idezojelek

Trump ellen uszít Kamala Harris

Az alelnök asszony még csak púderből sem ítélte el a volt elnök elleni aljas merényletet.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Leslie Plaza Johnson

Már most vannak jelek arra, hogy a baloldali ― színvonalát tekintve inkább al-, mint fősodratú ― média el akarja és fogja játszani azt, hogy állandóan méltatlan támadások érik Kamala Harrist a jobboldal részéről. Holott éppen a Biden megfúrásával előtérbe tolt amerikai alelnök, a Demokrata Párt reménybeli elnökjelöltje az, aki ritka agresszív kirohanásokat rendez. Túl hamar ellépett a sajtó nem balhű szegmense amellett, hogy a pár hete kis híján merénylet áldozatává vált Donald Trump ellen olyan uszító hangnemet engedett meg magának az USA alelnöke, ami még akkor is penetráns volna, ha nem olyasvalakiről van szó, akit megpróbáltak meggyilkolni.

Arról beszélt Harris egy wisconsini kampánygyűlésen, hogy a novemberi elnökválasztás „egy volt ügyész és egy elítélt bűnöző közötti választás lesz”. Azt hangoztatta ― minő véletlen egybeesés! ― a republikánusok Trumpot jelölő gyűlésének városában, Milwaukee-ban, hogy Kalifornia állam főügyészeként „mindenféle elkövetőkkel szemben” felvette a harcot. Úgy fogalmazott: „ragadozókkal, akik nőket bántalmaztak, csalókkal, akik fogyasztókat vertek át és a saját érdekükben megszegték a szabályokat. Szóval hallgassanak meg, amikor azt mondom: ismerem Donald Trump fajtáját.”

Hát, nem véletlen, hogy a balos orgánumok önleleplező módon ezeket a fenyegető szavakat tompítva tették közzé. Hisz ha van felhívás a táncra, a leszámolásra egy félig sikerült merénylet után nem sokkal, akkor ez az. Harris szerint ugyanis Trump bűnöző, akinek „a fajtáját” ismeri. Aki pedig ilyen fajtájú, az kártékony, és nagy szolgálatot tesz az, aki eltakarítja az útból. Olyan ez, mint amikor kiadják valakire a kilövési engedélyt, vagy célkeresztet rajzolnak a homlokára, hogy most már könnyebben el lehessen találni.

El tudja valaki képzelni, milyen liberális égszakadás-földindulás lett volna, ha bárki úgy jellemezte volna az alelnököt, hogy „ismeri a fajtáját”? Az Etna kitörése apró, hangulatos közjáték lett volna ahhoz a hisztériához képest.

Nem véletlen mindezek nyomán, hogy Joe Bidennel ellentétben Kamala Harris még csak púderből sem ítélte el a Trump elleni aljas merényletet.

El is nyerte a jelek szerint a jutalmát: Alex Soros közösségi oldalán kiadta az ukázt Joe bácsi lemondatása után, hogy mindenkinek Kamala Harrist kell támogatni. A Tűzfalcsoport híradása szerint kijelentette: „ő a legjobb és legképzettebb jelöltünk”. Ehhez csak annyit fűzhet hozzá minden ép ítélőképességű ember: 

ha ő a legjobb és legképzettebb káderük, akkor milyen lehet a többi?

Meg aztán az is kezd kirajzolódni, honnan kapja az utasításokat a szélsőséges alelnök a Trump elleni vérszomjas uszításhoz. Értjük: ezért ő a legjobb jelölt. És arra is fény derülhetett, hogy Biden bűne, amiért ejtették az Olümposzon, nem is a kora, habókos viselkedése lehetett. Sokkal inkább az, hogy felhívta Trumpot és sajnálkozását fejezte ki az ellene elkövetett merénylet miatt. Főként, miután visszavonta és hibának tartotta azt a mondatát, hogy Trumpot kell tenni a célkeresztbe.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.