idezojelek

Soros korrumpált médiamunkásai

A lebukás után hallgat a teljes ellenzéki aktivista újságíró konglomerátum.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined

Soros György szervezetei és persze maga a jóságos filantróp, Gyuri bácsi mindent megtesznek azért, hogy megbuktassák a jelenlegi kormányt. Régi terv ez, évek óta ezen ügyködnek és egyelőre még úgy sem jártak sikerrel, hogy a milliárdos tenyeréből falatozó jóllakott és gazdag balliberális újságírók mindent megtesznek érte és a „szent ügyért”.

Úgy védik, szeretgetik és harcolnak érte, meg a nyílt társadalma létrejöttéért, hogy az ember szíve szinte belecsavarodik, látva a nagy, ám hiábavaló igyekezetet.

A jelenség azért egészen sajátos, mert mi, itt, a jobboldalon igen régóta mondjuk, írjuk, kiáltjuk, hogy Soros úr annak ellenére szeretne beleszólni a szervezetein és a médiáján keresztül a magyar választásokba, hogy erre a magyar emberektől nem kapott semmilyen felhatalmazást, sőt a milliárdos spekuláns igyekszik mindig a háttérbe húzódni. Az alapítványa és a pitiztetett újságírói viszont egyre elkeseredettebb utóvédharcokat folytatnak érte, azért, hogy jobb színben tüntessék fel, illetve – és ez a gyakoribb – hogy elbagatellizálják a szerepét: végső soron tehát azért, hogy hazudjanak róla.

Ez az, ami véleményem szerint megbocsáthatatlan.

Soros György ugyanis él, és bár kétségtelen, hogy már nem fiatalember, azonban rendkívül aktív, célja – hovatovább küldetése –, no és persze borzalmasan sok pénze van, amit aztán nem is fél használni. NGO-k, alapítványok, újságok és újságírók.

Ezekkel mind-mind rendelkezik. És ott van még a végtelenül nagy, kiapadhatatlan gyűlölete Orbán Viktorral meg úgy általában véve a jobboldali politikusokkal és kormányokkal szemben.

A fentebb részletezett tények után az elmúlt két hétben lapunk Soros György módszereiről egy tényfeltáró cikksorozattal is jelentkezett, ami azért egészen különleges, mert az írásokba beágyazott videókban többek között Andrej Nosko, az Open Society Foundations volt igazgatója is elmondta, amiről mi már évek óta beszélünk, és amit az ellenzéki sajtó olyan vehemenciával próbált letagadni; jelesül azt, hogy Magyarországgal és Lengyelországgal szemben alaptalan, elfogult kampány zajlik, illetve hogy a tájékozatlan, az NGO-k által befolyásolt külföldi újságírók torz képet festenek hazánkról.

Időközben a TASZ egyik projektvezetőjéről, Asbóth Mártonról is előkerült egy felvétel, ahol a sorosista aktivista is szinte szóról szóra ugyanezt mondta; szerinte a nemzetközi sajtó azért fest valótlan képet a magyar valóságról, mert nem rendelkezik megfelelő információkkal.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálmán Mátyás, az Index és a 24.hu volt újságírója még ennél is meredekebb dolgokat állított,

ő úgy látja, hogy Soros szervezetei különböző trükkök segítségével lényegében megpróbálják megvesztegetni a médiamunkásokat.

Bár az interjúkból az is kiderült, hogy erre igazából nincs is akkora szükség, hiszen a szerkesztőségek túlnyomó többsége a durva kontraszelekció miatt balliberális szellemiségű, így eleve olyanok dolgoznak ott, akik gyűlölik a jobboldalt és a konzervatív kormányokat, és újságírás helyett valami egészen mást csinálnak: inkább ellenzéki aktivistaként tekintenek önmagukra.

Az elmúlt néhány év legnagyobb botrányára derült fény, a baloldali, liberális újságírók lebuktak, de véleményem szerint az igazi skandalum mégsem ez, hanem az, hogy az ellenzéki sajtó egy teljes héten át megpróbálta elhallgatni az ügyet, egy árva sort sem írtak a dologról.

Ez, ugye, praktikusan azt jelenti, hogy a kizárólag csak a baloldali sajtót olvasó magyarok – ez a halmaz az ellenzéki szimpatizánsokat fedi le – egyszerűen nem értesülhettek arról, hogy Magyarországot Soros György kézből etetett, korrumpált újságíróinak tendenciózus, hazug riportjai és cikkei miatt éri Nyugaton és nyugatról annyi támadás.

Egy hét után is csak a Telex próbálkozott meg egy végtelenül gyenge védekezéssel, azóta is mindössze ez az egy kis cikkecske árválkodik az oldalukon, az is jó alaposan elrejtve.

Gyuri bácsi lapja, a 444 pedig azóta is csendben van, a srácok beszédes hallgatásba burkolóztak.

A Telex egyébként egyetlen állítást sem tudott megcáfolni, nehéz is lett volna, hiszen az ominózus mondatok valóban elhangzottak, és ugyan megkeresték az érintetteket, de azok azonkívül, hogy kicsit hisztiztek amiatt, hogy lapunk nyilvánosságra hozta a „vallomásaikat”, nem cáfolták a videókban általuk elmondottakat.

A Telex narratívája mindössze annyi volt, hogy az információikat szerintük egy kis csel segítségével tudták csak megszerezni, illetve valamifajta titkosszolgálati eszközökre utalgattak, ami tőlük egészen abszurd, tényleg egészen vicces a moralizálásokat olvasni attól a brigádtól, amelyik amúgy felállva szokott tapsolni, ha kiderül, hogy Orbán pontosan melyik isztriai vendéglő teraszán, pontosan milyen ételt fogyasztott, vagy hogy a külügyminiszter éppen hol nyaral, esetleg Mészáros Lőrinc gépe hánykor szállt föl, illetve le.

A miniszterelnök családjának megfigyeléséről nem is szólva, de ott van, ugye, Szájer József esete is, amelyik csak úgy bűzlik a külföldi szolgálatok szagától.

Az a helyzet, kedves Telex, hogy ezeket a mondatokat nem tudjátok megmagyarázni, lebuktatok ti is és a teljes ellenzéki aktivista újságíró konglomerátum.

Lehet szépen hozzászokni, hogy innentől kezdve már bizonyítékaink is van arra, hogy hazudtok reggel, éjjel meg este, hogy elfogultak, ellenzékiek vagytok, hogy Gyuri bácsi befolyása alatt álltok, és hogy szó sincs arról, hogy függetlenek meg objektívek volnátok.

Végül szeretném jelezni, hogy előző főnökötöknek, Gyurcsány Ferencnek a nyilvánosságra került hazugságaiból sem tudtatok igazságbeszédet varázsolni.

Csak három fideszes kétharmadot.

Úgyhogy lehet persze próbálkozni, de már egyszer láttuk, mi sül ki abból, ha valami hasonló trükkel igyekeztek megtéveszteni a választókat.

Borítókép: Soros György (Forrás: Flickr)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.