idezojelek

Sült galamb

A nyugati megrendelők helyében mi azért kíváncsiak lennénk, mit tettek azzal a jó pár milliárd forinttal, amit még utólag sem próbálnak megszolgálni.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nagy bajba kerülne a Nyugat-kiszolgáló baloldali ellenzék, ha külföldi gazdáik, a dicsőséges globalista nagyurak igazoló jelentést íratnának velük, mit tettek a nyáron. Vajon mit tudnak majd felmutatni, bizonyítandó, hogy teljesítették a kiszabott penzumot, az öt vagy ki tudja, hány éves országrombolási terv időarányosan rájuk eső részét? 

Azzal még Soros Gyuri bácsit, Sanyikát, az új trónutódot vagy Ursula nénit sem lehet egykönnyen megnyugtatni, hogy párszor átfestettek és lelakkoztak egy védtelen ferencvárosi padot a szivárvány minden színére vagy hogy teli torokból szidtak mindent, ami az egyszerű magyar közembereknek örömet okoz.

 Így többen közülük a sárga földig lehordták Európa leglátványosabb tűzijátékát a Szent István-napon. Azzal sem takarózhatnak, hogy összetrombitáltak egy rendkívüli parlamenti ülést, hisz az olyan visszhangtalan volt, hogy a legtöbb állampolgár azt sem tudta, hogy összedugta az ellenzék a kongó ürességű ülésteremben a fejét egy kis belterjes kormány- és országszidalmazásra. Nyilván a globalista Óperenciás-tengeren és az LMBTQ-üveghegyeken túl is értesültek ráadásul arról a gazdik, hogy többen még ezt a kiscsoportos foglalkozást is ellazsálták. Az ugyanis elég feltűnő volt a köldöknéző, szemellenzősen genderorientált globalista szponzorok számára is, hogy a Gyurcsány-szekta sok tagja, élén a nacsalnyikkal a Balatonnál vigadozott az országgyűlési cécó helyett, s más frakciók is elbliccelték a közös őrjöngést.

A nyugati megrendelők helyében mi azért kíváncsiak lennénk, mit tettek azzal a jó pár milliárd forinttal, amit még utólag sem próbálnak megszolgálni.

Horribile dictu, a rendszeres várbeli momentumos kordonbontás is szünetelt, pedig az legalább nevetésre ingerelte az embereket, noha eredménye az önlejáratáson kívül nem volt. Még az aktivistanevelő Szikra Táboruk becsődölésével is saját dugájukba dőltek.

De az Orbán-kormány, az bezzeg milyen aktív és hangos! – bosszankodhatnak, s rosszkedvükben forgolódhatnak a tőkés birodalmak, miközben csattog világot szaggató foguk. A konzervatív oldal ugyanis Tusnádfürdőn szabadegyetemet rendezett miniszterelnöki beszéddel, július végén volt a Mathias Corvinus Collegium MCC Fesztje, s nemsokára kezdődik a tihanyi Tranzit, amely politikai évadnyitóvá nőtte ki magát. Közben zajlik Budapesten az atlétikai vb kétszáz ország részvételével, amely alatt a magyar kormányfő diplomáciai nagyüzemet bonyolít le, szinte követhetetlenül sok fontos állam vezető politikusával tárgyalásokat folytatva. És akkor még nem is beszéltünk a nyár folyamán megtartott kormányülésekről.

Joggal vetődhet fel tehát: mit csinált eközben a baloldal? Talán Gyurcsány Ferenc foglalta össze legprecízebben a valóságot, amikor azt írta: „Lassan a csendes, elvonulós nyárnak is vége.” 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár úgy is fogalmazhatott volna: tombolás után édes a pihenés. Mert a baloldal hosszú álma még mindig tart. Talán az ország eredményeitől megdermedt globálbaloldal becsületét próbálta megmenteni Karácsony Gergely, a Párbeszéd nevű pöttömpárt főpolgármestere a kerékpársávokat szegélyező életveszélyes karók leverésével, hátha ettől végre rosszkedvük nyarát érzik az emberek a sport- és közéleti sikerek ellenére. De még ez sem jött össze. 

Kénytelen volt beérni azzal, hogy magányosan, megnyúlt arccal ücsörögjön az általa és a baloldal által megfúrni próbált atlétikai vb megnyitóján, mint párttitkár a templomi esküvőn.

A többi liberálbaloldali politikustól még ennyi sem telt, csak a sült galambot várják. Azt, hogy a kinti megbízóik majd megmondják, hogy – tanítómesterükkel, Leninnel szólva – mi a teendő.

Borítókép: Karácsony Gergely a Nemzeti Atlétikai Központban (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.