idezojelek

Az Imane Helif-botrány ismét felkorbácsolta az indulatokat

Ravasz liberális mosdatás folyik.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/AP/Ariana Cubillos

Ahogy arról a Magyar Nemzet is több ízben beszámolt, éppen akkor, amikor az ökölvívás jövője kétségesnek tűnt az olimpiai programban, talán a sportágat érintő egyik legnagyobb botrány robbant ki a párizsi olimpián. Az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting nemiségével kapcsolatban nem is kellett volna semminek történnie azonkívül, hogy az említett két bunyós messzire elkerüli az 57 és a 66 kilós női ökölvívó mezőnyt. Ugyanis ahogy azt lapunknak Kovács Kokó István elmondta, mindketten benne voltak abban az öt ökölvívóban, akiket korábban bizonyos külsőségek miatt gendervizsgálatnak vetettek alá. Mind az ötükről – tehát Helifről és Linről is – kiderült, hogy X- és Y-kromoszómával is rendelkeznek, azaz biológiailag férfiak. A világ felháborodva látta az egyenlőtlen küzdelmeket a ringben, és csodálkozott, hogy ide jutott már a sport is. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A genderlobbi már ide is betette a lábát. Nagy pénz van ebben, hiszen a napokban a 2024-es párizsi olimpia női ökölvívótornáján a 66 kg-os súlycsoportban aranyérmes, vitatott nemi hovatartozású algériai Imane Helif videóval jelentkezett, amellyel azt kívánja bizonyítani, hogy neki igenis a nők között van a helye. És ehhez most egy szépségipari cég nyújt neki segítséget. Szóval összenő, ami összetartozik. Számos híres sportoló, Kásás Tamástól Kovács Istvánon, Bárdosi Sándoron át egészen Miló Viktóriáig felemelte a szavát a botrányos eset miatt. Azonban nem mindenkinél verte ki a biztosítékot a szégyenteljes, meglehetősen sportszerűtlen eset. Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője a közösségi oldalán reagált akkor a széles körű felháborodást keltő ügyre. 

„Nő fog nővel bokszolni szombaton az olimpián. Ugyanúgy, ahogy egy algériai nő bokszolt egy olasz nővel nemrég. Ellentétben azzal, amit jobboldali megmondóemberek állítanak, Helif nő, nem transznemű, nem biológiai férfi. Lánynak született, lányként focizott Algériában, lányként kezdett bokszolni is. […]” 

Bedő szerint Imane Helif „minden bizonnyal interszexként született” és emiatt magasabb a tesztoszteronszintje. Úgy látszik, a genderlobbi honi képviselői, a magyarországi szélsőliberálisok ismét szembemennek a többség véleményével, hiszen gyakorlatilag az egész ország elítéli ezt a felháborító esetet. Tóta W. Árpád gyerekeknek szánt lapja, a Kispolgár is nőként mutatta be Imane Helifet. 

Most, amikor már lecsengőben van a botrány, előkerült a 24.hu baloldali publicistája, aki igyekezett elsimítani, elkenni az ügyet. 

„Nincsen sport politika nélkül, és mivel manapság nincsen politika hisztéria nélkül, hát az Imane Helif-ügy is feliratkozott a nyilvános boszorkányüldözések legújabb kori listájára. Az eseten mindenki veszített, de a legnagyobbat a társadalom, amely képtelen volt megfékezni a globális hisztériaipar újabb területfoglalását. Időről időre fölvetődik – nemcsak a magyar, de a nemzetközi nyilvánosságban is –, hogy a sportban semmi keresnivalója a politikának. […]”

Elkezdődött a ravasz liberális mosdatás, a szégyenteljes eset beállítása úgy a közvélemény felé, mintha az a fránya politika játéka lett volna. A sport és azon belül az ökölvívás egyik alapköve az, hogy egyenlő feltételek mellett küzdenek a felek, azért vannak nemek és azért vannak súlycsoportok. Aki ezt nem tartja be, az csal, ugyanúgy, ahogy a dopping sem megengedett. Ilyen egyszerű ez. De pontosan tudjuk, hogy itt többről van szó.

Azt írja a szerző, hogy a sportban nincs helye a politikának, ezzel még egyet is érthetünk. Azonban már ez a vélemény is politikai állásfoglalás. Vagy csak az ilyen és ehhez hasonló véleményeknek van helyük? 

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.

Borítókép: Imane Helif (Fotó: MTI/AP/Ariana Cubillos)

. . . 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.