idezojelek

Puzsér hajlításai

A gyalázkodó stigmatizálás bolsevik tempó, ami egyik jellemző tünete a szétzüllőben lévő baloldalnak.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
Fotó: Éberling András

Ne hazudj! (...) Arra célozgattál, (hogy meghajlott a jellemem), úgyhogy részemről a beszélgetés itt véget is ért – mondta Schiffer András Puzsér Róbertnek a Harcosok klubja című podcast minapi adásában. Az LMP egykori elnöke azt sérelmezte, hogy a publicista „sunyi módon” kétségbe vonta az erkölcsi integritását, amiért egyes kérdésekben a kormányéhoz hasonló álláspontot fogalmazott meg az elmúlt években. Schiffer bolsevik tempónak nevezte, ha valaki a személyeskedés szintjére süllyedve igyekszik kikezdeni a másikat, pusztán azért, mert az eltérő módon vélekedik különböző dolgokról. 

Ez a bolsevik tempó egyik jellemző és átfogó tünete az erősen szétzüllőben lévő baloldalnak és belső rothadásának, hiszen a balliberális elit jó ideje rutinszerűen válogatott gyalázkodásokkal stigmatizálja azokat a – velük akár szövetséges – értelmiségieket, akik nem a Gyurcsány-koalíció fősodrába hézagmentesen illeszkedő mantrát fújják. 

E kórusban a Facebookon vagdalkozó pártpolitikusok mellett (mint például a DK-s Vágó István) megtalálhatók a holdudvar és a karzat olyan habzó szájú megmondóemberei, mint Gábor György, Farkasházy Tivadar, vagy éppen Juszt László. Rendszeresen, gyűlölködve fröcsögnek azok ellen, akik náluk árnyaltabban látják a magyar közéletet, így előszeretettel szekértolózzák vagy árulózzák a közszereplők azon csoportját, akiknek a legismertebb alakjai Hont András, Ceglédi Zoltán, Vona Gábor. Míg a nem szélsőséges nézeteket képviselő balosokat az említett vádakkal és sértésekkel illetik, a jobboldaliaknak a náci bélyeget osztogatják előszeretettel. Ahogyan a történelemben a különböző tömeghisztériák az eredetileg mérsékeltebb, de befolyásolhatóbb embereket is hatalmukba kerítették, ez látható most is. 

A korábban nyomokban önálló gondolatokat tartalmazó Puzsér Róbert is jó úton van afelé, hogy Farkasházyékkal egy lapon emlegessük, mivel – Schiffer szavai szerint – érvek nélkül, üvöltözve és hazudozva igyekezett hitelteleníteni a vitapartnerét. Mindeközben Puzsér arra sem figyelt, hogy legalább önmagának ne mondjon ellent, hiszen arról is beszélt a műsorban, hogy a Fidesz „óriásbolygójától” és az ellenzéki „szeméthalomtól” távol eső gravitációs pontot keres a hazai politikai térben, Schifferen pedig azt kérte számon, hogy ő nem ezt teszi. Ugyanis ha visszanézzük, vagy visszahallgatjuk Puzsér megnyilvánulásait az elmúlt másfél évből, akkor látható, hogy éppen a publicista volt a Márki-Zay Péter vezette Gyurcsány-koalíció legvehemensebb apologétája az áprilisi választás előtt, s több alkalommal is pátoszba hajló módon tört lándzsát a később történelmi vereséget szenvedő és totálisan alkalmatlannak bizonyult miniszterelnök-jelölt mellett.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Puzsér Róbert publicista (Fotó: Éberling András)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.