idezojelek

Rendet akarunk Budapesten!

Fel kell számolni a károkat, és be kell fejezni a rendszerváltást a fővárosban.

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs
Cikk kép: undefined

Rájár a rúd Karácsonyra. A budapesti Városházát uraló dologtalan, here életmódot folytató Gyurcsány-slepp gúzsában csetlő-botló Karácsony szemlátomást nem tud szabadulni a guruló, de inkább zsebbe kúszó külföldi kampánypénzek botrányától. 

Előbb-utóbb motyognia kéne valamit arról, hogy honnan származik az a bő félmilliárd forintocska, amiből 382 milliócskát akkurátusan egymás után sorszámozott, friss, ropogós bankjegyek formájában, euróban és angol fontban fizetett be 99 nevű szánalmas fantommozgalma számlájára bizonyos Perjés Gábor. 

Arról is számot kell végre adnia a tenyérbemászó főpolgármesternek, hogy hová lett az a kétszázmil­liárd forint többletpénz, amivel átvette a jobb sorsra érdemes főváros kasszáját Tarlós Istvántól. A Városháza tervezett fű alatti elkótyavetyélése is magyarázatra vár. Többek között.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészséges világban ennyi is elég volna ahhoz, hogy ezt a tehetségtelen és jellemtelen kommunistát, nemkülönben a köré tapadt-ragadt élősdi rendszer haszonlesőit határozottan elzavarjuk a városvezetés közeléből. De ha még azt is megnézzük, mit művelt és mit mulasztott főpolgármesterként a képességtelen libsi és rémisztő csapata, akkor aztán végképp megértek arra, hogy kiseprűzzék őket Budapestről.

Az elmúlt négy évben ugyanis semmilyen értelmes, előre mutató, a főváros javát szolgáló tevékenység nem fűződik a nevükhöz. Ez alighanem egyedülálló a maga nemé­ben. 

Hiába fényképezkednek nagy büszkén néhány fejlesztés átadásakor (meg pofátlanul az általuk foggal-körömmel akadályozni próbált atlétikai világbajnokságon), azok kivétel nélkül Tarlós István főpolgármestersége idején kezdődtek el, Karácsonyék csak befejezték őket – felében-harmadában, csökkentett tartalommal, ellenben jelentős többletköltséggel. Alaposan megtanulták A Pál utcai fiúk olasz törökmézárusának üzleti filozófiáját: „Hát most drágább, hát most kevesebb.” 

A liberálisok lételeme a rendetlenség. Hiába létesített a Tarlós István vezette főváros korszerű, biztonságos hajléktalanszállókat, a deviancia kényszerítőerő, vagyis rend híján a közterületeket teszi élhetetlenné a normális többség számára.

Mindennapossá vált, hogy megállókat, padokat, parkokat foglalnak el koszos paplanok, műanyag flakonok között fetrengő alakok, akik értelmes együttműködés helyett fennhangon ragaszkodnak emberhez nem méltó életformájukhoz, összemocskolják és bebüdösítik a tömegközlekedési járműveket, trágár ordítozással igyekeznek megfélemlíteni a gyerekeket, a nőket és az időseket. Ez a Karácsony-féle paradicsom, a tehetségtelenség, a cinikus liberalizmus tömény jelképe. 

Még az újonnan nyitott közvécékből is botrány lett, miután azokba kábult drogosok és szorgosan üzekedő prostituáltak vették be magukat. A várost ellepték a csövesek, mert az utcai kukák megritkításának eredménye az egész várost elborító szemét. 

A tömegközlekedéssel persze a vizeletszagú csövesektől függetlenül is baj van. A menetrendek ma már szinte semmit sem jelentenek, ideértve az elektronikus BKK-futár állítólag mindig pontos valós idejűségét. A járművek gyakran tetszőlegesen, összevissza járnak, és soha semminek nincs következménye. 

A közlekedés szétbarmolása, szervezetlensége minden határon túlmegy. Nemcsak azért, mert Karácsonyék horizontja Bel-Budától a Nagykörútig terjed, a pestszentlőrinci Szarvas csárda téren vagy az újpesti Óceán­árok utcánál valószínűleg eltévedne egyedül a hórihorgasra nőtt óvodás. Ez is bicskanyitogató, hiszen minden értelmes ember tudja, hogy egy város, pláne egy főváros sokkal több, mint önmaga területe és lakossága, miután hozzátartoznak a környező települések is.

És ezért különösen felelőtlen az a propaganda, amely szerint az autóknak el kell tűnniük, Budapestnek gyalogos- és biciklisbarát városnak kell lennie. Túl azon, hogy a kerékpárosok elsöprő többsége hamis bolsevik élcsapatönérzettel minden létező szabályt megszegve leginkább épp a gyalogosokat veszélyezteti, Budapestnek emberbarát városnak kell lennie, ahol minden közlekedési módnak helye van. Ma ez nem így van, a biciklisávoknak nevezett ostoba pacsmagolásokkal sikerült az egész belváros közlekedését megbénítani, ellehetetlenítve sok helyen az áruszállítást, a buszok vagy akár a mentőautók haladását. 

