó: Somogy Megyei Hírlap/Lang Róbert) 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.