idezojelek

Ezüst

Megjön az amerikai nagykövet, és a baloldal elkezd egy kardcsörtető kampányt.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Egy olyan hatalmas szomorújátékot, mint a háború, nagyon alaposan átgondolnak a rendezők és asszisztenseik a bemutató előtt. Itt nem lehet hibázni, nincsenek próbák, minden élesben megy, és úgy kell tűnnie mindennek, mintha a valóság volna. Pedig nem az. Egy kegyetlen, véres, megtervezett mészárszék a háború. Vannak benne megfelelő hullámvölgyek és hullámhegyek, ikonikus pillanatok, drámai fordulatok, no és persze a színészek, akik el tudják adni magukat akár államelnöknek is. A való világ elhalványul a harsány színjáték mögött, ott egyszerűen szenvednek az emberek, meghalnak, összedől a házuk, az iskolájuk, az egész életük, de ők nem számítanak, hiszen nem részesei az előadásnak, csak említés szintjén.

De ezt a hatalmas, borzasztó cinikus és gyilkos játékot el kell adni a közönségnek, vagyis a nagyvilág közvéleményének, hogy igazságosnak tűnjön a vérontás. Erre pedig mindig vannak kapható emberek. Olyanok, akik a médiába becsatornázzák a megfelelő üzeneteket és olyanok, akik alkalmasint hatalmi pozícióban érvelnek az igazságos háború mellett. Kaja Kallas észt miniszterelnök hosszú és érzelmes üzenetben kért mindenkit, hogy támogassa az ukrán haderőt pénzzel és paripával, hiszen a béke a jelenlegi helyzetben katasztrófát jelentene. Van még számos kollégája, aki ugyanígy okoskodik. Idehaza az egész baloldali politikai elit egy hangon harsogja ugyanezt a mantrát, hozzátéve, hogy ők nem háborúpártiak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majd megjön az amerikai nagykövet, és a baloldal megfelelően becsatornázott emberei segítségével elkezd egy kardcsörtető kampányt, amelyet azonmód átvesz mindenki, aki ebben látja a magyar kormány megbuktatásának lehetőségét. A hivatalos ideológiaszédelgő Jobbik, amely nem antiszemita, nem háborúpárti, nem baloldali, továbbviszi a borzasztóan leegyszerűsítő és buta kampányt. Feltehetően azért, mert megkérték őket megfelelő emberek megfelelő helyekről. Igen, onnan, ahol kidolgozták ezeket a részleteket. Itt érzelmi vagy valóságos zsoldban álló emberek hazudják magukat őszintének, s érvelnek a háború mellett, mert azt képzelik, ha a kampányban segítenek, az később az ő javukra is válik. Kapnak néhány ígéretet, akár pénzt is, de mivel az őrzőik sokkal profibbak náluk, borzasztó könnyen megvezetik őket. Végül ott maradnak a projekt végén üres kézzel s azzal a tudattal, hogy egy nagy és gyilkos színjáték aprócska kis bábfiguráiként elvégezték a feladatukat, és felvehetik a nagyjából harminc ezüstpénz értékét dollárban. Ha pedig újra szükség lesz a szolgálataikra, a kommunikációs csatornákat már kiépítették, az együttműködés újra felmelegíthető, az ezüstök pedig újra csenghetnek. Fogva vannak.

A terv részletei azonban nem lesznek tiszták egy ilyen mameluk számára, az nem az ő dolga, hogy gondolkozzon. A Foreign Affairs amerikai külpolitikai szaklap egy cikke békülékeny stratégiát javasol, a rendezés felé tolná az orosz–ukrán konfliktust, megakadályozandó a háború befagyását. Mindig van B terv, jó eséllyel C és D is. A szerzők a Külkapcsolatok Tanácsa nevű agytröszt befolyásos munkatársai, amely nem csupán elemző, de politikacsináló szerepet is vállal. Igen, a Magyarországon legismertebb amerikai befektető nagyon közeli kapcsolatban áll ezzel a csoporttal, újabb és újabb vasakat tesznek a tűzbe, másokat kivesznek. Mert így működik ez, épp azért tud ilyen befolyásos lenni az említett, világszerte ismert befektető, mert pontosan érti ezt a szakmát, kijátssza egymás ellen az embereket, pártokat, országokat, cégeket, így rémisztő és emberellenes víziója egy nap valósággá válhat. Ebben pedig nem szabad részt venni, bármennyire is csengenek azok az ezüstök.

Borítókép: az ominózus „Ruszkik, haza” óriásplakát (Forrás: M1)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.