időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo
ŐRZŐK LÁZADÁSA – Brüsszel szervezi az illegális bevándorlást a határok védelme helyett

Migránsbandák kereszttüzében

Gajdics Ottó
2023.10.03. 04:40 2023.10.03. 07:27
Migránsbandák kereszttüzében

Nem volt olyan régen, amikor belefutottam az M5-ös autópálya végén a lövöldözés utáni helyszínelésbe. Mint megtudtam a hírekből, az autópiac környékén elfogták a menekülő embercsempészeket, akik szerencsére nem találtak el senkit fegyvereikkel, de tettük előrevetítette mindazt, ami mára jellemzővé vált a déli határon. Mindennapossá vált a fegyverropogás a szerb oldalon, sőt előfordult már az is, hogy átlőttek a magyar oldalra egy közösen járőröző szerb–magyar rendőrökből álló csoport felé. Személyi sérülés ekkor sem történt – egyelőre. De ilyen körülmények között bármikor bekövetkezhet a tragédia. 

Legutóbb Szentendrén lőtte ki egy rendőr a felé száguldó embercsempész autójának kerekét, miután odáig üldözték keresztül az országon, és más módon nem tudták megállítani. Az említett példák jól mutatják, hogy szintet lépett az illegális migráció okozta válság térségünkben, miközben az Európai Unió döntéshozói úgy tesznek, mintha semmit nem értenének az általuk okozott problémákból, más-más néven ugyan, de újra és újra visszatérnek a kötelező kvóta szerinti elosztás abszurd ötletének erőltetéséhez.

Most éppen elfogadtak egy krízisrendelet-tervezetet, amit Rétvári Bence migránsmágnesnek nevezett. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: nem a határok megvédéséről, hanem illegális bevándorlók további betelepítéséről szól a tervezet, ami az utolsó eleme a nyár elején a minősített döntéshozatalt megkerülő, konszenzusra törekvés nélkül átvitt migrációs paktumnak. 

A jogi csűrés-csavarás lényege, hogy amennyiben valahol hirtelen összegyűlne sok ezer migráns, mint például Lampedusa szigetén, akkor Brüsszel joga lesz eldönteni, hogy közülük melyik tagország hányat köteles átvenni a krízishelyzetre való hivatkozással.

 Ráadásul ebből a verzióból már hiány­zik az a lehetőség, hogy aki nem akar befogadni migránsokat, az fizessen pénzbüntetést. Soron kívüli kötelező kvótáról van tehát szó egy olyan gumiszabályokból álló rendeletben, amely nem tisztázza, mit értünk krízishelyzet alatt, nincs benne semmilyen garancia, beleszólási lehetőség az érintett országok részére. Az önsorsrontó, önfeladó brüsszeli elit tehát úgy kíván harcolni az illegális bevándorlás ellen, hogy egy tollvonással legálissá nyilvánítja azt. Nem feltartóztatja az inváziót, hanem el akarja hárítani az akadályokat az útvonalukról. Mint akinek elment a józan esze.

Hiszen ezzel nem oldódik meg semmi. Továbbra sem tudjuk majd, kik ezek az emberek, honnan jöttek, mik a szándékaik. Azt viszont nagyon jól megtanultuk az elmúlt években, hogy ahová betették a lábukat, onnan szinte lehetetlen kitoloncolni őket, hiába derül ki róluk, hogy köztörvényes bűnözők, erőszaktevők vagy netán terroristák. 

Európa elárulói még mindig abban a hamis illúzióba ringatják magukat, hogy sikerül majd integrálni ezt a gyülevész hadat, és megoldódnak a demográfiai, valamint a munka­erőgondok a kontinensen. Gyáván és sunyin hunynak szemet a számukra is nyilvánvaló tények fölött, amelyek világosan megmutatják, hogy az így érkezett tömegek nem tudnak, de nem is akarnak integrálódni. 

Nem tanulják meg a befogadó ország nyelvét, nem tekintik uralkodónak az itt talált kultúrát, és magasról tesznek a mi társadalmainkat szervező törvényekre és szabályokra. A demográfiai problémákat úgy oldják meg, hogy szép lassan többségbe kerülnek mindenütt. Már az a szűk réteg is, amelyik hajlandó iskolába járatni gyermekét, elérte, hogy az oktatási intézményekben kisebbségbe szorultak az európai gyerekek a bevándorló-hátterűekkel szemben. Néhány évtized, és ez lesz az általános az élet minden területén.

A bevándorláspárti baloldal még reménykedik abban, hogy hálásak lesznek nekik az idecsődítettek, ezért akarnak szavazati jogot adni nekik minél hamarabb, most éppen Németországban. Pedig jó, ha tudják, amint kialakul többségük, azonnal saját pártokat hoznak majd létre, és saját képükre formálják majd a politikát és a közélet intézményrendszerét is.

