idezojelek

Hajdú Péter zseniálisan mattolta Gulyást a Partizánban

Marci csak pislogott.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix rendszeres YouTube-fogyasztó. A sok színvonaltalan videó mellett számtalan érdekes tartalom is található ezen a videómegosztó csatornán. A hírlapíró természetesen nagy örömmel nézi a jobboldali videókat, műsorokat, de követi a baloldal népszerű csatornáit is Friderikusztól egészen Gulyás Marci műsoráig.

A PartizánPOP hétfő esti adásában például Hajdú Péter volt Gulyás Márton vendége. Azt már megszokhattuk, hogy bárki legyen is Gulyás  vendége, mindig megpróbálja a saját elvakult, balos, liberális értékrendjét ráerőltetni az interjúalanyára. Így tett korábban Majkával is. A népszerű rapperből, műsorvezetőből negatív kritikát próbált meg kihúzni a TV2-vel kapcsolatban, de Majka – Gulyás nagy bánatára – kifejtette, hogy soha senki nem mondta meg neki a csatornánál, hogy mit szabad mondania és mit nem.

Amikor Ördög Nóra volt a vendége, akkor sem tudott kibújni a bőréből. Toleráns liberálisként megpróbálta erőszakosan ráerőltetni Ördög Nórára, hogy valljon színt politikai kérdésekben. A műsorvezetőnő többször kijelentette, hogy nem kíván állást foglalni politikával kapcsolatos témákban, ennek ellenére Gulyás Márton megpróbálta kierőszakolni belőle, hogy mondja ki: kormánypárti vagy ellenzéki kötődésű-e.

Számtalanszor bebizonyosodott a magukat befogadónak és elfogadónak tartó liberálisokról, hogy csak addig elfogadók, amíg valaki úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.

Emlékezzünk vissza, mit műveltek Lékai-Kis Ramónával, amikor az RTL Klubtól átszerződött a TV2-höz. A csinos színész-műsorvezető a döntését hiába próbálta indokolni az új szakmai kihívás lehetőségével, a liberális tolerancia bajnokai gyakorlatilag szétszedték a közösségi hálós platformjain. Mondván, eladta magát a Fidesznek, ő is Orbán embere lett, a kormányzat szekértolójává vált.

Hasonlóan járt Földes László Hobo is, akit pedig azért támadtak a baloldaliak, mert leszerződött a Vidnyánszky-féle Nemzeti Színházhoz. Tóth Gabi énekesnő is megkapta a magáét a baloldaliaktól, liberálisoktól, amikor vállalva vallásosságát és hitét, a nemzetközi eucharisztikus kongresszus önkéntes hírnöke lett. De így lett egy csapásra 2002-ben Egerszegi Krisztinából, mindenki Egérkéjéből csak a fél ország Egérkéje, miután felolvasták a levelét azon az emlékezetes Fidesz-nagygyűlésen.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most éppen Hajdú Péter volt soron, Gulyás nála próbálkozott be, valószínűleg azért, mert a műsorvezető-producer jelenleg Vaszily Miklós TV2-elnök tanácsadójaként dolgozik. Ez volt a bűne, ezért próbálta meg őt is behúzni a csőbe a módfelett haladó gondolkodású Gulyás. Számos témát érintettek a beszélgetésben. Gulyás igyekezett kellemetlenkedni, de Hajdú nagyon korrektül válaszolt minden kérdésre. Természetesen a politika is napirendre került.

Hajdú elmondta, hogy három miniszterelnökkel is tudott interjút készíteni, és kiemelte, hogy többször volt szerencséje Orbán Viktorral is beszélni. Mire Gulyás kifakadt, és elmondta a szokásos baloldali toposzt, hogy ma már ilyen nem lehet, mert nem válaszol a miniszterelnök az újságírói kérdésekre, nem készülnek vele interjúk. Hajdú erre a TV2-t hozta fel példaként, hogy bizony ott is készült ilyen interjú, Gönczi Gábor készítette. Ekkor bukott ki Gulyás, mondván, a TV2 a Fidesz televíziója. Hajdú Péter ekkor elmondta, hogy ez nem igaz, nem a Fidesz a tulajdonosa a csatornának, majd hozzátette: 

„Szerinted kifogásolható a TV2 szakmai színvonala? Én úgy tudom, hogy a TV2 hírműsora piacvezető, a Sztárban sztár piacvezető, a Mokka piacvezető, mi a baj?”

Gulyás innentől kezdve csak hebegett-habogott, mindenféle perekről zagyvált, de érdemi válasza nem volt. Hajdú Péter a saját műsorában zseniálisan mattolta a pökhendi és sokszor arrogáns, önmagát módfelett korrektnek tartó Gulyást.

„Mindig ez történik, ha szembesítjük a tényekkel a baloldaliakat. Azonnal kifogynak az érvekből. Ennek a beszélgetésnek számomra az a konklúziója, hogy a mindennapi életben is ezt kell tennünk, ha bepróbálkoznak nálunk a baloldali honfitársaink, merjünk bátran érvelni, mert az igazság a mi oldalunkon van” – gondolta magában Felhévizy, majd leült kedvenc foteljába és elégedetten kevergetni kezdte a szokásos reggeli kávéját.

Borítókép: Hajdú Péter a Partizán műsorában (Forrás: képernyőkép, YouTube/Partizán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.