idezojelek

Balos szappanoperett

Jelenleg a baloldali pártszerűségek, félfiktív alakulatok kétségbeesetten kapkodnak fűhöz-fához.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
2022. 08. 11. 6:00

Eljutott a baloldal abba az önfelszámolási fázisba, hogy tevékenységükkel kapcsolatban a szappanopera kifejezés inkább már a siralmas helyzetük kozmetikázása. Ha tényszerűek akarunk maradni, a szappanoperett definíció, ami pontosabban tükrözi a parlamenti küszöb környékén vagy az alatt táncoló állapotukat.

Jelenleg a baloldali pártszerűségek, félfiktív alakulatok kétségbeesetten kapkodnak fűhöz-fához, csak hogy némi figyelmet érdemeljenek ki a választók körében, de mind csekélyebb siker koronázza erőfeszítéseiket. Valahogy semmi sem jön össze nekik, és minden nagy ívű tervük a visszájára sül el. Ott tartanak azonban, hogy a választások előtti nagy mellényüket immár láthatósági mellényre kellene cserélniük. Más szóval: a kutya sem kíváncsi rájuk.

Pedig próbálkoznak mindennel. Foglaltak hidakat, többnyire civil megmozdulásnak álcázva a nagy projektet, tartottak néptelen, tiltakozók nélküli tüntetéseket, s még az országgyűlést is összehívatták, csakhogy – miként tudható volt előre – rajtuk kívül nem ment el senki, sőt még egyes vezetőik is távol maradtak, ezért aztán csupán szűk ellenséges körben voltak kénytelenek szapulni egymás között a gaz, a hatalmat átadni sehogy sem akaró kormányt és a jobboldalt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De hogy is tudnának bármihez fogni, amikor még egy valamirevaló demonstráció megszervezéséhez is tehetségtelenek? A világtörténelemben egyedülálló az, amire a Momentum képes volt: olyan kevés érdeklődőt tudtak összeverbuválni a Kossuth térre, hogy átminősítették sajtótájékoztatóvá, hisz a médiadolgozók többen voltak, mint a tüntetők. Ezek után már csak az van hátra, hogy egy sajtótájékoztatót címkézzenek át tüntetéssé. Márki-Zay Péter többszörösen bukott, ám az országos politikai szerepléshez húsz körömmel ragaszkodó egykori baloldali miniszterelnök-jelölt műanyag karosszékes, pár tucat fő részvételével lezajló tüntetése is megérné a negatív Guinness-rekordok közé való felvételt. Csoda, hogy a CNN és balos hírcsatorna társai ennek ellenére nem tudósítottak róla mint a magyar kormány elleni elementáris népharag perdöntő bizonyítékáról.

Jelenleg azonban a hírekbe is alig tudnak beférni. Még az a számukra jobbik eset, ha nem kapnak nagy nyilvánosságot az egészen hihetetlenül alacsony színvonalú, alattomos ügyetlenkedéseik.

Természetesen egymást és saját sajtójukat is úgy ütik-vágják, mint a répát, hisz a bajnak, sikertelenségnek nincs gazdája. Márki-Zay paranoiásan minden baloldali pártban fideszes ügynököket lát, akárcsak unokatesója, a szintén a permanens bekattanás orvosi állapotában leledző Hadházy Ákos. Előbbi pártot akar alapítani, utóbbi ebben nem követi, ám közben felkészül a háttérben Jakab Péter, a villámgyors bukások ma még jobbikos exelnöke, aki maga mögött a népet hallucinálva szintén pártalapítási terveket dédelget. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő össznépi felháborodást vált ki sunyi népszavazási ötletével az uniós tagságról, amit pártelnökjelöltségéhez hasonlóan visszavon, ám az új Jobbik-főnök, Gyöngyösi Márton felkapja, mint kutya a csontot. Gyurcsány Ferenc, a DK-s lúzervezér eközben outlet Zeusz­ként szórja villámait a kormányra, mindennap azzal fenyegetőzve, hogy készül a készülődésre. A publikum mégis azt érzi: olyan, mint a rossz tanuló Karinthynál, aki mindig készül, de megbukik, aztán magyarázza a bizonyítványát.

Lehetne folytatni a vígjátéki összefoglalót az ellenzéki kakofóniáról, hangzavarról, de minek? Az emberek érzik, hogy a mostani baloldal nemcsak hiteltelen, de már nem is szórakoztató. Ilyenkor szokták a tévécsatornák egy kevéssé nézett, matinéműsorsávba tenni a dög­unalmas szappanoperákat, hogy aztán végleg kivegyék a programból.

Borítókép: Jelentős bevételeik ellenére a választásokon elbukott pártok képviselőiben nem teng túl a munkakedv (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.