idezojelek

Könyörtelenül lehullt a lepel Frei Tamás viselt dolgairól + videó

Nem semmi, ahogy pestiesen szokták mondani.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Hatlaczki Balázs

Kontextus YouTube-csatornáján Mező Gáborral beszélgetett Andor Éva.  Ez az interjú bizonyos szempontból rendhagyó volt, mert a Kádár-diktatúra kulturális és médiahazugságainak és azok továbbélésének nagy hatású kutatója ezúttal beszélt jelenkori figurákról. Magyar Péterről és Puzsér Róbertről is véleményt mondott és megható őszinteséggel saját családja és személyes drámája is szóba került. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sokrétű, számos témát érintő beszélgetésben a Századvég kutatóját a közelmúltban megjent, Ördög van odakinn című könyvéről is kérdezte a riporter. Azonban a legérdekesebb rész talán az volt, amikor Frei Tamás múltja került terítékre.

„Ő sok ismert tévéshez, rádióshoz, újságíróhoz, diplomatához hasonlóan az IMO-n végzett. […] Ez egy kiválasztott hely volt, nem jártak oda sokan. A Szovjetuniónak abban a felsőoktatási intézményében, amit nem véletlenül kötnek a hírszerzéshez és a KGB-hez is. Ez nem azt jelenti, hogy ott mindenkit beszerveztek, mert senki nem akar pereskedni senkivel. […] Ő elvégezte az IMO-t, dolgozgatott fiatalemberként és maga mondja el, hogy megkeresték őt az amerikaiak és felajánlottak neki egy jó kis ösztöndíjat. Ami azért nyilvánvalóan érdekes, hogy pont egy IMO-st, egy a szovjetek felé úgymond bekötött embert. Ez nem azt jelenti, hogy be volt szervezve, de a szovjetek kulcsintézményében tanult és az amerikaiak pont őt választották, úgy, hogy nem is volt különösebben ismert. Akkoriban az élelmes, ügyesebb emberek közül sokan átálltak. Schiffer András úgy fogalmaz, ez nem átállás volt, hanem átállítás. […]”

Nem semmi, ahogy pestiesen szokták mondani.

Ha egy videót néz meg a héten, akkor ez legyen az! Érdekes, felkavaró, izgalmas. Fontos beszélgetés, ajánlom megtisztelő figyelmükbe.

Borítókép: Frei Tamás (Fotó: Hatlaczki Balázs )

. . . 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Ráég Amerikára Guantánamo

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.