idezojelek

Ezért is Orbán a hibás!

Ha Isten valóban hasonlít a Carson Comára, akkor nemhogy teremtés nem zajlott, de ősrobbanás sem.

Cikk kép: undefined
2023. 05. 27. 11:00
Fotó: Mónus Márton

Isten unalmas, de pont olyan, mint én – dalolja a Carson Coma zenekar, ami rendkívül figyelemreméltó, hiszen ha Isten valóban hasonlít a Carson Comára, akkor nemhogy teremtés nem zajlott, de ősrobbanás sem. Akkor egyszerűen van valami, ami nincs, holott kellene, hogy legyen, mert hogy lehetne is. Vagy valami hasonló.

Hülyeségeket énekelni, gyenge hangszeres tudással nyomulni mindenkinek szíve joga. Az is régi megfigyelés, hogy az igényes zenét azonosítani képes emberek mindig kisebbségben voltak, vannak és lesznek az igénytelenebbek szemben. 

Éppen ezért a Carson Coma kvalitásait most nem vizsgáljuk, szerintünk ugyan rosszul játszanak, de maradjunk annyiban, hogy elférnek a világban, elférnek Magyarországon.

Amit viszont nem értünk, az a legújabb keletű baloldali hisztériahadjárat. Történt ugyanis, hogy Carson Comáék muzsikáltak volna egy jót a brüsszeli Liszt Intézetben, aztán egyszerre kiderült, hogy mégsem léphetnek fel. Baloldali lapok szerint az lehet a baj, hogy a Carson Coma kormánykritikus zenekar, a frontemberük pedig szokott hangoskodni a diáktüntetők mellett. Ami persze, szívük joga, azonban nyilván nem véletlen, hogy azonmód áldozatpózba zsugorították őket a baloldali sajtóban.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hát, tudja a fene. Szerintem önmagában az a tény, hogy valaki az udvarra piszkít, vagy dinnyével eszi a fetasajtot, a különös érdekességek kategóriából nem emeli ki az illetőt. Ugyanezért gondolom, hogy ha a Carson bekómál egy fellépés erejéig, attól még nem áldozat. Egyszerűen meg kellene értenie mindenkinek, hogy az ellenzéki szívjóság kiáradása még nem jelenti azt, hogy ők lennének a Rolling Stones. Valójában itthon volnának valakik, gondolom, a dolgok természete szerint úgy márciustól novemberig, amikor érkezik majd egy újabb sztárcsapat, akik már sárgabarackot is esznek a fetasajt mellé. Éppen ezért a Carson Coma ügy vihar a biliben, nulla hírértékkel, mindösszesen arról szól, hogy hej, Orbán, megint bekavartál. Merthogy a züllött, beteg agyvelőkben mindig ez a gondolat foszforeszkál, beszéljünk bármiről, bárkiről. Ez viszont már nem a mi, hanem a gyógyító szakemberek problémája. A magyar állam és annak megválasztott képviselői, intézményei pedig hadd dönthessenek már szabadon arról, hogy Brüsszelben ki éget le vagy emel fel minket szigorúan állami pénzből, ugye. Ami – hadd mondjuk el helyetted is – ugyebár a mi közös adóforintjainkból gyűlik össze. Ha nem szereted a stadionokat, most ne szeresd a Carson Comát se, köszi az együttérzést. 

Nyugodtan el lehet mondani persze újra és újra, hogy tombol a diktatúra, hogy szegény kis zenészek, éheznek és szenvednek, mert elmaradt a brüsszeli kaland. De ettől még akkor van rend, ha akad gazdája a portának, nem pedig amikor mindent széthordanak a tolvajok.

Olvasom az ellenzéki sajtóban a jobboldali diktátornő nevét is. Aki nyilván az Orbán-diktatúra fizetett alkalmazottja. Ő az, aki a szegény kómásokat nem engedi érvényesülni. Oszkó-Jakab Natália intézményvezetőről van szó, Oszkó Péter korábbi baloldali pénzügyminiszter feleségéről. Nincs több kérdésem. Bajnai Gordon nyilván ugyanannyira vétkes a Carson Coma kultúrhalálában, mint a kormányoldal. Együtt főzték ki az egészet, ami most már a Madách téri kávézókból is hajszálpontosan látszik.

Az élet bonyolult, ugye. Remélem, majd erről is olvasunk balról. Vagy nem… 

Borítókép: Fekete Giorgio énekes-gitáros a magyar Carson Coma együttes koncertjén a 28. Sziget fesztivál zárónapján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 15-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.