idezojelek

Őrült száguldás

Márki-Zay Péter tavaly októberben indult, egyre gyorsuló ámokfutásának megvan az eredménye.

Baranyai Gábor avatarja
Baranyai Gábor
Cikk kép: undefined

Egy rendszám nélküli, lejárt műszaki vizsgás gépkocsi halad egyre gyorsuló sebességgel az autópályán, cikázva a sávok között, szemben a forgalommal. A kocsiban már kiiktatták az összes vezetéstámogató rendszert, a sofőr nem hall semmit a külvilágból, mert csak a neki szóló, neki készített felvételt bömbölteti teljes hangerővel, illetve néha kap még bátorítást is a fejhallgatón keresztül, hogy minden rendben, csak így tovább. Az élen haladó sofőr és néhány mitfárere, miközben őrült tempót diktálnak, azon merengenek, hogy milyen messzire juthatott volna maga a Megváltó és tanítványai az örömhírrel, ha rendelkezésükre állt volna néhány jó autó. Sőt azzal a gondolattal is eljátszanak, hogy a kapitányi rangban lévő járművezető olyan, mint maga Jézus Krisztus, hiszen – mint állítják – sokan, az evangéliumi tanítványokhoz hasonlóan mindent eldobva kocsiba ültek, és azonnal követni kezdték. Az sem zavarja a sofőrt, hogy szinte mindenki szemben jön vele az úton, és vérmérséklettől függően emlékeztetik a helyes irányra. Ilyenkor az egyik mitfárer ugyan előveszi az itinert, majd megnyugtatja a pilótát, hogy minden rendben. Még azt is hozzáteszi, hogy a szembejövőktől annyi bántást kap, mint maga Jézus a Passióban.

Az országút fantomja mögött hat kisebb-nagyobb jármű próbálja tartani a tempót, amelyek közül a három nagyobb egyre jobban lemarad, mivel tudják, hogy nemsokára betonfalba ütköznek. Ha eddig nem lett volna világos, az élen haladó kocsiban Márki-Zay Péter ül a volánnál. A baloldal miniszterelnök-jelöltje már szinte minden társadalmi csoportot megsértett. A listavezető lehülyézte a kormánypárti szavazókat, a vidékieket, voksturistának nevezte a kárpátaljai menekülteket, zsidókat számlált, a közvélekedéssel szemben befogadná az illegális bevándorlókat, megszüntetné a rezsicsökkentést, sőt még a minimálbért is eltörölné. Ha figyelmeztetik arra, mit mondott, szemrebbenés nélkül letagad mindent, sőt politikai ellenfeleire fogja saját kijelentéseit. Az, hogy mindent támad, ami a jobboldalhoz köthető, azt még csak valahogy túléljük, de azt már nem biztos, ha beavatkozik, illetve hazugságokat terjeszt a harmadik világháború rémével fenyegető orosz–ukrán konfliktusban való magyar szerepvállalásról. Egyik nap még a NATO kérésére magyar katonákat és magyar fegyvereket küldene a világ második legnagyobb hadserege ellen, másnap már letagadja ezt, hogy harmadnapra felrója a kormányfőnek, hogy „Putyin csicskája”, személyesen felelős a háború kirobbantásáért, és Orbán Viktor szerinte megtöri az EU-s, NATO-egységet, mivel nem enged át Magyarországon Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat. A Márki-Zay fejében uralkodó teljes zűrzavarra jellemző, hogy úton-útfélen azt a valótlanságot is terjeszti, hogy a magyar kormány fegyverekkel látja el háborúban álló keleti szomszédját.

Márki-Zay Péter tavaly októberben indult, egyre gyorsuló ámokfutásának megvan az eredménye, a felmérések szerint elutasítottsága már több mint kétharmados, vetekszik Gyurcsány Ferencével, aki a háttérből mozgatja a szálakat a baloldalon. A szivárványkoalíció is egyre mélyebbre kerül, amit külön köszönünk a baloldali listavezetőnek.

Még hátravan 25 nap az országgyűlési választásig, addig még ezerszer meg lehet sérteni tömegeket, válogatott hazugságokat lehet zúdítani a jobboldalra, ki lehet írni cirill betűkkel különböző magyar nyelvű trágárságokat, az ország sorsát, milliók fizikai és anyagi biztonságát veszélyeztető életveszélyes kijelentéseket lehet tenni, de egyet nem lehet: szembemenni a józan magyar tömegek békevágyával, a biztonságos élethez való jogával. Az őrült száguldás ugyanis április 3-án este véget ér, addigra minden épeszű ember számára kiderül, hogy jó volt-e az irány.

Borítókép: Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.