idezojelek

Proxyválasztás

Az fel sem merül, hogy a szavazók azért szavaznak erre vagy arra a pártra, mert ők így vagy úgy gondolkodnak.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined
Fotó: Jens Schlüter

Amikor urnákhoz járulnak egy országban, a nemzetközi sajtó azon része, amely szerint kizárólag egyetlen olvasata létezik minden témának, minden alkalommal felveti, vajon Vlagyimir Putyin örül-e az eredménynek. Nem volt ez másként most Németországban, a két tartományi választáson sem. A liberális sajtó azt latolgatta, az orosz propaganda által megtévesztett türingiaiak és szászországiak a keletről érkező szirénhangok miatt voksolnak az Alternatíva Németországnak pártjára, és nyilván az a gonosz birodalmának a célja, hogy ezzel a regionális megméretéssel közelebb kerüljön a német kormány megbuktatásához. Vagyis teljesen logikus, hogy az oroszok irányítják a választást.

Az fel sem merül, hogy a szavazók azért szavaznak erre vagy arra a pártra, mert ők így vagy úgy gondolkodnak. Mert van, aki aggódik a migrációs áradat keltette bűnözési hullám miatt, nem érzi biztosnak a munkahelyét, tétovának tartja a jelenlegi kormányzatot. Bármi lehet. A médiaelit mégis úgy tartja, hogy a kormányzás minőségének nincs semmiféle hatása a választási eredményekre.

Az alapvető álláspont az, hogy a kormányzás jó, a szociáldemokrata párt kiválóan teljesít, az egyedüli problémát csak a radikálisok jelentik. Márpedig az AfD nem más, mint Putyin kinyújtott keze, Hitler szellemi utódja, így soha nem szabad vele együttműködni, még akkor sem, ha a demokrácia szabályai szerint így döntött a lakosság többsége. 

Ez a kifordult logika eredményezte azt a gondolatmenetet is, miszerint a legrosszabbkor jött a solingeni késelés, amely során három embert ölt meg egy migráns, akit ugyan kiutasítottak, de mégsem toloncoltak ki a hatóságok. A tragédia az ő olvasatukban nem az, hogy meghalt három ember és életre szóló traumát szerzett egytucatnyi. A tragédia az, hogy a választásokhoz ilyen közel muníciót kaptak a bevándorlást ellenző erők, így a szélsőséges pártok nagyobb támogatottságot kapnak.

Pedig egyértelmű, hogy a bevándorlás elhozta a késes támadások, a terrorakciók, a robbantások időszakát, lehet ezt így vagy úgy forgatni, 2015 óta veszélyesebb lett a világ Németországban. Azt mondták, megcsináljuk, de kiderült, hogy nem tudják megcsinálni, kudarcot vallott a terv, a bevándorlók befogadása totális bukásnak bizonyult. 

A liberális elit pedig azt tartja, hogy az itt leírtak csak az orosz propaganda hatása, igenis remekül muzsikál a Willkommenskultur, nem azzal kell foglalkozni, hogy ki ölt meg kit, mert a végén úgyis minden jóra fordul. Természetesen Olaf Scholz vezetésével, Ursula von der ­Leyen bölcs asszisztálásával, Európa emelkedett és progresszív erőinek egyetértésével. Aki szerint a késes támadásnak van politikai háttere, és hibáztak azok, akik szerint be kell fogadni mindenkit, aki megérkezik a határokra, azok Putyin emberei, megtévesztett és galád hazaárulók. Vagyis őket jobb lesz figyelni, figyeltetni, a demokrácia nagyobb dicsőségére.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Eljutott a posztmodern Németország a demokratikus diktatúra állapotába, ahol a tények nem számítanak, csak az elvek, és az alapállás egyáltalán nem középen van, hanem valahol egy szivárványos felhőben. Csakhogy ez a cukormázas világ, ahol mindenki mindenkit tolerál, ahol nincs nyelv, nincs Isten, nincs haza, csak egyéniségek és csak jogok vannak, egyáltalán nem olyan csinos és élhető, mint azt megálmodta az álmodója. Ebben a világban kések villannak, elviszik a másként gondolkodót egy online bejegyzés miatt, a tolerancia pedig soha nem fog átalakulni szeretetté.

Aki pedig nem látja légies damasztkendőnek a lópokrócot, az az oroszok embere.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.