idezojelek

Lófej

Vannak komolynak tűnő emberek, akik Magyarországra zúdítanának egy Ráckeve méretű sereget, akiknek bemondásra el kellene hinnünk, hogy jó emberek.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Az alapvető álláspont elvi szinten az, hogy be kell fogadnunk azokat az embereket, akik rászorulnak. Emberi szívjóság ez, természetes, hogy segítünk másokon. Mivel ezzel a segítséggel nagyon könnyű visszaélni, ezért szükséges határokat szabni, ki az, aki valóban rászorul az irgalomra, s ki az, aki csak ingyenszállást szeretne, amíg el nem tud illanni az európai nagyvárosok sűrűjében. Pedig a menekültszállás rossz dolog. Utál ott élni mindenki, felnőtt emberek örökös napközistábora ez, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni, s csak várják, hogy eldőljön a sorsuk, befogadja-e őket a gazdag és irgalmas Európa.

Ez pedig borzasztó hiba. Aki ezt kitalálta, azt képzeli, hogy a menekültügyi eljárások kikezdhetetlenek, a bürokrácia sziklaszilárd rendszert alkotott, azt senki se tudja megkerülni. Vagy azért, mert a filozófiai alap téves – miszerint a migráns egy darab krumpli önállóságával bír, és a bírósági ítélet kézhezvételét követően úgy tesz, ahogy a papírra le van írva –, vagy egyszerűen gonosz emberek akarják megkavarni Európát, mert az nekik politikailag és anyagilag is sikert hoz. A határok nélküli Európai Unióban senki sem tudja megakadályozni, hogy valaki beüljön egy kocsiba, és egy nap alatt már bottal üthetik a nyomát. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégis vannak komolynak tűnő emberek, akik Magyarországra zúdítanának egy Ráckeve méretű sereget, akiknek bemondásra el kellene hinnünk, hogy jó emberek. Ezek a szürke öltönyös, szemüveges hivatalnokok és politikusok persze nem itt élnek, hanem Brüsszelben, amely napok óta forrong egy franciaországi haláleset miatt. A brüsszeli irodából talán még látni is lehet a füstöt, de ebben a helyzetben igencsak sokat segít a duplagondol gyakorlata.

Az illegális migrációt politikai korrektségből tilos összekapcsolni a bűnözéssel, így aztán se illegális migrációs válság nincs, s az utca sem lángol, bármit is hazudjon a szemünk.

Érdemes megemlíteni azon magyarországi elvtársaikat ezeknek a gazembereknek, akik valóban nem hittek abban, hogy van migrációs válság, legalábbis ezt mondták, és ma is ezt harsogják. Nem szabad naivnak lennünk, sem az uniós tisztviselő, sem az embercsempész, sem a migránstábor-fenntartó nem irgalomból tevékenykedik, hanem érdekből.

Olaszországban állami támogatás jár a migránstáborok üzemeltetésére, így hirtelen az összes táborhely migránstáborrá változott, kirugdalva az úttörőket. Vajon lehet-e köze a maffiának ehhez az üzletnek? Igen, szinte biztosan van, így az uniós pénz egy része konkrétan a szervezett bűnözést hizlalja. Természetesen minden politika, így ezt is elő lehet adni úgy, hogy egy jó szándékú olasz civil szervezet segít a szerencsétlen sorsú menekülteken, hogy egy tál ételt kapjanak, meg úgy is, hogy a camorrának fizet Brüsszel, csak Magyarországnak nem. 

Hiába, van fontossági sorrend, és a maffia mindig is arról volt híres, hogy megszerzi magának a pénzt, nem hagy veszni egyetlen eurócentet sem. Egy ország nem bűnszervezet, minket jogszabályok kötnek, meg az erkölcs és a hagyományaink.

Mi nem tudunk lófejet tenni a bővítési biztos ágyába, hogy emlékeztessük, mi jár nekünk a szabályok szerint. A migrációs hullámok üzemeltetése bombabiztos, bár teljesen illegális és erkölcstelen üzlet. Mivel hatalmas nyereséggel kecsegtet, válogatott gazfickók egész serege intézi a nigeri embercsempésztől a brüsszeli jogászig. Most láthatjuk, milyen fontos, hogy Magyarországnak van mozgástere saját ügyeiben, így hiába követeli a maga megszokott percentjét a csempész, ide nem fog bejönni senki, akit az itt élők nem akarnak.
Ilyenkor igazán gyűlölik Brüsszelben a demokráciát. De ebben állapodtunk meg valaha.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.