Gulyás Gergely elárulta, mire számít Magyar Péter mentelmi ügyében

A Tisza Párt elnökéről is kérdezték Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között emlékeztetett a baloldali politikusról nemrég kiderült korrupciós esetre, beszélt arról, hogy továbbra is a mentelmi joga mögé bújik, valamint hogy a hívei az erőszaktól sem feltétlenül riadnak vissza.

2024. 10. 03. 20:28
Peter Magyar, leader of the Tisza Party Peter Magyar, leader of the Tisza Party (Photo: Bence Hagymasi / 24 Óra)
Fotó: 24 Óra/Hagymasi Bence
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter azzal tudja felvenni a versenyt Gyurcsánnyal, hogy még több valótlanságot állít – hangsúlyozta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Az eseményen többek között gazdasági kérdések kerülték szóba, mint az olyan intézkedések, amik a megfizethető lakhatást segítik elő. Szó esett a Digitális állampolgárság programról és a minimálbér növelésének célkitűzéséről is. Azt is elmondta a miniszter, hogy Magyarország ki akar maradni a kereskedelmi hidegháborúból.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kérdések között több Magyar Péterre vonatkozót is kapott, mivel 

a Tisza Párt elnöke az elmúlt időszakban is több botrányos ügyletbe keveredett bele.

 

Túlárazott szerződések a haveroknak

– Magyar Péternek kell választ adni a túlárazott, Diákhitel Központ által kötött szerződésekre. 

Jól látszik az álszentség, hogy valaki a nyilvánosság előtt bizonyítékok nélkül vádaskodik, korrupcióval vádolja a kormányt, majd amikor a saját gyakorlatát megnézzük, ezek a vádak rá vonatkozóan megalapozottnak látszanak

– mondta Gulyás Gergely. Hozzátette: a túlárazott szerződések nem lepik meg, hogy ki kivel szerződik, szabadon eldöntheti, de fontos, hogy a közbeszerzési szabályokat be kell tartani.

Ahogy a Magyar Nemzet beszámolt róla a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése szerint – még Magyar Péter vezetése alatt, 2021-ben – a Diákhitel Központ több alkalommal is túlárazott és felesleges kutatásokat, elemzéseket rendelt meg, sokszor valódi verseny nélkül. A Tisza Párt elnöke a jelentésről színre lépésekor azt mondta, hogy nyomásgyakorlás volt. Most azonban kiderült, hogy valóban voltak kifogásolható szerződéskötések Magyar igazgatósága alatt.

 

Erőszakos fellépésre készül a Tisza Párt rohamosztaga

Magyar Péter tüntetést szervezett a közmédia épületéhez, hívei arra készültek, hogy csákánnyal és baltával jelennek majd meg, erről pedig posztoltak a közösségi médiában is. Ennek kapcsán Gulyás Gergely rámutatott: arról, hogy kinek a közösségi oldalára, mit írnak mások, senki nem tehet, azonban ezt lehet szűrni, 

közszereplőktől elvárható, hogy az erőszak minden formájától tartsák magukat távol és erre hívják fel a híveiket is.

A miniszter ezzel arra célzott, hogy a Tisza Párt szimpatizánsainak egy része az agresszív internetes fenyegetőzés és az alpári stílusú posztok után most a közmédia ellen vonulna, ahol – a szimpatizánsokat buzdító szavak alapján – szintén erőszakos megmozdulásra készülnek. A rendőrség azonban figyelmeztetett: biztosítják a gyülekezési jog békés gyakorlását, de határozottan intézkedni fognak azokkal szemben, akik ütő-, szúró- vagy vágóeszközökkel mennek tüntetni.

 

Magyar Péter továbbra is a bujkálást választja

Magyar Péter mentelmi ügyéről is faggatták a minisztert. Ismert, az ügyészség kikérte az EP-képviselő mentelmi jogát, miután lopás megalapozott bűntettének gyanúja merült fel ellene. Gulyás Gergely szerint Magyar Péter részéről nem lehet együttműködésre számítani a hatóságokkal. 

Mostanra már mindenki ismeri azt az esetet, amikor Magyar Péter egy szórakozóhelyen vállalhatatlan módon viselkedett, majd – a sértett szerint – a baloldali politikus többször megütötte, elvette a telefonját, majd a Dunába hajította. Az ügyben azonnal nyomozás indult, a legfőbb ügyész pedig múlt héten kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. A Magyar Nemzet minden információt összegyűjtött, amit jelenleg tudni lehet.

Lapunk arról is kérdezte Gulyást, mi a véleménye arról, hogy Magyar Péter pártja a rezsicsökkentés ellen szavazott az EP-ben. A minisztert ez nem lepte meg, hiszen a 

magyar ellenzék az elmúlt 15 évben mindig a magyar kormány ellen szavazott, a magyar emberek érdekével állnak szemben.

 

A Tisza Párt kisajátítaná az egyik nemzeti szimbólumot

Minden létező 1956-os szervezet kikérte magának, hogy Magyar Péter pártja kisajátítaná a lyukas zászlót. 

– hívta fel a figyelmet a miniszter.

A baloldal legújabb vezető politikusa kedden jelentette be, hogy „a Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló”. A kijelentés nagy közfelháborodást keltett, több 1956-os szervezet is tiltakozik a bejelentés ellen. Egy ’56-os nemzetőr is keményen kifakadt Magyar Péterre, szerinte „Nem lehet és nem szabad, hogy a nemzetünknek szándákosan ártó, Magyar Péter által vezetett pártocska legyen történelmi múltunk egyik örökös jelképének viselője”.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: 24 Óra/Hagymasi Bence)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.