idezojelek

Nagy Bandó András Gyurcsány szivarzsebéből óbégat

A Böszme kottájából játszik.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix, kihasználva, hogy volt pár nap pihenője, kényelmesen elhelyezkedett kedvenc foteljában és a YouTube-on böngészgetett. Elsősorban régi kabaréjeleneteket keresett, mert nagyon szerette ezeket a vidám történeteket. Talált is számos remek, klasszikus jelenetet, villámtréfát a Telepódium vagy éppen a Szeszélyes évszakok kínálatából. Például Nagy Bandó András több remek jelenete is megtalálható az interneten. A humorista írt néhány kitűnő történetet, ezt mindenképpen el kell ismerni, annak ellenére, hogy véresszájú baloldali hőzöngő lett belőle. 

A hírlapíró az utóbbi időben már nem is követte a balos médiában a különböző  haknijait, ahol rendre nagyon csúnyán beleszállt a kormányba, sokszor visszataszító, személyeskedő stílusban. Pont azért, mert már nagyon sok volt, amit csinált. Elvetette azt a bizonyos sulykot. Most azonban Félix egy érdekes írására lett figyelmes a Magyar Hang oldalán. Azért keltette fel az érdeklődését ez a cikk, mert a választási győzelem óta nagyon foglalkoztatja az a kérdés, hogy mi lesz, mi várható a baloldalon. Nagy Bandó András publicisztikája pedig éppen erről szólt, az volt a címe, hogy Szétesett összefogók. Íme egy hosszabb gondolat az írásból:

„Mit tegyen az a közel kétmillió magyar ember, aki a változásra voksolt, és ehelyett megkapta az immár örökösnek látszó változatlanságot? Akár a győztes, a vesztes oldalon is ugyanazt szerették volna: maguk előtt tudni-látni valakit (ez egyszer már/ most valakiket), akit érdemes követni, akiért érdemes akarni, lépni, tenni, akiben látni a változás reményét, a változtatás vágyát és akarását. Ez így kissé patetikus, de akkor is igaz. Ami borítja az egészet, az a változást akarók sokfélesége, hiszen még a változást se egyféleképp akarták, ha tetszik: akartuk. Jó találmány volt az előválasztás, de rossz ötlet volt az ünneplés a végén. A futamgyőzelem diadalünneppé vált, sokan érezték úgy, hogy igen, most sikerülni fog. Akik láttak már versenyző kajakozókat, emlékezhetnek rá: nem a kajak orrára figyelnek, hanem a mellettük evező ellenfeleikre. Abból tudják, mit kell tenniük a győzelemért. Esetünkben az ellenfél állva hagyta őket. Hogy kiket? A sokféléket. Mert hiába fogták meg és emelték magasba egymás kezét, más-más gittet rágtak. Ők is és híveik is. […]”

Nagy Bandó András azon siránkozik, hogy amíg ilyen széttöredezett, több pártból álló a baloldali ellenzék, addig gyakorlatilag nincs esélyük legyőzni a kormánypártokat. Annak ellenére írja ezt, hogy ezen a választáson bizony összeállt valamennyi baloldali formáció és így is csúfos vereséget szenvedtek. Az tisztán látszik, hogy a választás győztese a baloldalon Gyurcsány Ferenc. Neki pedig az az érdeke, hogy egy nagy közös párttá gyúrja a kis baloldali pártokat. Ebbe az irányba kezdenek mozogni a baloldali megmondóemberek is. Ezért volt érdekes Nagy Bandó cikke, mert elkezdődött a lassú bevezetése, adagolása ennek a vágyott Gyurcsány-modellnek. Nagy Bandót is zsebre vágta az őszödi Böszme. A nagy terv első lépése a DK-vezértől az „önzetlen” segítségnyújtás.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez meg is történt a héten. „Csereberék és trükközések után hat (!) baloldali frakció alakult az új Országgyűlésben” írta közösségi oldalán Kocsis Máté, aki hangsúlyozta: „mindössze 34 százalékos eredményt értek el a közös listával, jóval kevesebb képviselőjük van, mint az előző ciklusban, mégis több frakciójuk lesz, emiatt pedig hárommilliárd forinttal többet kaphatnak”. – Ezért trükköztek ezek ennyit – summázott a Fidesz frakcióvezetője. Teljesen igaza volt Kocsis Máténak, hiszen a különböző háttéralkuknak, titkos egyezményeknek köszönhetően végül a DK-nak tizenöt, a Jobbiknak, a Momentumnak és az MSZP-nek tíz, a Párbeszédnek hat, az LMP-nek pedig öt képviselője lett az új Országgyűlésben, noha egy listán indultak. Az LMP-nek például Gyurcsányék adták oda Dobrev Klára mandátumát, hogy a zöldpárt önálló frakciót alakíthasson. 

– Elképesztő! Csak idő kérdése, mikor áll elő Gyurcsány azzal a bizonyos farbával. Gyanítható, hogy az EP-választás után, amikor szépen be fogják árazni az emberek a baloldali pártocskákat, ennek el is fog jönni az ideje. Addig pedig várhatjuk a Nagy Bandó Andráséhoz hasonló cikkeket. Mert az teljesen egyértelmű, hogy gyakorlatilag mindenki a baloldalon Gyurcsány kottájából játszik - gondolta magában Felhévizy, majd rákattintott a klasszikus Márkus–Haumann–Körmendi-féle Három nővér paródiára, ami mindig felvidította, még olyankor is, amikor az ellenzéknek sikerült őt felhúznia.

Borítókép: Nagy Bandó András humorista, író, előadóművész (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarország nincsen egyedül!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Miért tört ki a harmadik világháború?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.