idezojelek

A Nemzetközi Páneurópa Unió is beállt a sorba

A liberálisok szerint a békéről beszélni a civil életben is tilos.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined

Aba Béla, a Magyar Páneurópa Unió Egyesület (MPUE) elnöke a hazai mozgalom elnöksége nevében üdvözölte minap a Patrióták Európáért (Patriots for Europe) jobboldali-konzervatív pártszövetség megalakulását. A nyilatkozat hangsúlyozta, hogy az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójának célkitűzései egybevágnak az MPUE eddigi állásfoglalásaival, a magyar választók békeszerető, független nemzetek szövetségében gondolkodó többségének akaratával.

A magyarországi mozgalom a frakció megszervezéséért köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnöknek, valamint Herbert Kickl és Andrej Babis uraknak, és üdvözölte Jordan Bardella elnököt, illetve Gál Kinga első alelnököt. 

A bátor hangú nyilatkozat arra is kitért, hogy a Manfred Weber vezette Európai Néppárt elkötelezte magát az európai lakosságcsere, az értelmetlen liberális ideológiák mellett, s ezzel az áljobboldal cserben hagyta, vagyis elárulta a jobboldali választóit.

Az MPUE memorandumát nem hagyta válasz nélkül Bernd Posselt, a Páneurópa Unió németországi és Rainhard Kloucek, ausztriai elnöke. Az Aba Bélának címzett levélben Posselt kijelentette, hogy a magyarországi szervezet gondolkodásának semmi köze a Nemzetközi Páneurópa Unió érvényes alapelveihez. Szerinte az alapító, „Coudenhove-Kalergi is az orosz imperializmus elleni európai védelmi közösség felépítésére szólított fel, és Otto von Habsburg már 25 évvel ezelőtt új Sztálinnak vagy Hitlernek nevezte Putyint”.

A levélben szó esik az Ukrajnával való szolidaritás jelentőségéről, valamint a Páneurópa Unió két központi programpontjáról, nevezetesen Ukrajna és más európai népek támogatásáról „a háborús bűnöző és tömeggyilkos Vlagyimir Putyin” ellen.

Posselt ezután a magyarországi szervezet elnökségét lemondásra szólította fel. 

Levelét e szavakkal zárta: „A Nemzetközi Páneurópa Unióban azt fogom kérni, hogy azonnali hatállyal függesszék fel Magyarországot a tagsági jogai alól, és a következő lépésként zárják ki a Nemzetközi Páneurópa Unióból.” Rainhard Kloucek osztrák elnök az Orbán Viktor által javasolt tűzszünetről úgy vélekedett, hogy az az ukránok számára kapitulációt jelentene, ezért szerencsésebb lenne, ha Orbán Viktorék az új frakciójukat nem „Európa hazafiainak”, hanem „Putyin európai barátainak” neveznék.

Aba Béla elnök mindkét levélre udvariasan és okosan érvelve válaszolt. Bernd Posselt urat például így emlékeztette: „Otto von Habsburg elnök úrtól, akit még ma is nagyra értékelünk, két idézet jut eszembe: a »nemzetek határok nélküli Európáját akarom«, és ami szintén nagyon fontos, »minél távolabb van a döntéshozatal az érintettektől, annál jobban sérül a szabadság«.”

A támadásokra az MPUE méltó válaszokat adott. 

Magam részéről e történet kapcsán csupán annyit jegyeznék meg, hogy a Nemzetközi Páneurópa Unió alapítóira, a szabadkőműves Coudenhove-Kalergira, illetve Habsburg Ottóra való hivatkozás ma többek között azért elfogadhatatlan, mert nevezett urak nem háború-, hanem békepártiak voltak, és a mozgalom létrehozásával olyan gazdasági és politikai érdekközösség létrehozása volt a céljuk, amely megakadályozhatja egy újabb világháború kirobbanását.

 De hol van ma ettől Nyugat-Európa? A globalista, föderális gondolkodás oly mértékben eluralkodott Nyugat-Európában (és ebben a mozgalomban is), hogy létükben kezdi fenyegetni a szuverenista, nemzeti elkötelezettségű demokratákat, sőt magukat a nemzetállamokat.

A Vlagyimir Putyin elnök által vezetett, keresztény alapokon álló Oroszország becsmérlő minősítgetése jól tükrözi azt a nyugati übermensch szemléletet, amely nem tiszteli más nemzeteknek a nyugatitól eltérő társadalomfejlődését, és úgy gondolja, hogy a mára szélsőbaloldalivá vedlett „nyugati demokráciát” erővel is rákényszerítheti a világra.

Az Európai Unió magától értetődőnek tartotta és tartja, hogy Oroszországnak, a világ egyik atomnagyhatalmának tűrnie kell a Nyugat politikai és katonai terjeszkedését, amit az ukrajnai belügyekbe való beavatkozással oly mértékben túlzásba vitt, hogy azt az oroszok okkal tekinthették a nemzetbiztonságukat veszélyeztető provokációnak. A háború kitörése óta az Egyesült Államok által kézi vezérelt globalista-balliberális brüsszeli vezetés önti a fegyvereket és a pénzt az antidemokratikus államberendezkedéséről is elhíresült Ukrajna feneketlen zsákjaiba, szítja az oroszellenes gyűlöletet, hozza az ostoba, elsősorban önmagát gyengítő szankciókat.

Bernd Posselt úr, követve a balliberális trendet, a Magyar Páneurópa Unió szervezetét szeretné kizárni a mozgalomból. Úgy jár el, mint azok a brüsszeli héják, akik Magyarországnak az EU-ból való kizárását vagy jogi ellehetetlenítését szorgalmazzák. Nos, ilyenek a nyugati demokrácia mai bajnokai.

A szerző író, újságíró

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.