idezojelek

Köd Zugligetben

Kossuthot és Petőfit csak Mr. Pressman látta a büféből jövet.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Meseország mindenkié alkotói ugyanolyan hősök, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor – magyarázta a közönségnek David Pressman nagykövet az Amerikai Egyesült Államok zugligeti rezidenciáján tartott hétvégi pride pikniken. Bár a vendégeket nem hökkentette meg a hasonlat, kíváncsi lennék, mit szólnának e párhuzamhoz a magyar história említett nagyjai odafönt. 

Büszke lenne-e Magyarország kormányzója, kihúzná-e magát a Nemzeti dal koszorús költője, hogy 2023 nyarán egy Amerikából idetelepített, szereptévesztésben szenvedő, túlmozgásos ember egy kalap alá veszi őt egy botrányok övezte, gyermekagy-zsugorító iromány szerzőivel. Válaszuktól lehervadna a vigyor Mr. Pressman ábrázatáról.

De hát ez csak fikció. Az egész lényege, hogy kell a reklám a Labrisz Leszbikus Egyesület támogatásával megjelent „mesekönyvnek”. (Meg úgy általában a kacifántos, betegre cifrázott, elfajzott szexnek.) Pár hónapja az Európai Parlamentben is bemutatták a könyvet. Nem fogják elhinni, de épp a hazánkról lesújtó jelentést készítő francia zöld politikus, Gwendoline Delbos-Corfield méltatta a kötetet. 

Azt próbálta a közönségbe sulykolni, hogy a Meseország mindent reprezentál, amitől Orbán Viktor fél: egy befogadó társadalmat, ahol a gyerekek és a felnőttek „kivirágozhatnak”. 

A zugligeti buliról örömittas riportban tudósított a 444.hu, kiemelve, hogy a vendégseregben Cseh Katalin momentumos csapata volt a legnépesebb, de olyan notabilitások is megjelentek, mint például Tordai Bence és Szabó Tímea (Tordai a közelben álló zugluxusvillájából érkezhetett), s persze ott volt a cuki Steiner Kristóf is.

Kossuthot és Petőfit csak Mr. Pressman látta a büféből jövet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.