idezojelek

Perverz „szabadság”

Nem úgy van ám, hogy a liberális előember csak kimegy a placcra és hűbelebalázs módjára elkezd tiltakozni. Dehogy!

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nem árt tudni, hogy a profi utcai randalírozásnak is megvan a maga rendje. Mert nem úgy van ám, hogy a liberális előember csak kimegy a placcra és hűbelebalázs módjára elkezd tiltakozni. Dehogy! Az anarchiacsinálás koronázatlan királya, boldogult Saul Alinsky már évtizedekkel ezelőtt összegezte intelmeit. A radikálisok 12 szabálya című tüntetési kalauzt bibliaként forgatják a rémbaloldalon. „Tartsd fenn a nyomást! – írja a mester. – Támadj, támadj, támadj minden irányból! Sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra.” Azt sem árt tudni, hogy „a fenyegetés gyakran rémisztőbb, mint maga az akció”. Azt is megtanuljuk a zsiványideológustól, nemcsak az a hatalom, amivel a gonosztevő rendelkezik, de az is, amiről azt hisszük, hogy rendelkezik vele… Alinsky szerint akkor lesz igazán sikeres a „munka”, ha az elkövető maga is élvezi, amit csinál. A horda lózungjainak sulykolása előbb-utóbb azonos platformra hozza a hőbörgő felekezeteket. Minél primitívebb a kántáló tömeg, annál inkább.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márai Sándor tollából is olvashatunk róluk, ötven éve így látta: „A »szabadság« ürügyével másznak, tüntetnek, ocsmányan rágalmaznak, mindent bekoszolnak és mindent bomlasztanak. Ugyanazok, mindig ugyanazok. […] A különféle »szabadságvédő« egyesületek utcai tüntetői, szakállas, plakátokat hordozó csőcselék […] A szabadságnak ez a perverz eltorzulása mindenütt.” A sikeres bajkeverés legfontosabb feltétele, hogy a provokáció folyamatos legyen. Lazítani pillanatra sem szabad, mert akkor a végén még – Isten ments! – béke lesz…

Borítókép: Balliberális tüntetők az úgynevezett katatüntetésen (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.