idezojelek

Nemzeti program

Tudjuk persze, mi az, ami nagyon fáj ennek a háborús propagandára szakosodott, ruganyos gerincű bagázsnak: a magyar program.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Megfigyelhető, hogy a globalista erők milyen irgalmatlanul nehezen tudják eldönteni, rettegjenek-e Magyarország soros európai uniós elnökségétől vagy bagatellizálják mint szóra sem érdemes mozzanatot. Megpróbálják persze lerántani a témát úgynevezett szakértők az utcasárba, és olyanokat nyilatkoznak, mint egy hajdani jobboldali közgazdász az egyik károgó lapnak. 

Szerinte a július elsején induló féléves magyar elnökség alatt alapvető dolgok megoldására nem lesz mód, s Orbán Viktor legfontosabb teendője az lesz, hogy a felkínált programpontok mellé ásványvizet töltsön és pogácsát szervírozzon. Az egykori miniszter úgy véli, nem kell attól tartani, hogy a magyar kormányfő képes lenne másokra erőltetni a saját rögeszméjét. Bod Péter Ákos elvárásokhoz igazodó, a brüsszeli főnökséghez dörgölőző eszmefuttatásával csupán amiatt érdemes foglalkozni, mert tükrözi a baloldali álmainstream hamis sugallásait, amiket a közvéleményben sulykolással akarnak elültetni.

Mindenekelőtt tessék gyorsan eldönteni, hogy a magyarok nyilaitól, programjától és elnökségétől ments meg, Uram, minket! rettegőprojekt mellett teszik-e le a garast, azaz eurócentet, vagy a soros elnökségünk jelentőségét becsmérlő kampányt viszik tovább. A kettő ugyanis kizárja egymást.

Meggondolásra ajánljuk azért, hogy a pocskondiázó, fitymáló hozzáállással vérig sértik az Európai Unió összes tagállamát, amelyek már betöltötték ezt a megtisztelő operatív pozíciót. Szerintük Alexander De Croo belga miniszterelnök – akitől most vettük át a stafétabotot – is pusztán a pincérkedésben tüntethette ki magát? Vagy a 2023 végéig soros elnök Spanyolországnak is csupán labdaszedő reszortja volt a balos pancser nómenklatúra olvasatában? Ugye nem gondolják komolyan, hogy érdemes az EU illusztris tagállamainak és vezetőinek becsületébe gázolniuk?

Tudjuk persze, mi az, ami nagyon fáj ennek a háborús propagandára szakosodott, ruganyos gerincű bagázsnak: a magyar program. Hazánk kormánya ugyanis felrúgja azt a velejéig álszent, népellenes gyakorlatot, amelynek jegyében elválik egymástól a kimondott szó és a cselekedet, a meghirdetett program és a kormányzás. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Pontosan attól félnek az eredeti európaiságot, az EU alapító atyáinak szándékát lomtárba küldeni akarók, hogy a magyar prioritások megvalósulnak, mert konstruktívak s vonzók. Hisz ki az a bolond, aki ma azt mondja, hogy nem kell megerősíteni az európai védelmi politikát, nem kell versenyképesebbnek lennünk, nem kell megfékezni az illegális migrációt, nincs szükség érdemeken alapuló bővítési és hatékony kohé­ziós politikára, gazdálkodóorientált, nem pedig álzöld agrárstratégiára vagy nem kell megoldani a súlyos demográfiai kihívásokat? 

Sajnos azonban a kérdés nem szónoki, nagyon is megválaszolható: vannak ilyen elmeháborodottak, annyira, hogy jelenleg ők uralják a brüsszeli terepet, önjelölt elitként. Ma még ők azok, akik dirigálnak dühödt irracionalizmussal, ám elnézve, milyen nyárfalevél-remegéssel reagálnak a magyar uniós elnökség biztató kilátásaira, maguk is érzik, hogy hegemonisztikus posztjuk múló állapot csupán.

Persze az is lehet, hogy eddig csupán szó szerint vették a Soros-elnökséget, és meg vannak lepve, hogy egy ország nem a milliárdos, hanem Európa érdekeit követi. A szlogenünk elleni erőltetett gúnyolódással viszont véglegesen lebuktak. Aki a Tegyük naggyá Európát! mottót kifogásolja, az nem kontinensünk csapatában focizik, hanem az ellenségében. Ezt pedig egy valódi uniós értékek mellett elkötelezett elnöklő állam nem hagyhatja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Őrültek a rácsok mögött

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindenütt előretörnek a patrióták

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU korlátozza szuverenitásunkat

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péterből nem lesz az, amire vágyik.

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.