idezojelek

Árnyékai önmaguknak is

Mindig sejtettük, hogy találó ez az árnyékkormány elnevezés a DK-tól, de hogy ennyire az, azt azért nem gondoltuk volna.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Mindig sejtettük, hogy találó ez az árnyékkormány elnevezés a DK-tól, de hogy ennyire az, azt azért nem gondoltuk volna – konstatálhatjuk Gyurcsányné Dobrev Klára úgynevezett programbemutatóját köve­tően. Mert újólag rábizonyítottak, hogy nem csupán a sötét, kommunista bűnökkel beárnyékolt múltat szeretnék visszahozni egyfajta retrorákosizmus keretében, hanem önmagukhoz képest is egyre színvonaltalanabb produkciókkal állnak elő. Magyarán: árnyékai önmaguknak is.

Kicsit bulvárosan azt is mondhatjuk: tényleg annyira bemutató volt ez, hogy alaposan be is mutattak az országnak.

Hisz csupa olyasmiről beszéltek, amivel már csúfosan felsültek nem is egyszer már több évtizeddel ezelőtt is. Szocializmusnak, népi demokráciának hívták eufemizálva a rendszert, ám a lakosság kizsigerelésére, üldözésére volt kihegyezve a projekt, ezért is bukott akkorát. De az internacionalista klikk próbálkozik újból és újból, hiszen a Gyurcsány Ferenc árnyékából előbújó feleség megint olyasmiket mond férjurával együtt, hogy Fizessenek a gazdagok!, meg hogy a magyaroktól ellopták az államot, a DK majd felveszi a kesztyűt, hogy úgymond ne a globális multicégek határozzák meg a jövőnket. Megáll az ész! – mondja erre a már a Kádár-rendszerben is élő honpolgár, aki úgy érezheti magát, mintha egy szocializmus-korabeli KISZ- vagy MSZMP-kongresszusra röpítette volna egy időgép.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csakhogy nem a mi eszünk állt meg, hanem a hazai baloldal Bonnie és Clyde-jáé, akik képesek egy olyan munkásmozgalmi bakelitlemezt feltenni, amelybe már mély barázdát, sőt lyukakat szántott a tű. Ez a kapitalizmus- és tőkeellenes hang persze csak keveseket téveszthet meg, bármennyire is olyan hamis nosztalgiára épít, ami már nem is létezik, legfeljebb a hűséges idősebb DK-szektatagok szemében. Magyarországon minden írni-olvasni tudó, legalább felső tagozatos állampolgár tudja, hogy éppen Gyurcsányék a globalista multik feltétlen kiszolgálói, így hitelességük e téren is a zéróhoz közelít.

Ám ezen a ponton valamennyire védelmünkbe kell vegyük a Gyurcsány-klán elképzeléseit. Mert ha el akarnák törölni immár nemcsak a múltat, hanem a baloldali kapitalista-globalista milliárdosokat is, akkor az nem mást jelent, mint hogy magukat is eltörölnék. És ebben már van ráció szerintünk is. Ez még akkor is igaz, ha érzünk ebben a Le a milliárdosokkal! önkritikus kirohanásban egyfajta burkolt sorosozást is. Nem lesz ebből baj, Klára elvtársnő?

Van aztán azzal is egy kis bibi, amikor a DK fő-fő árnyékvezérnője arról trillázik, hogy ők erős szociáldemokrata kormányzást akarnak felépíteni. Ezt úgy fogalmazta meg a szerényen Dobrevárnyékkormány.hu névre hallgató honlapjukon: „Csak egy szociáldemokrata, európai Magyarország lehet az Orbán-rendszer alternatívája.” Valóban, egy konzervatív kabinetnek egy szociáldemokrata párt általában alternatívája is lehet. Ám az övéké sohasem lehetne az. Mégpedig azért, mert annyit értenek a szociáldemokráciához, mint párttitkár a harangöntéshez. 

A legendás Kéthly Anna pedig forog a sírjában, hogy a szociáldemokratákat bebörtönző, legyilkoló kommunistáknak az utódai, Rákosiék szektás, szélsőbaloldali politikájának a felújítói egyáltalán a szájukra merik venni a szociáldemokrácia kifejezést. Hiába, hataloméhes kommunista ma szociáldemokráciáról álmodik.

Az azonban, hogy csak szűk, fülledt elvtársi körben, egy kisebb teremben merték megtartani a programismertetőt, szintén sokat elárul apró támogatottságukról. A magyar emberek már megtapasztalták a megszorításhalmozó, lakosságverő Gyurcsány-rezsim idején, milyen az, amikor nem a javukat, hanem a javaikat akarják. Soha többé nem adják. 

Borítókép: Dobrev Klára (Forrás: Facebook/Dobrev Klára)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.