idezojelek

Kegyetlen támadás indult: az a bűnük, hogy Orbánra szavaztak

Ismét célkeresztbe került a vidék Magyarországa.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Felhévizy Félix nagyon szereti a hasát. Imád jókat enni, kedveli a hagyományos magyar ételeket, a hurkát, a kolbászt, a sonkát, a disznósajtot, a szalonnát, és ezekből az ételekből is leginkább a házi készítésűekért rajong. Nincs is annál finomabb, ha egy gazda a saját ízlése szerint fűszerezi a kolbászt, készíti a szalámit vagy füstöli a sonkát. 

A hírlapírónak szerencséje van, mert vidéki rokonaitól rendszeresen kap ezekből a házi finomságokból. Vagy csomagban, vagy pedig, amennyiben ideje engedi, személyesen megy le ezekért a mennyei ételekért. Természetesen többször részt vett disznóvágáson, ami mindig nagyszerű élmény egy budapesti embernek. No nem az a pillanat, amikor a kiválasztott állattal végez a böllér, hanem sokkal inkább az azt követő eseménysor, a sertés különböző módon történő feldolgozása érdekes és izgalmas feladat, és persze a munka közben elfogyasztott egy-két pohár pálinka sem megvetendő dolog. 

A disznótor régi hagyomány, amit még nagyon sok helyen, szinte minden vidéki városban tartanak és nemcsak turistalátványosságként, hanem a mindennapok részeként. Pont ezért akadt meg a szeme Felhévizynek a 24.hu egyik cikkén, melynek már a címe is sokat elárult a baloldal vidékieket rendszeresen degradáló gondolatvilágáról: 

Győzelmi mámorban úszott a falu a gőzölgő holttest fölött. 

A baloldali média egyik zászlóshajójának újságírója kimerészkedett a Nagykörút védelméből, és ellátogatott a vidék Magyarországára, ahol rácsodálkozott a disznóvágásra. A cikkből kiderült, hogy mennyire nem ismerik a vidéki emberek életét, lelkületét ezek a baloldali megmondóemberek, hiszen a szerző a következőképpen fogalmazott hozzáértően: 

„Akadnak, olyan települések, ahol még ma is van disznóvágás. […] Manapság ez a hagyomány már eltűnőfélben van, sokan úgy gondolnak rá, mint egy feleslegesen brutális népszokásra […]”

Rossz hírem van szegénynek: a valóság az, hogy szinte mindenhol van vidéken ilyen idejétmúlt, régi barbár népszokás. Még Pottyondy Edina is szóvá tette ezt a bugyuta belpesti álláspontot. De azért a baloldal szabadszájú megmondóembere, aki rendkívüli módon, kínosan ügyelve minden szavára, próbál ide is és oda is mondani valami jót, nem mulasztott el egy másik, messze földön híres magyar hagyományba, a busójárásba belekötni, egyenesen a Pride-dal összehasonlítva a két eseményt. 

De ne legyen illúzióink. Ezek a megnyilvánulások nem a véletlen művei, hiszen mindennapos a magyar vidék lealacsonyítása, nevetségessé tétele és kioktatása. Természetesen ennek tudjuk jól az okát: a vidék Magyarországa Orbán Viktorra szavazott. 

Ennyi. 

Ezért gúnyolódik a vidéki embereken az RTL sorozata, ezért mondták azt a baloldali pártok képviselői a választások előtt, hogy csak azért szavaznak a kormányra a vidéken élő emberek ilyen nagy számban, mert tudatlanok. 

Ahogy Márki-Zay Péter fogalmazott: sötétben tartott, trágyával etetett gombák. Vagy ahogy a házi szakértőjük, Bruck Gábor mondott véleményt még a választások előtt: Orbán vidéki szavazói krokodilagyúak, buták, rasszisták, kirekesztők, akiknek a kocsmától a templomig tart a világ. 

– Ismerjük a baloldal és a módfelett PC-liberálisok véleményét rólunk. Ők mindig magas lóról beszélnek és lenéznek mindenkit, akinek más véleménye van, mint nekik. Számukra mi csak bőgatyás, kurjongatós, barbár disznótorokat tartó begyepesedett agyú lúzerek vagyunk. Gondolják így, lelkük rajta. Mi pontosan tudjuk, hogy mi az igazság, és ezt 2010 óta meg is mutatjuk a választásokon – gondolta magában Felhévizy, majd ennek örömére feltett melegedni egy nagy adag toros káposztát a pár héttel ezelőtti disznóvágás emlékére.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő érkezik az EU-tagállamok vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben a tanácskozás második napján, 2022. október 21-én  (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.