idezojelek

Határvédő koalíció

Egyre többen látják be, hogy Magyarország lépései voltak a helyesek a határok szigorú, de emberséges védelmével.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az, hogy az Európai Unió jelenlegi vezetői és fősodratúnak kikiáltott önjelölt elitje végtelenül farizeus módon, emberéleteket súlyosan veszélyeztetően viszonyulnak az illegális bevándorláshoz, mára evidencia. Igaz, különböző álhumanitárius hablatyokkal, szószokkal próbálják ezt elfedni a baloldali, pórázon tartott sajtón keresztül, ám akinek van egy csöppnyi sütnivalója, az átlát a szitán. Hisz egyfelől arról beszélnek, hogy meg kell védeni Európa határait, másfelől viszont másról sem povedálnak az újszovjet elvtársak, mint a migráció üdvözlendő voltáról, az illegális bevándorlók vérfrissítő hatásáról, ami az uniót új, szebb jövőt hozó utakra vezetheti.

Ez a végtelenül káros, romboló álszentség pedig a gyakorlatban azt eredményezi, hogy aki a schengeni határokat meg akarja védeni, az patás ördöggé válik a szemükben. Holott a tudathasadt, skizofrén hozzáállással állandóan újabb és újabb meghívóleveleket küldenek a potenciális bevándorlóknak, amivel életük veszélyeztetésére biztatják a távoli helyekről útnak indulókat. Csupán egyetlen kategóriának, egy bűnöző társaságnak kedveznek: az embercsempészeknek, akiket lényegé­ben erkölcstelen módon támogatnak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az imént leírt hamis, emberellenes Európa-lerohasztási játszmát azonban egyre kevesebb ország vállalja, ezért kezdik olyan reális optikán keresztül látni a teendőket és a helyzetet, mint mi, magyarok.

Mind többek térnek észhez, s látják be, hogy Magyarország lépései voltak a helyesek a határok szigorú, de emberséges védelmével, a határkerítés megépítésével.

És mind több állam vállalja is az összefogást, az együttműködést a közös, igazi európai értékek védelmére. Ennek volt újabb örvendetes állomása Novák Katalin magyar köztársasági elnök, Alekszandar Vucsics szerb elnök és Andrej Babis volt cseh miniszterelnök látogatása a magyar határon. A valóságvak, igazság- és migrációtagadó baloldal persze azt mondja: ugyan már, nincs is ott semmi látnivaló. 

Csakhogy ennek éppen az ellenkezője az igaz: nagyon is van. Soha nem látott mértékűvé duzzasztották mesterséges, erőszakos eszközökkel a migrációt, ami meghaladta az elviselhető mértéket. Mint a magyar államfő tájékoztatott róla: ez évben 261 ezer illegális határátlépést hiúsítottak meg a határőrök, s ez a szám kétszer akkora, mint ami tavaly egész évben volt. Ő is utalt rá, hogy az országunkba betörők egyre agresszívabbak, egyre több az embercsempész, s mindennapossá váltak a határt védők elleni támadások. Novák Katalin kijelentette: örül Horvátország csatlakozásának a schengeni egyezményhez, annak viszont nem, hogy Bulgária és Románia csatlakozása várat magára. Hisz egyértelmű: 

sokkal hatékonyabban tudnánk védeni az unió külső határait, ha azok minél közelebb lennének ahhoz a ponthoz, vidékhez, ahonnan a migránsok érkeznek.

Arról is beszélt, hogy Európának erős vezetőkre van szüksége a jelenlegi háborús helyzetben, akik képesek kezelni a nehézségeket.

Ezzel a legtöbben egyetértenek, de félő, nem a kívülről vezérelt brüsszeli vezetők közül kerülnek ki a helyeslők. A globalista baloldal által preferált szemlélet a gyenge vezetőkre, a dróton rángatható kormányokra épít. Ahol ugyanis a gyengeség uralkodik, ott a külső befolyásolásnak tág tere nyílik. A politikában is a Nincsenek határok! szlogent erőltetik.

Nagy kérdés, meddig tehetik. A minden határon túlmenő európai parlamenti botrány az eddigi Európa-ellenes brüsszeli balos ügymenetnek is a végét jelentheti. Ez az irányváltás pedig megteremtheti annak a valódi, nemzetek közötti együttműködésnek az alapjait, amit eddig az uniós elit minden erővel meg akart gátolni.

Borítókép: Rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.