időjárás 12°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Bagoly mondja verébnek

Gajdics Ottó
2023.02.01. 05:45
Bagoly mondja verébnek

Addig kutatgattak, addig mesterkedtek, mígnem végre sikerült. Magyarország az utolsó helyre csúszott a Transparency International (TI) nevű, sorosista gittegylet legújabb korrupciós listáján az uniós tagországok között. Ki nem tesz erre nagy ívben? – kérdezhetnénk, de ennél sajnos kicsivel komolyabb az ügy.

A manipulatív lista ugyanis konkrét károkat tud okozni többek között a befektetők elriasztásával, vagy olyan eljárásoknak szállít hivatkozási alapot, mint a hetes cikkely szerinti és a jogállamisági vegzatúrák hazánk ellen. Utóbbiak sem a jogállamról, a demokráciáról, netán az oly sokszor emlegetett európai alapértékekről szólnak, sokkal inkább jelentős anyagi veszteséget szeretnének okozni a globalista sorból kilógó, szuverenitásukat még őrző tagállamoknak. Hátha akkor megbukik a nemzeti kormány. Ezért érdemes tisztában lennünk vele, kik listázgatnak itt bennünket, és milyen alapon.

Tehát az elején szögezzük le, hogy a TI a Soros-hálózat egyik legfontosabb ágense. Ez a hálózat úgy működik, hogy a spekuláns pénzén kilóra megvett emberek segítségével, és különböző szolgáltatásokkal, információkkal fizetve befolyást szerez kormányokban, döntéshozó testületekben, beleértve az Európai Unió intézményeit is. Vagyis definíció szerint a korrupció melegágya az egész rendszer.

Végtelenül cinikus, amikor az egyik karját a polipnak látszólag a korrupció elleni harc jegyében tekerik a választott kormányok és politikusok nyakára. Rá­adásul neves tudósok és újságírók többször a szemére vetették az utóbbi években a TI-nek, hogy csak a politikai hatalom megvesztegethetőségét vizsgálják, miközben súlyos korrupciós botrányok által érintett világcégektől fogadnak el pénzt a működésükre, amelyek sokszor nagyobb gazdasági erővel rendelkeznek, mint a kipécézett államok. Rá­adásul ők döntik el, kit kérdeznek meg, kinek adnak a véleményére, mit vesznek figyelembe a pontozásnál.

Így a nevükkel ellentétben egyáltalán nem transzparens, hogyan kerültünk mi Bulgária és Románia mögé, Trinidad és Tobagóval egy szintre. Gyanítható, hogy a Soros-tervnek engedő országok jobb megítélés alá esnek, mint azok, amelyek elutasítják az illegális migránsok szétosztását, a gender- és LMBTQ-propagandisták nyomulását a kiskorúak körében vagy a határok nélküli multikulturális birodalmak globalista világkormányzását.

Ennek tükrében teljesen jogos a magyar kormány kérdésfelvetése, miért maradt ki a listázásból az évszázad korrupciós botrányát döbbent csöndben figyelő brüsszeli bürokrácia és a több mint hatvan baloldali képviselőjének gyanúba keveredését feldolgozni nem tudó Európai Parlament. Rettenetesen kíváncsiak lennénk, hányadik helyre sorolná a TI azt az Európai Bizottságot, amelynek elnöke nem találja az egyik vakcinagyártóval kötött milliárdos üzletről szóló sms-eit, az egészségügyi biztos pedig széttárt karokkal csodálkozik a mai napig, hogyan került négymillió a számlájára a másik gyártótól. Elnézést a kérdésért, de mennyit kapott a TI ettől a velejéig korrupt bandától, hogy ismételten lejárassa Magyarországot?

Mennyit ért meg a korrupt brüsszelitáknak, hogy nyugodtabb szívvel tudják visszatartani a nekünk járó pénzeket? A minél rosszabb az országnak, annál jobb az ellenzéknek téveszméjétől tébolyult kis magyar dollárbaloldal hazaárulását finanszírozók ügyei rontották esetleg állomáshelyük besorolását? Vagy az sem érdekel senkit az oly nagyon függetlenobjektív NGO-k háza táján, hogy valakik négymilliárdot fordítottak egy független ország választási eredményének befolyásolására? Csak nem azért, mert egyre valószínűbb, hogy az egyiket Sorosnak hívják?

Borítókép: Soros György (Forrás: Europress/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.