 Az is badarság, hogy egyes migránssimogató politikusok azt hiszik, az iszlámmal is sikerül majd oly módon elbánniuk, mint a kereszténységgel tették. Az egyház és az állam szétválasztását Nyugaton már a kereszténység felszámolásával azonosítják a fekete öves ateisták. Alattomos akcióik a szelíd és erőtlen ellenállás miatt sajnos egyre sikeresebbek. Európa iszlamizálódása látszólag az ő malmukra hajtja a vizet, hiszen nagy létszámú keresztényellenes tömeget vegyítettek a fogyatkozó kereszténység közé. De ne legyenek illúzióik: ha ugyanezt a folyamatot megpróbálnák az iszlámra kiterjeszteni, fájdalmas lenne az ébredés a lázálomból. Idétlen próbálkozás máris a Korán visszatérő elégetése, és nagyon súlyos ára van, ez jól látszik a svéd városok utcáin. A hitetlenek ellen ugyanis még ádázabb küzdelemre szólítanak fel az imámok, mint az eltévelyedett más vallásúak ellen. Nincs tehát bizonyíték arra, hogy bármi megoldódna Európa gondjaiból a migráció erőltetésével, az viszont jól látszik, hogy az illegális bevándorlás újabb súlyos problémákkal terhelte meg a kontinens életét. Ezért nagyon lényeges az ellenállás, ami a magyar álláspont alapja.

Meg kell tehát védeni a külső határokat, és a menedékkérelmeket ezeken a határokon kívül kell elbírálni. Magyarországon nem lesznek migránsgettók, és nem fogadunk semmilyen kvótamigránst. Nem a problémát kell ide hozni, hanem a segítséget kell oda vinni, ahonnan ezek az emberek elvágyódnak. 

Az Európai Unió egyébként még a pontos megnevezésekkel is adós. Mindenkit menekültnek igyekszik beállítani, pedig lényeges különbség van a háború borzalmai elől menekülő nincstelenné vált emberek és a több ezer eurót embercsempészekre költeni tudó szerencselovagok között, akik egy jobb élet reményében indultak útnak. Nem állítja senki, hogy minden ilyen gazdasági bevándorló egyben gazember is. Lehet új hazát választani legális úton, papírokkal, a szándék világos megfogalmazásával. Ez és ez vagyok, innen jöttem, itt akarok letelepedni, ehhez értek, ezt fogom itt csinálni, fogadjatok be. Világos, tiszta beszéd, ami alapján el lehet dönteni, befogadjuk-e vagy sem. De amikor jönnek az Alik ezrével, mind ugyanott, ugyanakkor született, nincs okmány náluk, csak az NGO-k utasításai a méregdrága mobiljaikon, no, ettől múlik el minden szolidaritás a hazája szuverenitásának megóvását fontosnak tartó emberekből. Az említett szuverenitás fundamentuma pedig a határok megvédése.

Milyen furcsa tudathasadás az Európa elitjében, hogy számolatlanul önti a pénzt és a fegyvert Ukrajnába, hogy a megtámadott ország meg tudja védeni határait és ezzel szuverenitását! Ugyanakkor nevetséges mértékben járult eddig hozzá, hogy meg tudjuk védeni az Európai Uniót a balkáni útvonalon ide özönlő migránsok hadától. Pedig a határsértés, egy ország szuverenitásának megsértése azáltal, hogy engedély nélkül lépi át valaki a határait, bűncselekmény.

 Sokak szerint így is kellene bánni ezekkel az emberekkel, és nagyon súlyos pénzbüntetést kiszabni rájuk minden próbálkozáskor, hogy ne jusson több az embercsempészeknek, és egyszer s mindenkorra elmenjen a kedvük az ilyen viselkedéstől. A felfegyverzett bandákat pedig sürgősen le kell szerelni, amíg tragédia nem történik. Eddig csak egymásnak okoztak halálos sebeket, de a jelek szerint nincs messze az a pillanat, hogy vagy egy civil, vagy egy kötelességét teljesítő rendőr esik áldozatául az egyre eszkalálódó, már-már háborús helyzetnek határainkon. Erre kellene koncentrálni az unió döntéshozóinak, nem a bevándorlás hatékonyabb megszervezésére és a migránsok elosztására. Ha nem a káoszban érdekeltek, hanem valóban fontos nekik az európai értékek védelme, akkor sürgősen adjanak pénzt Európa határainak hatékonyabb védelmére, mert különben már késő lesz. Minden eddigi és leendő áldozat vére azok lelkén szárad, akik nem vették komolyan ezeket a figyelmeztetéseket, és felelőtlen politikájukkal idáig rontották a helyzetet.

Borítókép: Szerb rendőrök őrizetbe vett illegális bevándorlókat kísérnek a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én. A szerb csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai migránscsoportokat fogtak el a Szabadka környéki erdős területeken, a rajtaütésen több lőfegyvert is elkoboztak a határsértőktől.  (Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.