idezojelek

Régi csibészek

A belpolitika űzött szereplői közül is kiemelkedik Gábor György, a DK „szellemi műhelyének” frontembere.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A belpolitika űzött szereplői közül is kiemelkedik Gábor György, a DK „szellemi műhelyének” frontembere. (A tudós társulat Gyurcsány Ferenc ötletére alakult azzal a céllal, hogy megfogalmazza, miért nem jó nekünk ez az Orbán-világ.) A mindenhez is értő műhelyvezetőt minap a miniszterelnök egyik beszédrészlete verte ki a járásából. „»Egykor Clemenceau-tervnek hívták, ma úgy hívják, Soros-terv. Amit egykor Párizs környéki békének hívtak, azt ma Európai Egyesült Államoknak hívják. Ami valaha az antant volt, az ma a nyílt társadalom, multikulturalizmus és genderideológia. Akkor fizikai, ma szellemi megszállás« – mondta soproni haknija során Orbán Viktor.” Gábor gondolkodó erre Umberto Eco egyik előadására hivatkozott; az olasz író-filozófus állítólag kijelentette: aki történelmietlen párhuzamokkal operál, s egyenlőségjelet tesz múlt és jelen közé, az egyszerre gyalázza meg a múlt emberét s a jelenben élőt. „Elképesztően pontos volt Eco. Amúgy Orbán, Kövér és a többiek szakmányban vonják meg ócska és aljas történelmietlen párhuzamaikat.”

Az nem „történelmietlen párhuzam”, hogy ellenfelei, Gábor György cimborái Orbán Viktort módszeresen Hitlerként ábrázolják, Mussoliniként emlegetik? Csak kérdem…

Az a helyzet, hogy a mai baloldal – közte DK-s bölcsünk – rádöbbent: békés viszonyok közt semmire se mennek, az ő igazi terepük a zavarkeltés. Nagy kedvencem Magyar Bálint, aki pár éve a Project Syndicate nevű portálon amiatt sajnálkozott, hogy a kommunizmus bukása után Magyarország nem liberális demokráciát, hanem maffiaállamot épített. Egyik amerikai útja során pedig arról értekezett, hogy a kormány egy parazita képződmény, miniszterelnöke legitimálta az antiszemita és rasszista nyelvezetet az országban. Volt, hogy egy brüsszeli könyvbemutatón azt mondta: az Orbán-kormány egy félautokrata, parazita képződmény, választói pedig rasszisták. Magyar Bálint szereplése egyébként szervesen illeszkedik a többi, Nyugat-Európában évek óta haknizó cimbora repertoárjába. Régi csibészek.

Mit is tettek a tanácskommün elzavart, sértett parazitái 1919 után? Mályusz Elemér író-történész 1931-ben megjelent, A vörös emigráció című könyve pontos választ ad. Áthozza az olvasót a mába, mindössze be kell helyettesíteni a Bécsbe menekült egykori népbiztosokat a most nyugatra szaladgáló, ármánykodó liberálisainkkal. Ordít a párhuzam. „Jól tudják és érzik, hogy békés viszonyok között semmit sem remélhetnek, ezért minden igyekvésük a helyzet felborítása, a belső ellentétek szítása – írja Mályusz. – Elképesztő igyekezettel megy a gyűlölködés Horthy nemzeti kormánya ellen. A földmívelő nép indulatát a polgárság ellen akarják felkorbácsolni, a munkásságét meg mindkettő ellen […] Ma az antiszemiták nevében írják röpcéduláikat, holnap pedig a zsidóbarátok nevében. A fő cél mindenütt a belső ellentétek mélyítése, hogy a felfordulás lehetséges legyen.”

Történelmietlen párhuzam?

Csurka István sűrűn is figyelmeztetett az ismétlődő históriára, a magyarság ellenségeinek vissza-visszatérő szándékára. 1998. február 8-án írta a Magyar Fórumban: „A végső cél a magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. Ez a kor, amelyben élünk, különösen az, ami ránk következik a jövendő században, a népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük […], saját igényeiknek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között […] A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz. […] Nagyon keserű lesz akkor magyarnak születni.”

Nem, dehogy tűnt el a „dicsőséges tanácsköztársaság-csapat”, csupán átvedlett. A kígyók itt kígyóznak közöttünk.

Borítókép: Gábor György (Fotó: képernyőkép/YouTube)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.