idezojelek

Az „Orsós”

Az antirasszista EP-ben nyilván kizárják az Orbánt cigányozó momentumos EP-képviselőket.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined

Mindenekelőtt álljon itt a tételmondat:

Családfája szerint Orsós, tehát kicsit olyan fehér cigány az Orbán Viktor Mihály bácsi.

Vajon hol hangzott ez el? Netán a Mi Hazánk valamelyik rendezvényén? Esetleg a Jobbik nosztalgiázott egy kicsit, most, hogy Jakabot eltakarították mindenhonnan, és az ifjú Vonát mintázó nyalókával és Gyöngyösi Marci feliratú noteszekkel kimentek a Corvin közbe vagy leugrottak Gyöngyöspatára? Visszahívta a baloldal Bácsfi Dianát meg azt a furcsa, antantszíjas kretént, aki egykoron többször végigmasírozott Budapest utcáin, hogy készüljenek jó vágóképek a „fasiszta Magyarországról”, utána meg visszautazott Ausztráliába – a nevét rég elfelejtettem, de ez talán nem olyan nagy baj.

Szóval akkor még egyszer: hol cigányozták Orbánt? Hol hangzott el ez a mondat, amelyet a hallgatóság nagy ovációval fogadott?

Ne találgassanak tovább, elmondom: a fenti mondat a Momentum „nagyszabású” rendezvényén, tüntetésén hangzott el, egy baseballsapkás fehérjehalmaz hányta bele a hangosbeszélőjébe, a többi momentumos fehérjehalmaz pedig nagy tetszésnyilvánítással fogadta.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És akkor most mi lesz?

Hát, csak ez következhet: az Amnesty International minimum három világnyelvre lefordított közleményt tesz közzé legkésőbb szerda estig, amelyben felhívják a világ közvéleményének figyelmét a Magyarországon elharapózó rasszizmusra. A TASZ elsőként csatlakozik ehhez a közleményhez, és felajánlja segítségét a lecigányozottnak.

Horváth Aladár tüntetést jelent be a Momentum székháza elé, főszónokok: Horváth Aladár, Farkasházy Tivadar, NoÁr, az ilyenkor szokásos színészválogatott, Padödö, Bródy János bácsi (meglepi vendég Koncz Zsuzsa néni), Jámbor Cucu, Karácsony G. és maga Horváth Aladár.

A szervezők megkérik a pártokat, hogy pártzászlók és logók nélkül vegyenek részt a tiltakozó nagygyűlésen, ki is megy mindenki, Hadházy a „tömeggel” beszélgetve kifejti, majd ki is posztolja, hogy erről azért valójában Orbán (vagyis Orsós) tehet, Gyurcsány egy „én is cigány vagyok” táblával a nyakában járkál a tömegben, olyan arccal, mint akinek egy darabka „lószart” (copyright Gy. F.) kell a kezében tartogatnia.

Puzsér Róbert őrjöngő cikket ír a Hangba vagy az Indexbe vagy a budi falára, amelyben kifejti, hogy itt rajta kívül mindenki egy baromállat, rasszista, náci, fehér fajvédő, és különben is, a kapitalizmus…

Dévényi Pistike sem akar lemaradni, úgyhogy ő is megírja a magáét, csak szarabbul.

A Magyar Újságírók Szövetsége elhatárolódik és követel.

Németh Péter még külön, még egyszer, a Népszava szerkesztősége még inkább.

A Klubrádió külön adásnapot szentel az ügynek, Bolgár Gyuri bácsi keserűen felzokog.

Legkésőbb hétfőn a Politico, a Süddeutsche Zeitung, a Guardian szerkesztőségi vezércikkben fejti ki abbéli álláspontját, miszerint immáron nyilvánvaló, hogy Magyarország egy fasiszta állam.

Farkasházy meghirdeti a chartát, mert „barna eső hull”. (– Valami bűzlik itt nekem…  – A szar, tábornok úr, a szar…)

Guy Verhofstadt pedig Brüsszelben, az EP nyilvános ülésén fogja követelni a momentumos képviselők, Cseh K. és Donáth A. kizárását a frakcióból, sőt megfosztásukat a mandátumuktól, mert ilyen náci párt képviselői nem lehetnek tagjai a csodálatos és demokratikus Európai Uniónak.

Ez lesz.

Ha nem ez lesz mégsem, akkor viszont az Európai Parlament hamarosan határozatot fog hozni, miszerint Magyarországon súlyos veszély fenyegeti a kisebbségeket, leginkább a zsidókat és a cigányokat, mert Magyarországon tombol a rasszizmus.

Ja? Hogy ez már megtörtént?

És ezt a határozatot lelkesen megszavazta a Momentum két képviselője, Cseh K. és Donáth A. is?

Na, hát így válik csak igazán érthetővé minden!

Borítókép: A Momentum Mozgalom tiltakozást hirdetett a Sándor-palotához 2022. 07.18-án  (Fotó: Katona Vanda)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.