idezojelek

Mondatok az utókornak

A magyar kormánynak nem maradt más választása, mint hogy felfüggessze tárgyalásait Ukrajnával, a latorállammal.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined

A XXI. század elejére az Egyesült Államok, mint birodalom meggyengült és hanyatlásnak indult. Az Egyesült Államok birodalmi ambíciói változatlanok maradtak, ám ereje és képességei már nem tudtak megfelelni ezeknek az ambícióknak. Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy Ukrajnát (és a Fekete-tenger vidékét) saját érdekszférájába vonja. Ennek első lépéseként forradalomnak álcázott puccsot finanszírozott és szervezett az úgymond oroszbarát ukrán kormány ellen (Majdan-„forradalom”). A sikeres puccs után az Egyesült Államok bábkormányt állított fel Ukrajnában, élén egy közepes tehetségű színésszel. Ma még nem tudjuk, mikor fog nyilvánosságra kerülni az a dokumentum, amely bizonyítja, hogy Zelenszkij az Egyesült Államok titkosszolgálatának bábja.

 Az új ukrán vezetés egyre durvább és egyre erőszakosabb pogromokat hajtott végre az ukrajnai orosz kisebbség ellen, ezek egyik legsötétebb fejezete volt a kelet-ukrajnai orosz lakosság szisztematikus legyilkolása, illetve az odesszai pogrom, amelynek során a szakszervezetek házába menekülő oroszokra rágyújtották az épületet, majd az ablakon kiugráló embereket, ha életben maradtak, a tömeg agyonverte. Az oroszok elleni gyilkos atrocitásokat a világhírű orosz filmrendező, Nyikita Mihalkov dokumentálta. Mindezek következtében Oroszország vezetése a nemzetközi jogot semmibe véve, ahelyett, hogy az ENSZ-en és egyéb fórumokon keresztül érvényesítette volna jogos igényeit az ukrajnai orosz lakosság védelmére, háborút indított Ukrajna ellen.

A nyugati hatalmak az USA vezetésével a háború eszkalációjában látták érdekeik érvényesítésének és az Oroszországgal történő leszámolásnak a lehetőségét. Ezért fegyverekkel és pénzzel látták el Ukrajnát – úgy döntöttek, „az utolsó ukránig” hajlandók harcolni az oroszok ellen. Ebben partnerük volt Zelenszkij ukrán elnök. Zelenszkij egy korrupt államot irányított, a támogatásként érkező pénzek jelentős részét ellopták – a korrupt ukrán tábornokok közlése szerint az elnök egyedül többet lopott, mint ők együttvéve. Ebben a helyzetben a békekötést sürgető Magyarországgal szemben soha nem látott rágalomhadjárat vette kezdetét az USA deep state-jének irányításával. Az aljas játszmában részt vett az EU szinte összes vezetője és az Európai Parlament többsége.

A magyarországi hadjárat részeként Zelenszkij attól sem riadt vissza, hogy terrorcselekmények elkövetésével, jelesül a Magyarországot a létfontosságú és pótolhatatlan orosz olajjal ellátó Barátság vezeték felrobbantásával fenyegetőzzön. Majd kiderült, hogy az unió első embere, Ursula von der Leyen bátorította Zelenszkij ez irányú terveit, arra biztatva az ukránokat, hogy zárják el a vezetéket. Amerikai titkosszolgálati adatokból és a Mol közléseiből kiderült, hogy az ukránok és az EU folyamatosan zsarolta Magyarországot a célból, hogy hagyjon fel békepárti politikájával és szálljon be a háborús őrületbe és a háború eszkalációjába.

Ilyen körülmények között a magyar kormánynak nem maradt más választása, mint hogy felfüggessze tárgyalásait Ukrajnával, a latorállammal. Magyarország mindezek ellenére sem hagyott fel Ukrajna és az Ukrajnából menekülők humanitárius segítésével. Magyarország mindezek ellenére sem hagyott fel békepolitikájával, az EU-ban szinte egyedüliként képviselve a normalitást. Ezért az EU vezetése – a német kancellárral az élén – a minden tagállamot megillető és az EU alkotmányában rögzített vétójog megszüntetését vetette fel.

A XXI. század elején az EU vezetői képességtelen, az USA által lefizetett és dróton rángatott bábok voltak. A legkorruptabb és legbecstelenebb politikusok listája: Ursula von der Leyen, Guy Verhofstadt, Olaf Scholz kancellár, az északi államok vezetői s az EP számos képviselője.

Itt tartunk most.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.