Albin 2024. március 1.
logo

Aprócska árnyékbrigád

Pilhál Tamás
2022.09.20. 06:00
Aprócska árnyékbrigád

Nem volt egyszerű menet, az internetes élő közvetítés percenként lefagyott, ám hosszas vajúdás után a DK-s hegyek egeret szültek. Az önmaga által kikiáltott árnyék-miniszterelnök, Apró-Dobrev Klára bemutatta országnak-világnak árnyékkormánya tagjait. (Rossz nyelvek szerint két okból lehettek ennyire túlterheltek a DK internetvonalai: a hálózaton felejtették a párt központi bitcoinbányász számítógépét, esetleg Gréczy Zsolt éppen akkor küldte szét legfrissebb képeit… Az átlag DK-s kommentelő szerint viszont maga Orbán zavarta az adást.) A lényeg: végül csak sikerült nyélbe ütniük az internetes sajtótájékoztatót, ami megsüvegelendő teljesítmény a „legeurópaibb párttól”. Árnyékország jó kezekben van, na.

Hazánk csatát nyert

Vélhetően nagy csalódást jelent ez a balliberális oldalnak, mert nem érte el végső célját az áskálódásuk.

Mint a hacacárén kiderült: az árnyékbrigád tagjai – hatalmas meglepetésre – mind DK-sok, illetve az Apró klán körül lézengő ritterek. Gyurcsányék szeretnek tárgyalni, ám annyira azért mégsem, hogy ilyen komoly, árnyékminiszteri stallumokat átadjanak más ellenzékieknek. Hogy­isne! Inkább bölcsen megtartották azokat maguknak. Egy koalíciós árnyékkormánnyal amúgy is csak a nyűg lenne. Klára-Feriék annyira mélyen, Kertész Ákossal szólva: genetikusan demokratikusak, hogy bár áprilisban a nép (démosz) elzavarta őket kapálni, most mégis itt dörömbölnek az ajtónkon, hatalmat követelve. Miután a néptől nem kaptak, hát fogták, és kinevezték magukat ennek-annak. Mint a viccházban: én leszek Einstein, te meg Napóleon. Csoportkép is készült róluk, ahogy ott feszítenek Gyurcsányné rettentő árnyékában. A Gyurcsány család kiérdemesült küblihordozója, Molnár Csaba vezeti majd az árnyékkancelláriát. Komáromi Zoltán lett az árnyék egészségügyi miniszter: pompás választás, ő mondta korábban, hogy inkább ne kapjanak oltást a betegek, mintsem oroszt vagy kínait adjanak be nekik. A „bölcs” tanácsot néhány DK-s politikus megfogadta – ők sajnos már nincsenek köztünk. Varju László talajtornászt tették meg árnyék-rezsiminiszternek, ez is zseniális. Bodnár Zoltán lett az árnyék-pénzügyminiszter, aki az érett gyurcsányizmus korában az Eximbankot vezette. A csoportképről ugyan valamiért lemaradt Vadai Ágnes, de úgy hírlik, ő lett az árnyék-hadügyminiszter. Testhezálló feladat ez neki: hadügyi államtitkárként anno kivette a részét a honvédség szélnek eresztéséből, ellenzékből pedig folyton amiatt károg, hogy az Orbán-kormány erősíti a hadsereget. Vadai Ágnes korunk Linder Bélánéja. A többieket nem sorolom, lényegtelenek.

Árnyékkormány? Senki által meg nem választott, hataloméhes külföldi ágensek dáridója. Most ezt az új csodareceptet küldték nekik a tartótisztek. Fölsorolni is képtelenség, hány tökéletes ötlete volt már a nemzetközi baloldalnak (és hazai nyúlványuknak) Orbán megbuktatására. Hahás hídfoglalások. Pukli tanár úr kockás ingei. A „fekete ruhás nővér”. A Fidesz-székház elfoglalása André Goodfriend „pszichikai bűnsegédletével”. Olimpiagyilkosság. CEU-randalírozások. Tavares-, Sargentini- és Delbos-Corfield-jelentés. Uniós pénzcsapok elzárása. Hetes cikkelyes eljárás. A teljes és maradéktalan ellenzéki összefogás. Most meg – édes Istenem – ez az árnyékbrigád.

Apák és fejszék

A szerb–magyar kapcsolatok most olyan jók, hogy csak akkor ronthatók el, ha Belgrádban vagy Budapesten a patrióták fölé kerekednek a globalisták.

Akkora a kormányváltó hangulat, hogy a vasárnapi időköziken újabb két baloldali fellegvárban, Zuglóban és Újbudán győzött a kormánypártok képviselőjelöltje, Újbuda másik körzetében pedig ugyan a momentumos jelölt nyert, de 2019-hez képest 11 százalékpontot javított a jobboldal, szoros lett az eredmény. Magyarra fordítva: hiába jönnének elő az árnyékból Apró–Gyurcsányék, a magyarok újra és újra beintenek nekik. Ha így vergődnek tovább, 2024-ben kereshetnek maguknak árnyék-főpolgármestert is.

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.