idezojelek

Mesterterv

A háborút nem a kis országok vívják, hanem azok a nagyhatalmak, amelyeknek saját határaikon messze túlnyúló érdekeik vannak.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A háborút nem a kis országok vívják, hanem azok a nagyhatalmak, amelyeknek saját határaikon messze túlnyúló érdekeik vannak, és kellően dörzsöltek ahhoz, hogy a kardot mások kezébe adják, hadd csapkodjanak azzal ők a kamerák előtt. A békét is ők kötik meg, amikor azt érzik, hogy az érdekeik ezt diktálják. 

De egy világpolitikai szempontból kicsinek tekinthető ország tehetséges vezetője is tud irányt mutatni, ha nem ijed meg, és hajlandó határozott döntéseket hozni.

Orbán Viktortól pontosan ezt látjuk, a béketeremtő mesterterv kivitelezését. A sajtó lényegében csak követi az eseményeket, és világlátásának megfelelően kommentálja, hogy a magyar miniszterelnök mit tesz. Így járnak el azok a kommunikációs szakemberek is, akiknek a neve mellé valami miatt a „szakértő” titulus kerül, pedig sok esetben egyszerű politikai agitátorok. A hazai, lényegében tökéletesen impotens baloldal ezerszer elmondta, milyen elszigetelt Orbán Viktor, és jaj annak, aki ujjat húz a művelt Nyugattal, és lám, ez az elszigetelt politikus kétnaponta találkozik a világ vezetőivel, egyezkedésre, tárgyalásra hívja őket, miközben az ellenérdekelt politikai erők és sajtójuk megállás nélkül ócsárolja.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


Ez az államférfi és a politikus között a különbség. A mostani békemisszió a békébe fektetett tőkénk, a bizalom, hogy hosszú távon mégis sikerül tető alá hozni a kiegyezést. Nem fegyverbe tesszük a hitünket, hanem a nyugalomba. A terv láthatóan rendkívül sokrétű, Orbán Viktor nem egyedül küzd a világ ellen, de ő az, aki hangot ad a békevágynak. Viszont ezzel a törekvéssel együtt lehet hozzákezdeni az uniós reformoknak, fórumot alkotni azoknak, akik felismerték a változások szükségességét. Akik patrióták, és tenni akarnak Európáért. A feladat pedig az, hogy a sok-sok, alapvetően jó szándékú, de esetenként kevésbé eltökélt vagy tettre kész európai vezető is higgyen abban, hogy a békével jobban jár, mint a háborúval. Az érdekek kielégítése nélkül ugyanis nem lehet béke, ha egyes országok lényegében fegyverkereskedőként működnek, és a háború az első számú exportcikkük.
 

Jelenleg Orbán Viktor az egyetlen vezető a világon, aki képes arra, hogy az összes világvezetővel egyenrangúként leüljön tárgyalni, a nagyhatalmak tisztában vannak azzal, hogy ki a magyar miniszterelnök, lángoktól ölelt hazánk pedig bizony rákerült a világtérképekre.

 A nemzetközi bírálatokat könnyen lehet elismerésként felfogni, a tétova és tehetségtelen uniós tisztviselők sem tudnak többet, mint egy átlagos momentumos hazai „szakértő”, az ő álluk is leesik attól, amit látnak, és ők is bekötik a biztonsági övet, mert a külügyminiszter erre szólította fel őket. A nagyon alaposan kidolgozott békemisszió látványos időszaka ez, amely valóban elvezethet a kiegyezéshez, és nyilvánvalóan nem lehetne ezt másképp csinálni, mint így, magyaros virtussal, személyes bátorsággal és nagyon komoly felkészültséggel. Ez a bátor politizálás és diplomáciai érzék az, amely annyira hiányzik a mai kor vezetőiből, akik mindig csak igazodnak, és a többiek mögé bújva próbálnak választástól választásig túlélni.


Mindig lesznek természetesen olyanok, akik azt akarják, hogy a mesterterv ne sikerüljön, hogy az elképesztő diplomáciai bravúrsorozat elbukjon, őket vagy ezért fizetik, vagy politikailag ellenérdekeltek. De a Magyarországot Kádár János óta megmérgező kicsinyhitűséggel örökre szakíthatunk, hiszen látjuk, igenis lehetséges kitűnni a nagyvilág annyi nemzete közül. Ehhez pedig rengeteg munkára van szükség, nem csak arra, hogy mi elhiggyük, igazunk van.
Magyarországnak igaza lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

SPORTSZERŰEN – Trump lecsapta a magas labdát

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Tényleg bukik Izrael, dr. Steinbock?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A történelem rémálmai

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Kamala Harris gyilkosozza Orbán Viktort

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.