idezojelek

A büszke nő

Európa megmentése hazafias kötelesség. Az elmúlt év politikai szempontból Európa káoszát hozta, amely immár trend, nem csak egyszeri hiba.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Európa megmentése hazafias kötelesség. Az elmúlt év politikai szempontból Európa káoszát hozta, amely immár trend, nem csak egyszeri hiba. A nyugati országok liberális elitje láthatóan bebetonozta magát a hatalomba, és minden súlyos tévedést tüneti kezeléssel igyekszik jóvá tenni. Ez pedig nem sikeres, ma már nem is lehet az.

Mert kiderült, hogy nem, Németország se képes „megoldani” a migránsválságot, hiába hitte ezt magáról nyolc éve. Belpolitikai válságok egész sora töri szét a vágyott stabilitást, az említett elitek pedig egyre inkább az erőhöz folyamodnak, amikor hatalmukra nézve veszélyt látnak. Ilyenek azok a populista és radikális pártok, amelyek tipikus válságtünetként jelennek meg. A liberális pártok ugyanis képtelenek voltak választ adni a válságra, és mindig a szavazókban találták meg a hibát. Szinte minden nyugat-európai országban megjelent olyan politikai szervezet, amelyre a mainstream rásüti a „szélsőséges” billogot, s onnantól a sajtóban is így emlegetik őket. Egyes pártok akár harminc százalékot is kaphatnak egy választáson, de mivel az elit undorodva elhúzódik tőlük, a helyzetbe bele van kódolva a kormányozhatatlanság, az ország megbénul, a politikai élet pedig szánalmas vitafórummá korcsosul.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nem Európa jövője. Ez az út oda vezet, hogy az egész unió egy önmagával nagyon elégedett, fennhéjázó, de döntésképtelen gyülekezetté válik. Talán nem is meglepő, hogy a demokratikus felhatalmazással éppenséggel nem rendelkező országvezetők harsogva mutogatnak ujjal arra a Magyarországra, amely tett azért, hogy ne bénuljon meg és ne legyen az országban politikai válság. Épp ezért valóban alternatívát kell mutatni a szövetséges országoknak, jelezve, hogy nem egyik napról a másikra fog megváltozni a világ, csakis céltudatos munkával, következetes építkezéssel. A válságot nem lehet a szőnyeg alá söpörni, nem hihetjük azt, hogy Európa mindig győzni fog, mert a történelemben eddig így történt. Most vagyunk a történelem olyan keresztútjánál, amely alapján eldől, lehet-e a jövő Európáé vagy elfogadja a kiskutya szerepét a nagy versengésben.

Közép-Európa megszenvedte a huszadik századot, de a huszonegyedikben kiderült, acélosabb az ideológiai immunrendszere, mint a nyugati területeknek.

 Itt képesek nemet mondani nemcsak a kormány, de az egyes emberek is, ha valami hajmeresztő szamárságot mantráznak megfelelő csatornákon. Magyarországon létezik a demokrácia eszméje, és az egymásért való küzdelem is mindennapos, nem vált olyan individualista torzóvá az ország, mint a „szerencsésebb” fertályon. Ahogy Orbán Viktor említette, jövőre a nagy tervek megvalósítása veszi át a válságkezelést, ennek pedig kiemelt része lesz a júniusi európai parlamenti választás. 

Természetesen az EP-nek is szüksége van a ráncfelvarrásra, de el lehet kezdeni a megfelelő úton ezt a frissítést, hogy az emberek higgyenek abban, nem a fejük fölött döntenek róluk ismeretlen és alkalmanként teljesen korrupt tisztviselők a nagy európai család nevében. Gigászi harc ez, de épp Európa és Magyarország érdekében tilos feladni. A másik oldalon ott van egy egész ideológiai hadsereg, rengeteg pénz, no meg az a meggyőződés, hogy nekik öröktől fogva igazuk volt és igazuk is van. Pedig igaza épp azoknak a csendeseknek van, akik egyszerűen élni akarnak és van mibe kapaszkodjanak. A haza, a család, a vallás, a közösség, mindenféle megfoghatatlan, múltba vesző, de rendkívül fontos fogalmak. Nem forintosítható, nem lehet rajongótábort gyűjteni köré a Facebookon, inkább belső érzés, hogy tartozunk valahová, s ezt meg kell védeni. Európa is a hazánk. Védjük meg a büszke nőt!

Borítókép: Illusztráció (Pixabay.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.