idezojelek

Az újpesti bunkó

Véber Györgyöt örökös eltiltással kell sújtani a fiatalokra zúdított szitokáradat után.

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós
Cikk kép: undefined
2022. 10. 11. 11:00
Fotó: Czeglédi Zsolt

Döbbenetes felvétel került nyilvánosságra a napokban. Véber György, az Újpest U19-es labdarúgócsapatának edzője minősíthetetlen stílusban szidalmazta a saját játékosait az MTK elleni bajnoki mérkőzésen.

Előre is elnézést kérünk érzékeny lelkű olvasóinktól, de elkerülhetetlen a tiráda szöveghű idézése, hogy átérezzük az ügy súlyát.

„K…a életbe, ereszd már el, kerüld ki körbe, b… meg! Beleül az öledbe! Ez nem igaz, hogy nem mész rá, egy hónapja ugatom! Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt minden meccsen. Buta f…sz! B… szájba az összes a k…a anyját! Neked eszed annyi van b… meg, mint annak a bábunak ott, vitted ki a raktárba, b… meg… A fa…omba kerültök ti ide, b… meg, Újpestre, ilyen tudással. Vak g…k gyülekezete, b… meg. Goldballba, meg ott kéne, a f…om tudja, hol lennetek. Falutokba. Senkiháziak.”

Véber Györgyöt, az egykori újpesti kedvencet persze nem kell bemutatni. Anno a Pécs vezetőedzőjeként már letette a névjegyét, amikor keresetlen szavakkal alázta meg a saját játékosait. A mostani eset mégis egészen más. Fiatalokat, kiskorúakat szidalmazott alpári stílusban, minősíthetetlen szavakkal.

Az üggyel több lap foglalkozott a napokban, volt, amelyik magától az edzőtől, sőt az Újpest FC-től is magyarázatot kért a történtekre. De nem kapott. Persze a tettek ez esetben is magukért beszélnek. Az amúgy 1-1-es döntetlenre végződött ominózus mérkőzést október 1-jén rendezték. Az Újpest U19-es csapata azóta lejátszott egy újabb meccset, pénteken 2-0-ra kikapott a Vasastól, és az együttest akkor is Véber György irányította.

Ez a botrány nem Véber György magán-, illetve az Újpest belügye. Az eset az egész magyar labdarúgás szégyene. A Magyar Labdarúgó-szövetségnek kell foglalkoznia vele. És ha a testület kellő súllyal ítéli meg az obszcén ámokfutást, akkor nem hozhat más döntést, mint hogy Véber Györgyöt edzői minőségben örökös eltiltással sújtja.

Borítókép: Véber György (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.