Ugyanezért felháborító, hogy a Budapesti Közlekedési Központ nyaranta nagy garral hirdeti, hogy ezen és ezen a hétvégén ismét szabad a rakpart. A valóságban ennek az ellenkezője igaz, az autók közlekedésére szolgáló rakpartot rendre lezárták a járművek elől, hogy néhány tucat flaszterhippi az olvadozó aszfalton szédeleghessen. A BKK hazudik. Nyomatékosítsuk: a lezárás nem megnyitás!

Ugyanakkor, miközben Karácsony valamilyen lelki defektusból fakadóan folyamatosan üldözi és bünteti az autósokat, ő maga még az úgynevezett autómentes hétvégén is autóval közlekedik, mert lusta buszra, villamosra szállni, és rendszeresen a földi halandók számára egyébként tiltott buszsávban furikázik szolgálati autójával.

Mondhatnánk, hogy bort iszik és vizet prédikál, de valószínűleg még egy kisfröccsöt sem tud segítség nélkül tisztességesen lehajtani, szóval maradjunk annyiban, hogy pimaszul farizeuskodik.

Összességében Karácsony fővárosi epizódszerepe kapitális csőd. Erkölcsileg, politikailag, szakmailag, anyagilag egyaránt. Lesz mit eltakarítani és visszaszerezni, ha egyszer Isten kegyelméből újra felelős, magyar városvezetés irányíthatja Budapestet, kiszabadítva az országgal és a nemzettel szemben álló, szereptévesztő liberális sündisznóállás nevetséges, ugyanakkor felettébb kártékony pózából.

Röviden fogalmazva: 

rendet kell tenni. Például fel kell számolni az eszetlenül odakent „biciklisávokat”, el kell tüntetni az Üllői utat elbarikádozó, ráadásul ritka ronda műanyag karókat, az állammal kötött szerződéses kötelezettséget teljesítve az autósok előtt is meg kell nyitni a Lánchidat, meg kell szüntetni a rakpartok hétvégi lezárását, 

már csak azért is, mert Budapesten szinte minden hétvégére jut valami egyéb lezárás is: futóverseny, biciklis büszkeségi felvonulások, ilyen-olyan fesztiválok, miegyéb.

Fontos feladat lesz a rendőrséggel és az állammal együttműködve a szubkultúrák szabálykövetésre kényszerítése: a száguldozó kerékpárosok leterelése a járdákról és leszállítása a nyeregből a zebrákon, a rolleresek és mindenféle új, megjegyezhetetlen idegen nevű guruló alkalmatosságok mindenki számára biztonságos közlekedésének megteremtése. És a kutyatulajdonosokkal is be kell tartatni a szabályokat: a tömegközlekedési járműveken az előírásoknak megfelelően tetessék fel velük a szájkosarat az állatokra, és váltassanak jegyet nekik. Ugyanis ez a szabály, nem öncélúan és nem véletlenül. Miként azt sem véletlenül írja elő a regula, hogy mocskos, büdös, mások ruháját és holmiját beszennyező ruhában tilos buszra, villamosra, metróra szállni. Sajnálatosan a sofőrök a legritkább esetben szereznek ennek érvényt, ami egyfelől érthető, hiszen védtelenek az agresszív csövesekkel szemben, másfelől viszont elfogadhatatlan. Minden regula annyit ér, amennyit abból betartatnak az arra hivatott szervek.

A jövő óhajtott keresztény és nemzeti városvezetésének az állam intézményeinek közreműködésével fontos feladata lesz eltakarítani a közterületekről és a középületekről a tételesen alaptörvény-ellenes, sátánista ­LMBTQPSTB-propagandát. Itt is határozottan le kell szögezni: annyit ér a törvény, amennyire érvényt szereznek neki. Hát szerezzenek!

Mindemellett be kell fejezni a Budapesten látványosan félbemaradt rendszerváltást. Közpénzből működő intézményekben nincs helye keresztény- és nemzetellenes propagandának, szervezkedésnek. Közterületek, intézmények nem viselhetik arra méltatlan kommunisták nevét.

Így nincs helye Allende parknak és Mandela parknak, Frankel Leó útnak, Goldmann György térnek, ahogy a fővárosi könyvtárhálózat sem viselheti tovább a gróf Tisza István ellen merényletet tervezgető bolsevik terrorista, Szabó Ervin nevét. Értékrend, identitás és önbecsülés kérdése, hogy kiről, miről nevezzük el településeink utcáit, tereit, közintézményeit.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.