idezojelek

Meghalni Gyurcsány miatt

A Hibbant Néró üzenete világos: ha nem teljesítjük Zelenszkij követeléseit, nem halunk hősi halált miatta, akkor pocsék, erkölcstelen alakok vagyunk.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Az egy dolog, hogy Ukrajna táncos-komikus vezetője milyen kőkorszaki stílusban követel azonnali fegyverszállítmányokat Orbán Viktortól, és írja neki elő, hogy azonnal zárja el az orosz gáz- és olajcsapokat, hátha az picit lassítja Putyint. Vagyis sodródjunk bele mások háborújába, fagyjunk meg, nullázzuk le a gazdaságunkat, és akkor ő, Zelinszkij talán pár nappal tovább „vezetheti” országát egy külföldi bunker mélyéről (a teljes pusztulásba). Az is egy dolog, hogy mindezen követeléseket egy kis holokausztozással egybekötve vezeti elő (utalva a Duna-parti emlékcipőkre) – ez legalább olyan jóízlésre vall, mint amikor az izraeli miniszterelnökkel tárgyalva összehasonlította a háború eddigi (hivatalosan) ezer civil áldozatát a holokauszt több milliójával. (Miközben az ENSZ szerint Ukrajna 2014 és 2021 között legkevesebb 3375 civil állampolgárát gyilkolta meg a Donbaszban.) 

A holokausztozás nemcsak a horogkeresztes zászlók alatt menetelő Azov-zászlóalj miatt gyomorforgató, hanem mert a második világháborúban zsidókat (is) irtó Sztepan Bandera kollaboráns ukrán náci vezetőnek Zelenszkij Ukrajnája az elmúlt években szobrokat emelt. Elegánsan tekintsünk most el mindettől, és követelőzését tudjuk be annak: nem könnyű egy megtámadott ország vezetőjének lenni. (Ráadásul ő még az asztalt sem csapkodta a cipőjével, miként egy másik ukrán vezér, az ’56-os szabadságharcunkat vérbe fojtó Hruscsov elvtárs az ENSZ ülésén.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lényegtelen, mit követel Zelenszkij, amíg Magyarországnak békepárti kormánya van, amely nem hagyja magát háborúba sodorni, s amely nem méltóztatik lábon lőni a nemzetgazdaságot. Orbán Viktor szépen ki is kosarazta az ukrán elnököt. Lényegesebb kérdés: mi történne, ha netán a magyarországi baloldal vergődne hatalomra? Tegnap megkaptuk rá a választ, méghozzá magától Gyurcsány Ferenctől, aki közölte: a Zelenszkij–Orbán-vita lényege, hogy pocsék emberek leszünk vagy meghalunk. 

Szó szerint idézem a kiérdemesült Szemkilövetőt: „Pocsék ember leszel vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked. Elfordítjuk fejünket ezrek, milliók halálától, meggyalázásától, mert ha nem, ha segítünk, akkor magunkra vonzzuk a sátán bosszúját és mi magunk fogunk halni – állítja. Orbán szerint életünk ára a bűnbeesés. Az élethez sz…r alakká kell válnunk. […] Magyarország vezetője gyáva, erkölcstelen nemzetként szeretne bennünket látni, láttatni.”

A Hibbant Néró üzenete világos: ha nem teljesítjük Zelenszkij követeléseit, nem hordunk neki fegyvert, nem halunk hősi halált miatta, s nem óhajtunk megfagyni télen – akkor gyáva, sz…r, pocsék, erkölcstelen alakok vagyunk. Gyurcsány farvizén megszólalt Budapest főmormotája, Karácsony Gergely: szerinte is azt kell tennünk, amit Zelenszkij parancsol, különben a történelem sötét oldalára kerülünk, punktum. (Mondja ezt ő, akit valószínűleg egy atomtámadás sem robbantana ki az ágyikójából fél 10 előtt.)

Hát nem különös? Még a NATO sem követeli, hogy küldjünk fegyvereket vagy katonákat Ukrajnába, még az unió sem várja el, hogy vágjuk le magunkat az orosz energiahordozókról. Csak a magyarországi baloldal. Ők azok, akik mindig másokkal, mindig az idegenekkel vannak – sosem a magyarokkal. (Idézzenek föl csupán egyetlen példát arra, mikor mondtak ellent Brüsszelnek! Na ugye!) Hogyhogy most mégis többet akarnak, mint nyugati gazdáik? Tán ennyire buzgómócsingok? Vagy érkezett az ukáz, hogy idejekorán kezdjék meg a magyarok puhítását? Vagy csak ennyire hülyék? Ki tudja. Ám így legalább mindenki sejtheti, mi történne, ha ezek netán hatalmat kapnának.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.