Két napja elhunyt nagymamájának ajánlotta élete sikerét

Szerdán Emma Raducanu és Andy Murray is búcsúzott a wimbledoni centerpályán, csütörtökön viszont fordult a kocka a britek szempontjából: Katie Boulter élete legnagyobb sikerét elérve búcsúztatta a tavalyi döntőst, Karolína Plískovát. Iga Swiatek és Rafael Nadal a vártnál nehezebben, de továbbjutott, a férfitorna tavalyi elődöntőse, Denis Shapovalov viszont kiesett Wimbledonban.

2022. 06. 30. 21:29
Katie Boulter tenisz Wimbledon
Katie Boulter tenisz Wimbledon Fotó: Twitter/Wimbledon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katie Boulter már múlt héten jelezte, hogy jó formába lendült füves pályán. A 25 éves brit teniszező az eastbourne-i tornán legyőzte Karolína Plískovát, ezzel először nyert a WTA-világranglistán a top 10-ben jegyzett játékos ellen.

Boulter és korábbi világelső Plísková Wimbledonban ismét összecsapott.

A múlt heti győzelme alapján akár Boulter is lehetett volna az esélyes, de tudjuk: a Grand Slam-tornákon elért sikerek sokkal többet érnek, mint a WTA 250-es viadalon elért meglepetések.

A tavalyi wimbledoni döntős Plísková, aki év eleji sérülése után még nem tudta visszanyerni csúcsformáját, ezúttal meg is nyerte az első játszmát a hazaiak reménysége ellen, a másodikban pedig a tie breakben a továbbjutásért játszhatott.

Boulter azonban a nehéz helyzetből megfordította a találkozót, és életében először a harmadik fordulóba jutott egy Grand Slam-viadalon, ráadásul éppen a hazai versenyén, a nehéz napokat megélő családtagjai szeme láttára.

A nagymamám két napja hunyt el. Neki szeretném ajánlani ezt a győzelmet

– mondta a brit lány élete sikere után, teljesen érthető módon a könnyeivel küszködve. Boulter már korábban is nyilatkozta, hogy sok támogatást kapott a karrierje során a nagyszüleitől, és most azt is elárulta, hogy a nagymamája nagy rajongója volt a wimbledoni tornának.

Boulter a harmadik fordulóban Harmony Tan ellen játszik, aki Serena Williams után Sara Sorribes Tormót is legyőzte.

A centerpálya másik továbbjutója volt. A spanyol továbbra is veretlen idén Grand Slam-tornán, bár az első fordulóhoz hasonlóan ezúttal is akadt váratlan nehézsége. A litván Ricardas Berankis elvett tőle egy játszmát, majd a negyedik szettet megszakította az eső.

A pálya letakarása és befedése miatti majdnem egyórás kényszerszünet után azonban Nadal befejezte a találkozót, és bejutott a harmadik fordulóba.

Rafael Nadal
Rafael Nadal továbbjutott. Fotó: AFP/Glyn Kirk

Nadalhoz hasonlóan meglepetésre veszített játszmát a női világelső, Iga Swiatek is, de végül folytatta győzelmi sorozatát a holland Lesley Pattinama Kerkhove ellen, így immár harminchét mérkőzés óta nem talált legyőzőre a lengyel.

Búcsúzott viszont a férfiak mezőnyében a tavalyi elődöntős, Denis Shapovalov, így a 2021-es torna negyeddöntősei közül már csak a címvédő Novak Djokovics van versenyben. Karen Hacsanov az oroszok kitiltása, sérülés, Matteo Berrettini fertőzés miatt nem is indult, Félix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz és Fucsovics Márton pedig már az első fordulóban kiesett.

A magyar játékosok közül Udvardy Panna és Bondár Anna számára párosban is véget ért a wimbledoni torna, Gálfi Dalma viszont még versenyben van, az este eleredt eső miatt pénteken folytathatja páros meccsét.

Wimbledon, érdekesebb eredmények

Férfi egyes, 2. forduló

Nadal (spanyol, 2.)–Berankis (litván) 6:4, 6:4, 3:6, 6:3
Cicipasz (görög, 4.)–Thompson (ausztrál) 6:2, 6:3, 7:5
Broady (brit)–Schwartzman (argentin, 12.) 6:2, 4:6, 0:6, 7:6, 6:1
Nakashima (amerikai)–Shapovalov (kanadai, 13.) 6:2, 4:6, 6:1, 7:6

Női egyes, 2. forduló

Swiatek (lengyel, 1.)–Pattinama Kerkhove (holland) 6:4, 4:6, 6:3
Boulter (brit)–Plísková (cseh, 6.) 3:6, 7:6, 6:4
Halep (román, 16.)–Flipkens (belga) 7:5, 6:4
Ribakina (kazah, 17.)–Andreescu (kanadai) 6:4, 7:6
Tan (francia)–Sorribes Tormo (spanyol, 32.) 6:3, 6:4

Női páros, 1. forduló

Mertens, Csang (belga, kínai, 1.)–Bondár, Minnen (magyar, belga) 6:3, 6:1
Melichar-Martinez, Perez (amerikai, ausztrál, 10.)–Christian, Udvardy (amerikai, magyar) 6:3, 7:5
Bencic, Sanders (svájci, ausztrál)–Gálfi, Jasztremszka (magyar, ukrán) 6:2, 3:4-nél félbeszakadt.

Borítókép: Katie Boulter ünnepel (Forrás: Twitter/Wimbledon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.