idezojelek

Erre készülhetett Gyurcsány

A sikertelen gazdatüntetés óta a DK-s nemzetmegvezető sem írja már le újabban minduntalan, hogy készül.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nemigen esik szó arról a kudarcba fulladó, helyesebben meghiúsult gazdatüntetés kapcsán, hogy országosan mennyi pozitívummal járt a baloldali politikai spektrum majdnem minden pártját belakó botcsinálta ügyvéd, Szabó Bálint mesterkedése. E nélkül a hamvába holt kamuesemény nélkül nem derült volna ki ennyire kristálytisztán, milyen erős morális és szakmai alapokon áll a hazai gazdatársadalom. Hisz csupán egyetlenegy árva, teremtett traktoros ugrott be a szélhámoskodásba, akit a baloldali botrányspecialistának utólag sikerült megtalálnia. Ezzel pedig bizonyították a mezőgazdászok, hogy sokkal, de sokkal több eszük van, mint a komplett magyar baloldalnak, szőröstül-bőröstül, pórázon tartott pitbullsajtójukkal egyetemben, amely úgy nyelte be az egész smafu, átlátszóan kitalált gazdademonstrációt, mintha a harmadrangú dél-amerikai szappanoperák szintjén megállt volna a valóságérzékelésük.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanulság: korábban keljen fel az, aki a vidéki gazdálkodó emberek hiszékenységére, átverhetőségére akar alapítani egy ellenzéki indíttatású, kormányellenes rendezvényt. Pontosítsunk: bármilyen korán kel fel az illető, demagóg próbálkozásai kudarcra vannak ítélve. Van azonban egy jelentős eredménye is ennek a lényegében bohózatba fulladó ijesztgetésnek, már azon kívül, hogy kiderült: bolond, de legalábbis szupernaiv ember az, aki az önjelölt vígjátéki Dózsa György szerepére törő szegedi önkormányzati képviselő egyetlen szavának is hitelt ad. Nagy nyereség ugyanis, hogy a jelek szerint fellebbent a fátyol arról a féltve őrzött titokról, mit takar Gyurcsány Ferenc 2006-os nemzetveretőnek az a fenyegető, unos-untig ismételgetett mondata: Készülünk!

Nem elhanyagolható a valószínűsége: hát erre készültek! Akinek mégis kételyei támadnának rejtvényfejtésünk igazságtartalma iránt, az nézze meg nyugodtan, milyen címekkel konferálta föl a Nyugati Fény című portál már napokkal ezelőtt a közelgő gazdatüntetést. „Tüntetéshullám: traktorral mennek a gazdák Orbán ellen”; „Megrettent a kormány a hídblokkoló gazdatüntetés hírétől, a rendőrség megbénítja a tiltakozást”. Majd még harciasabbra srófolták a hangerőt: „A gazdákat nem érdekli, mit mond a rendőrség. Elegük lett, vonulnak a traktorok. Közel 1800 gazdát vár traktorokkal a nemzeti ünnepre, Budapestre Szabó Bálint, a gazdatüntetés szervezője.” Majd 19-én már kifejezetten drámai, szinte apokaliptikus húrokat pengettek: „Óriási tüntetéshullám: a tanárok is csatlakoznak az országos gazdatüntetéshez”.

Most jön azonban a meglepetés: mindezen cikkeket úgy törölték a portálról, mintha ott sem lettek volna. Valamiért úgy érezhették a jeles szélsőbaloldali szerkesztők, hogy ezek a cikkek nem váltak a dicsőségükre. És ebben igazuk is volt. A Hírkereső.hu-n azonban megmaradtak átverhetőségük bizonyítékai, a címek, még ha az is olvasható, ha ráklikkelünk az írások megőrzött helyére, hogy „A keresett oldal nem található”. Ezzel párhuzamosan – minő véletlen egybeesés! – a DK-s nemzetmegvezető sem írja már le újabban minduntalan közösségi oldalán sokat sejtetően, hogy készül. A logika szabályai szerint ez is arra utal, hogy a gazdátlan tüntető- és embermentes vicctüntetés volt hatalmas készülődésének a tárgya.

Meggondolásra ajánljuk: vajon mennyivel volt nagyobb ez a gazdatüntetéses átverés, mint a többi baloldali, tüntetésnek nevezett kiscsoportos foglalkozás? Egy veszély viszont tényleg reálisnak tűnik: várható, hogy a történésektől rendszerint független CNN és a The New York Times mint elsöprő erejű tömegdemonstrációt emlegeti utólag a Szabó Bálint-féle szuper szűk körű összejövetelt. Honnan szedik majd össze hozzá a fotókat, felvételeket? Semmi gond. Legfeljebb valamelyik több százezres tömeget vonzó békemenet képeit mellékelik, nyúlják le hozzá illusztrációképpen, mint arra volt már eset egy német lapban. A független, hiteles tájékoztatás nevében. Ahogy szokták.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Bama/Mediaworks/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.