idezojelek

Bajkeverési kisokos

Jól visszaadja a mostani német közállapotokat, ahogyan az Apollo News helyi hírportál „jó tanácsokkal” látja el a kitoloncolás előtt álló migránsokat.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Jól visszaadja a mostani német közállapotokat, ahogyan az Apollo News helyi hírportál „jó tanácsokkal” látja el a kitoloncolás előtt álló migránsokat. A Handbook Germany (Kézikönyv Németországhoz) elnevezésű oldal például ötletek egész sorát szervírozza a döntéssel dacoló érintetteknek. (Az egyik ilyen a gyermekük eltűnésének eljátszása – egy ilyen családot ugyanis nem lehet kiutasítani.) Jogorvoslatra is buzdítanak: „Forduljon bírósághoz, vagy tegyen panaszt! A költségeket az állam fedezheti”. Tanácsadó központok és ügyvédek elérhetőségét is megadják. A legbizarrabb, amikor a kiutasítottaknak azt tanácsolják: akár fizikai formában is védekezzenek a repülőgépen; tegyék világossá, hogy nem saját akaratukból szállnak fel a gépre. (A késelést egyelőre nem említik.) Az állampolgárok pedig, ha ilyet látnak, „fejtsenek ki aktív ellenállást a migránsok támogatására”. Az oldal léte egyébként nem meglepő: számos bevándorláspárti egyesület buzdít a harcos tiltakozásra. A Handbook Germany több német közintézménytől kap támogatást, méghozzá a szövetségi parlament kezdeményezésére.

Idehaza pár éve a Magyar Helsinki Bizottság segített annak, aki érvénytelenül kívánt szavazni a bevándorlási kvótareferendumon: „1. Tépjük le a szavazás helyét, és úgy dobjuk be a szavazólapot. 2. Satírozzuk tele a lapot ott, ahova az x-et kellene tenni. 3. Rajzoljunk, írjunk mindkét körbe pontosan, szépen egymást metsző vonalakat… Stb.” Mindezt természetesen csak úgy, barátilag, a politikától szigorúan elhatárolódva javasolta a demokrácia fölött őrködő, világnézetileg semleges testület. És nem szakadt rájuk az égbolt.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.