Buda-Cash: sikkasztás gyanúja miatt indult nyomozás

Nem menekültek külföldre a cég vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak.

MNO
2015. 02. 28. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyvéd előző nap az MTI-nek azt mondta: nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak. Az ügyről annyit közölt, hogy védence a hétfői razzia előtt meghallgatást kért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőitől, és feltárta a cégcsoport 100 milliárd forinttal „köszönő viszonyban” álló hiányát.

Bánáti János szombaton a Hír TV-nek úgy nyilatkozott – miként a csatorna honlapján olvasható –, hogy „történtek a nyomozó hatóság részéről kényszercselekmények, tehát például házkutatás és lefoglalás, erről jegyzőkönyvek állnak rendelkezésre, és erről hivatalos tudomása van a Buda-Cash vezetőinek. Ismeretlen tettes ellen sikkasztás bűncselekményének a gyanúja miatt indult meg a nyomozás.”

Továbbra sincs válasz arra a kérdésre, hogy miként vezethette orránál fogva több mint egy évtizedig a Buda-Cash a pénzügyi felügyeletet, mint ahogy az előtt is értetlenül állnak a szakértők, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint százmilliárd forint vált köddé a brókerház kezei között. A lapunknak nyilatkozó szakemberek szerint a fenti eset rávilágít arra, hogy mekkora gondok lehettek a pénzügyi felügyeletnél az elmúlt évtizedben.

Most kezdődik az igazi botrány

Pintér Zoltán, a Buda-Cash alapítója

Így juthatnak hozzá nyugdíjukhoz a DRB ügyfelei

Kettős könyvelést vezetett a Buda-Cash?

Az ügyfélfogadás szünetel

De ki is az a bróker?

Bukhatja a pénzét a siklósi önkormányzat

Siklósi jajkiáltás: százezer forintja sem maradt az önkormányzatnak

Saját csapdájukban a Buda-Cash ügyfelei

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.