idezojelek

Kunhalmi kemény barackot nyomott Gyurcsány fejére

Méretes bakot lőttek a DK-s polgármesterek.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
2023. 01. 08. 6:35
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Méretes bakot lőttek a DK-s polgármesterek.

Az év első hete mindig furcsa egy kicsit. Az utcákon kevesebb az autó, az üzletekben is mintha kevesebben lennének. Maximum a nem sikeres, nem jó méretű karácsonyi ajándékokat viszik vissza cserélni az emberek. Sokan az év első napjait otthon töltik, hogy mielőtt igazán elindul az új év, még kipihenjék az ünnepek fáradalmait. Felhévizy azonban január első hetében is dolgozott, folytatta a novellaírást, bár nehezen szánta rá magát a munkára. Ez az év eleji, rövid időszak a politikában is csendes szokott lenni. Most azonban olyan dolog történt, amiről mindenképpen érdemes szót ejteni. Főként azért, mert mindig érdekes, ha az egyik baloldali párt politikusa bírálatot fogalmaz meg egy másik baloldali párt döntésével kapcsolatban. Most pont ez történt. 

Kunhalmi Ágnes – aki egyébként a XVIII. kerület országgyűlési képviselője – a fővárosi rezsitámogatások ügyében nyilvánult meg szokatlanul kemény hangon a Facebook-oldalán. Az MSZP-társelnök azért fakadt ki, mert a DK-s vezetésű kerületek eltaktikázták az állami rezsitámogatást, így százmilliós nagyságrendű központi kompenzációtól esett el a hat budapesti kerület, amely nem ült tárgyalóasztalhoz az egyeztetésekre kijelölt Láng Zsolt kormánybiztossal. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hat budapesti kerületben benne van Kunhalmi választókerülete is, hiszen a XVIII. kerületet az a Szaniszló Sándor vezeti, akit 2019-ben az önkormányzati választásokon még MSZP-s politikusként választották meg polgármesternek, majd átlépett a DK-ba, és ma már Gyurcsányék fővárosi frakciójának vezetője. 

Kunhalmi Ágnes a következőket posztolta: „A politikában legitim a pártverseny. De a pártos érdekek soha semmilyen rendszerben nem írhatják felül a választók érdekeit. Rendszerellenzékiséget nem azzal kell bizonyítani, hogy az embereknek járó forrásokért nem teszek meg mindent a kormánynál, hanem azzal, hogy országosan megteremtem a feltételeit az igazi ellenállásnak és a későbbi kormányváltásnak, és nem elzárkózom az ellenzéki együttműködéstől. Ha a mindenkori kormánnyal való együttműködés nem jár elvtelen elköteleződéssel, akkor mindig az emberek érdekét kell első helyen szem előtt tartani, és bizony tárgyalni kell a forrásokért a kormánnyal.” 

Azt kell mondanunk, hogy Kunhalminak igaza van, jól látja a dolgokat. Gyurcsányék bakot lőttek, kár volna ezt szépíteni. Láng Zsolt kormánybiztos nagyon pontosan fogalmazott az ügyről: „Ezek a kerületek vagy olyan jól állnak, hogy nem kell nekik a támogatás, vagy nem akarnak segítséget nyújtani az ott élőknek. […] szomorú, hogy fontosabb volt ezen kerületvezetőknek a pártközpont utasítása, mint a kerületi lakók.” 

Szomorú dolgok ezek. Gyurcsányék önös politikai érdekből eltaktikázták a támogatásokat, nem vették figyelembe az emberek érdekeit. Sokadszorra bizonyította a Demokratikus Koalíció, hogy neki egyáltalán nem fontosak az emberek, kizárólag a kormánnyal való állandó szembenállás vezérli őket. 

– Kunhalmi ezzel a bejegyzésével rendesen beleszállt a DK-ba. Arról azonban nincs szó, hogy Ágnes asszony 2023-ban hirtelen megvilágosodott volna, sokkal inkább a személyes politikusi karrierjét féltheti, hiszen a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint pártja támogatottsága finoman fogalmazva sem áll túl fényesen. Mindenesetre Gyurcsány vakarhatja a fejét, mert bizony sajoghat rajta az a kemény barack, amit Kunhalmi nyomott rá az új esztendő nyitányaként – gondolta magában Felhévizy, majd úgy döntött, hogy megkóstolja azt a finom házi barackpálinkát, amit a vidéki rokonaitól kapott, hiszen csak jobb ilyen állapotában találkozni a barackkal, mint koki formájában.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes egy fővárosi demonstráción 2019-ben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.