időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Így még senki sem magyarázta a dollárbaloldal botrányát

Bácskai Balázs
2022.12.05. 16:00 2022.12.05. 16:09
Így még senki sem magyarázta a dollárbaloldal botrányát

Nagy szerencsénkre a dollárbaloldal botrányában megszólalt Tóta W. Árpád is, a Gyurcsány Ferencnek korábban szerelmet valló publicista. A HVG-ben megjelent szösszenetében a szerző azon tény megállapításával kezdi írását, amely szerint ebben az ügyben a baloldal és kimondatlanul ugyan, de Korányi Dávid is egyszerűen hülyének nézi az embereket, amely megállapítással mi is egyet tudunk érteni. – Nyilvánvaló, hogy a pénz minimum nagy donoroktól származik, és egyáltalán nem kizárt, hogy az amerikai kormány valamelyik csikkzsebéből – szögezi le a szerző.

Tóta W. szerint jogilag úgysem lehet belekötni az adományozásba, úgyhogy megvizsgálta azt a kérdést is: „hazaárulás-e”, hogy a baloldali pártok külföldi pénzből korteskedtek? A válasza pedig az, hogy nem, mert Rákóczi is ezt tette.

Tehát alig háromszáz évet kellett visszamenni az időben, hogy lehessen egyáltalán találni valakit hazánk történelmében, akinek személye és a cselekedetei nagyrészt elfogadhatók és beleerőltethetők egy ilyen hasonlatba. A mutatvány még így sem sikerült teljesen, hiszen bár Rákóczi valóban a francia császár pénzén is harcolt a Habsburgok ellen, csakhogy a célja Magyarország függetlenségének kivívása volt – nem a francia császár igényeinek kiszolgálása, mint ahogy Márki-Zay és az amerikai liberális körök esetében történt volna napjainkban.

Tóta W. konklúziója szerint idegen pénzen, idegen érdekeket szolgálva még lehet rendes hazafinak lenni. A mi konklúziónk viszont kimerül abban, ami a szerző cikkében az első gondolatmenet végén elhangzó megállapítás: ezek hülyének néznek minket.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Tóta W. Árpád (Fotó: Blogstar.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.