idezojelek

Ne várd a csodát!

A magyar megoldás a baloldalon mindig hibás és korrupcióhoz vezet, ha nyugati ország vezeti be ugyanazt, az előremutató.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Talán még emlékezhetnek olvasóink arra a nemzetközi felháborodásra, amelyet a magyar határkerítés felépítése okozott. 2015-ben, a migránsválság kirobbanásakor döntött így a magyar kormány, amelyet szinte automatikusan ítélt el az Európai Unió, tagállami vezetők, professzorok, megmondóemberek és az utca népe. A legendás Werner Faymann akkori osztrák kancellár náci módszerekről beszélt, amikor bírálta a magyar lépéseket a migránshullám megállítása céljából, a gombamód szaporodó civil szervezetek lelkesen kontráztak, vádaskodtak és pereltek, a mainstream sajtó pedig szívfájdító riportokat közölt le a kerítésen átmászni készülő szíriai fogorvosokról és gyermekeikről, akiket érzelmi okokból kötelező lenne beengedni az Európai Unióba.

Magyarország felépítette a kerítést, nem hátrált tapodtat sem, majd megerősítette a védelmet, és következetesen tiltakozott, amikor a migránsok elosztásáról akartak dönteni valamely fórumon. 

Ma az Európai Unió területét keresztül-kasul szelik a határvédelmi kerítések, a migránskvótát pedig ugyan hivatalosan nem vették le a tervek közül, de nagyon elhalkultak a befogadáspárti hangok.

Nincs tiltakozás a kerítések miatt, hanem központi költségvetésből kapnak támogatást az építkezők, ugyanis ez már nem a náci időket idéző ideológia vadhajtása, hanem az európaiság fokmérője, ahogy meg akarja védeni a nagy közösséget a felelős tagország.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A módszer nagyon ősi, és mindig hatékony. Nem az a fontos, mi hangzik el, hanem az, ki mondja. A vörös gépezet olajozottan működik, kijelölik a hívószavakat, a támadás intenzitását, majd lecsapnak. Pedig az ötlet jó, így átveszi egy sor ország, elkopik mögüle az ideológia, és elfogadott megoldás lesz. A szintén kipellengérezett magyar törvény, amely a magzati szívhang meghallgatását követően engedélyezi csak az abortuszt, most követőre talált. Az ársapkák rendszerét szinte naponta bírálta az egész baloldal, majd egyre-másra bevezette az állami beavatkozást Németország vagy Nagy-Britannia. 

A magyar megoldás a baloldalon mindig hibás és korrupcióhoz vezet, ha nyugati ország vezeti be ugyanazt, az előremutató.

Ez egy ilyen játék, el kell fogadni. Magyarországnak soha nem fog köszönetet mondani senki azért, mert lépéseivel irányt mutatott Euró­pának a migránsválság alatt, a sok remekül kereső és borzasztóan agresszív megmondóember addig veri a tamtamdobot, amíg bírja. De a cél még véletlenül se az, hogy egy zsémbes, idegen zsoldban álló tollforgató keserűen elismerje, Magyarországnak igaza volt. A cél az, hogy az országot meg tudjuk védeni, sikeresebbé tegyük, beindítsuk a veszélyek időszakában a gazdaságot. Ha ezt mások is jónak látják, akkor az tettekben fog megmutatkozni, a modellt vagy egy-egy módszert átvesznek, és sajátjukként tálalják. A politika és a történelem sem egy hálás műfaj, nem köszön meg senki semmit senkinek, hiszen nyaktörő a hajsza, és minden nap minden percében küzdeni kell. Aki viszont semmit sem tesz, csak kedvesen, simulékonyan csatlakozik a nagy és erős szomszédokhoz, na annak megsimogatják a buksiját. Az ugyanis nem vetélytárs, az nem akar semmit, csak „mer kicsi lenni”.

Nem várni kell a csodát, hanem tenni érte, még akkor is, ha ezzel óhatatlanul rálépünk bizonyos lábujjakra. Magyarország igenis nevet szerzett magának 2010 óta, irányt mutatott, és semmiféle fenyegetőzéstől nem riadt vissza, jöjjön a dörgedelem akármilyen magas fórumról. Akik a csodát várják, azoknak megveregetik a vállát, és ítéletnapig is leshetik, amíg az bekövetkezik. A csodát nem várni kell. A csodát tenni kell.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.