idezojelek

Őrjöngenek a liberálisok, hogy Kamala Harris igenis fekete jelölt

Amikor Trump reménybeli kihívója indiai származásából tudott előnyt kovácsolni, akkor inkább azzal kampányolt.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Leslie Plaza Johnson

Donald Trump korábbi amerikai elnök, jelenleg republikánus elnökjelölt szerdán chicagói fekete újságírók rendezvényén vett részt, ahol a riporterek, műsorvezetők kérdezték számos témában.

Az ősszel Trump várhatóan Kamala Harris jelenlegi alelnökkel száll ringbe az elnöki posztért, akinek hivatalos jelöltté válása heteken belül megtörténhet. Az egyik, Harrisre vonatkozó kérdésre válaszolva Donald Trump kifejtette: sok közös ismerősük van, így bár közvetlenül nem találkoztak, de sokat hallott a politikusról. – Ő mindig is az indiai családi hátterét, származását hangoztatta. Nem tudtam, hogy fekete, egészen néhány évvel ezelőttig, amikor erről kezdett beszélni – vetette fel a volt elnök, a balliberális média idehaza és külföldön pedig egyként kezdett szemforgatásba.

A kijelentés, miszerint Harris nem is fekete, furcsán hathat azok szemében, akik messziről szemlélik az amerikai politikát. Különösen úgy, hogy elég csupán rávetni egyetlen pillantást. A politikus édesanyja indiai, míg édesapja jamaikai–amerikai származású. Mindenesetre a liberálisok immár végképp azt harsogják minden felületen, hogy Trumpnak elmentek otthonról. 

Mindez persze korántsem ilyen egyszerű. Kamala Harris 2016-ban indult el először politikai posztért, és végül fölényesen nyert a megméretésen: 2017 és 2021 között ő képviselhette a kaliforniaiak érdekeit az amerikai törvényhozás, a kongresszus felsőházában, a szenátusban.

2016. novemberi győzelméről számos tudósítás jelent meg, köztük például az AP hírügynökség és más médiumok is úgy tálalták a választási sikert, hogy „A kaliforniai Kamala Harris lett az első indiai–amerikai szenátor”. A nemzetközileg ismert és elismert AP hírügynökség hírében például utalás sem található Harris fekete identitására, mindez pedig több médium beszámolójában is visszaköszön.

2020-ban Harris Joe Biden alelnökjelöltje lett, a politikai stratégák pedig mindinkább igyekeztek fekete származását előtérbe tolni, ugyanis akkoriban ez tette felkapottabbá a jelöltet. A változás már ekkoriban is sokaknak feltűnt, az internet népe pedig akcióba lendült, és rengeteg mém született arról, hogy Kamala Harris mintegy varázsütésre fekete lett. Alább látható egy szemléletes példa: 2016-ban még indiai, 2020-ban már fekete. Közben pedig lendült az a bizonyos varázspálca.

 

 

 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Ráég Amerikára Guantánamo

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A krikett nem csak játék

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.